Zulte Waregem – Charleroi: Analiza utakmice

tipovi i analize

Nema odmora za fudbalere širom Evrope, pošto se u midweeku uglavnom igraju Kup takmičenja, te i tokom ove nedelje će biti dosta zanimljivih utakmica koje vredi ispratiti. Mi ćemo napisati naše najbolje tipove i propratiti ih analizama, kao i uvek. Prva utakmica koja nam se zaista sviđa je ona koja se igra u okviru Kup Belgije, gde će se na stadionu Reegenboog u Waregemu sastati domaća ekipa Zulte Waregema i gosti ekipa Charleroi. Obe ove ekipe dolaze iz prve Belgijske lige i do sada imaju vrlo dobru sezonu iza sebe.

Zulte Waregem se trenutno nalazi na 6-toj poziciji Jupiler Lige, a na domaćem terenu igraju odlično pošto nakon 10 odigranih utakmica imaju šest pobeda, jednu nerešenu i samo tri poraza, uz gol razliku od 22 postignuta i 10 primljenih golova. Ove sezone u proseku igraju utakmice sa 2.79 golova po meču, a na domaćem terenu su odigrali 50% utakmica sa više od dva gola i 40% utakmica u kojima su obe ekipe postigle pogodak.

Charleroi sa druge strane se nalazi na 5-toj poziciji prve Belgijske lige, na gostovanjima imaju četiri pobede, četiri nerešene i samo jedan poraz uz gol razliku od 16 postignutih i samo 8 primljenih golova. Ove sezone igraju utakmice sa 2.50 golova u proseku, a na gostovanjima su odigrali 55.6% utakmica sa više od dva gola i isto toliko utakmica u koja su obe ekipe postigle pogodak.

Očekivani sastavi

Imajući u vidu da je ovo utakmica ¼ finala kupa sasvim je očekivano da će oba trenera malo mešati karte što se tiče sastava timova, te možemo na ternu očekivati da vidimo i igrače koji nisu imali veliki broj minuta ove sezone.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su odigrale 31 međusobni susret tokom istorije i rezultati su prilično izjednačeni. Naime, domaća ekipa je pobedila 10 puta, 7 puta je bilo nerešeno a gosti su izlazili kao pobednici u 14 susreta. Ono što je posebno interesantan trend je činjenica da u poslednjih šest susreta je viđeno čak šest puta da bude više od dva gola na utakmici, a na pet od šest tih susreta je viđeno da obe ekipe postignu pogodak na meču.

Predlozi za tipovanje

Imajući u vidu ove trendove, kao i činjenicu da se radi o kup utakmici koja bi trebala biti manje bitna i jednim i drugima, smatramo da je najbolje odigrati na ovom meču Over 2.5 Goals & BTTS (više od dva gola na utakmici i obe ekipe da postignu pogodak), koja igra se plaća za nas više nego odličnom 1.80 kvotom u kladionici Bet365.

Ukoliko niste upoznati sa pravilima igre Azijskog hendikepa na golove, preporučujemo vam da pročitate naš članak na tu temu, koji se nalazi ovde.

Relevant news