Bradford City – Barrow: Analiza utakmice

Dusan
18 rujna, 2021
411 Views
Bradford City – Barrow

Engleska četvrta liga, odnosno League Two, nastavlja se punom parom ovog vikenda. Svih 12 utakmica igra se u subotu u popodnevnim časovima, jedino što meč u Northamptonu počinje sat vremena ranije.

Utakmica koju analiziramo igra se u Yorkshireu u gradu Bradfordu gde će istoimeni klub ugostiti ekipu Barrowa.

Bradford City

Prije samo pet godina Bradford je bio u League One i igrao finale play-offa za ulazak u Championship. Većina vas sigurno pamti da su igrali i finale League Cupa 2013. godine protiv Swansea. Bile su to zlatne godine ovog nekadašnjeg premijerligaša koji je u elitnom rangu igrao prije 21 godine.

Ipak, u posljednjih par godina situacija nije baš sjajna. Klub su kupili dva Nemca Edin Rahić i Stefan Rupp koji su željeli da klub uvedu u Championship. Međutim, sa njim su otišli u drugom pravcu. Ispali su u League Two. Edin Rahić je pravio prevelike probleme, ulazi u sukob sa menadžerima, određivao im je kako će da treniraju i atmosfera oko kluba bila je veoma loša. Na kraju je Edin Rahić otišao iz kluba, Rupp sam preuzeo upravljanje i počeo sa reformama.

Posle prošle turbulentne sezone, ova prosto mora biti ona koja će klub vratiti u treću ligu. Bradford je postavio menadžera koji je u prethodne dvije godine uvodio ekipu iz League One u League Two (Plymouth i Morecambe) Dereka Adamsa i odradili su veoma dobar prelazni rok. Sa razlogom su jedan od favorita za prva tri mjesta i direktan ulazak u League One.

Sezona je krenula odlično: remi pa tri vezane pobjede, ipak upalo su u malu krizu rezultata i trenutno tri utakmice nisu okusili slast pobjede.

Ljetošnje pojačanje u vidu Andy Cooka pokazuje se odlično. Iskusni napadač je već postigao četiri gola i dodao jednu asistenciju i najveća je pretnja po gol gostiju. Interesantno, Barrow je jedan od bivših klubova Andya Cooka, pa će možda imati i dodatni motiv protiv njih.

Najveća snaga Bradforda već nekoliko godina je domaći teren. Stadion Valley Parade je najveći u League Two i posjeta koju Bradford ima na njemu je veća od nekih timova iz liga iznad. Ove sezone po meču imaju skoro 16,000 navijača, što je skoro duplo više od drugog tima na listi. Prije nekoliko godina nije im bilo strano da sezonu završe bez poraza kod kuće. Na startu ove – dve pobede i remi.

Barrow

Gosti iz Cumbrie igra svoju drugu sezonu u League Two. Prije dvije sezone ušli su iz pete lige kao veliko iznenađenje predvođeni Ianom Evattom. Prošle sezone smijenili su dvojicu trenera, na kraju ih je vodio asistent Rob Kelly koji im je na kraju donio i opstanak fenomenalnom serijom rezultata u finišu i opstali su za pet poena. Kelly nije htio da ostane i ove sezone te je došao Mark Cooper. Tokom leta ostali su bez najboljeg strelca Scotta Quigleya koji je postigao 15 golova, ali zamjena u vidu Offrandea Zanzale za sada dobro funkcioniše. Zanzala je tri puta zatresao mrežu.

Barrow je mali gradić na severo-zapadu Engleske. Mahom su bili yo-yo klub u prethodnih 20 godina i prošle godine ušli su u League Two posle 50 godina.

Od Barrowa se očekivala borba za opstanak ove sezone, ali Mark Cooper je sakupio 8 poena posle sedam kola.

Međusobni omjer

Zbog razlike u ligama odigrali su samo dva duela u novijoj historiji. Oba su odigrana prošle sezone i oba tima su upisala po jednu domaću pobjedu.

Izostanci

Bradford će biti bez duže povređenih Abo Eise, Lee Angola i kapetana štopera Nialla Canavana. Barrow će biti bez defanzivca Jamesa Jonesa koji je suspendiran.

Na što se kladiti?

Bradford je u mini krizi i ova utakmica je odlična šansa da iz nje izađu. Nijednom timu u ligi nije lako kada dolazi u Bradford, jer ako su se ovdje uzimali lako bodovi u doba korone kada nije bilo publike, sada je to mnogo teže. Vjerujem da je domaćin mnogo kvalitetniji i tipujem na njihovu pobjedu.

Tip: Braford City – Barrow 1
Tečaj: 2,00
Kladionica: MozzartBet

Mozzart Bet Kladionica

4.8/5
  • Stranica prilagođena korisnicima
  • Solidna pokrivenost sportova i marketa
  • Dostupan i online casino
  • Legalna i licencirana kompanija
  • Mobilna aplikacija za Android i iOS korisnike
  • Niže kvote nego evropska konkurencija
  • Nepostojanje marketa Azijskog hendikepa
  • Mali broj depozitnih metoda
Točak sreće do 100.000 RSD Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan