Zenit Petersburg – Olympiakos: Analiza utakmice

Lefty
5 studenoga, 2020
514 Views
košarka tipovi

Nakon skoro mjesec dana pauze, košarkaši Zenita će ponovo odigrati jednu utakmicu u Evroligi. Virus korona je bez ikakve dileme najviše pogodio klub iz Sankt Petersburga koji je posljednji evroligaški meč odigrao još 9. oktobra protiv Barcelone i pravo je pitanje u kakvom su fizičkom stanju pred duel sedmog kola najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi. U uvodna dva kola odigrana početkom oktobra, bili su bolji od Anadolu Efesa i Barcelone i tako su pokazali da bi mogli biti ozbiljan takmac za sve. Xavi Pascual je pokazao još jednom kakav trenerski kvalitet posjeduje, a tokom ljeta je tim pojačan dovođenjem Arturasa Gudaitisa, Alexa Poythressa, Billya Barona, KC Riversa i Kevina Pangosa. Za razliku od prethodne takmičarske godine kada su bili jedan od najslabijih timova u takmičenju, sada je očita želja da se bore za mjesto u plej-ofu, a ako se po jutru dan poznaje imaće šta da kažu.

Kada je Olympiakos tokom ljeta potpisao Kostasa Slukasa, mnogi su počeli sa šalama da sklapaju tim za veteransku ligu. Tu su i dalje Vassilis Spanoulis, Georgios Printezis i Kostas Papanikolau, a kada im pridodamo i trenera Georgiosa Bartzokasa, na okupu su svi oni koji su klubu donijeli evroligašku titulu 2013. godine. Jasno je da vremeplov ne postoji, kao i da su svi ovi igrači daleko od svog zenita u karijeri, ali iskustvo posjeduju. Dobro su Grci poslovali, dovođenje Aarona Harrisona, Hassana Martina i Charlesa Jenkinsa se pokazao kao jako dobar potez i u dosadašnjem toku sezone, Olympiakos je prikazao neke dosta dobre partije. Postulati ovog tima su jasni. Na prvom mjestu je izuzetno kvalitetna odbrana na koju poseban akcenat stavlja trener Bartzokas, a u napadu se traže što bolje pozicije za šut, pa će samim time i rezultati ove godine da zavise prvenstveno od toga koliko mogu da pogađaju sa distance i do koliko laganih poena iz kontre mogu da stignu.

Očekivani sastavi

Svi igrači Zenita su se oporavili od virusa korona i biće u sastavu za ovaj duel. Olympiakos takođe nema nikakvih problema sa povredama, što znači da će oba tima biti kompletna.

Raniji rezultati i trendovi

U dosadašnjem toku Evrolige, Olympiakos je upisao tri pobjede i isto toliko poraza. Posljednja dva meča su izgubili, pa je jasno da velika želja za novim trijumfom postoji. Zenit je slavio na već pomenuta oba meča koja je igrao u oktobru. Međusobno su igrali samo dva puta, a to je bilo prethodne takmičarske godine i oba puta je kao pobjednik izašao Zenit.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Olympiacos +4.5 (pobjeda Olympiakosa ili poraz manji od četiri poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.75 za ovu igru.

Na papiru timovi su sličnog kvaliteta, međutim treba u obzir uzeti činjenicu da je Zenit imao pauzu od mjesec dana i pitanje je u kakvoj su fizičkoj spremi pred ovaj meč. Asvel je nakon izolacije odigrao tri dobre četvrtine protiv Žalgirisa, ali nije imao snage za četvrtu. Olympiakos je defanzivno nastrojen tim koji igra čvrsto i sigurno će igrači Zenita trošiti više energije nego u normalnim okolnostima. Sve u svemu, dodatna 4,5 poena na Olympiacos se čine kao dobra opklada.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty