Matched bonusi u sportskim kladionicama

Bez ikakve sumnje najčešći vid bonusa koji igrači mogu da dobiju od sportskih kladionica predstavlja bonus dobrodošlice. Svaki igrač dobija ovaj bonus nakon registracije i položenog prvog depozita. Gotovo da nema kvalitetne sportske kladionice koja ne nudi ovakav vid nagrade, pa se kvalitet i veličina ovih bonusa vrlo često uzimaju kao jedan od glavnih razloga za odluku gde će se igrač registrovati. Matched bonusi su tip bonusa dobrodošlice o kom ćemo pisati u ovom našem članku. Oni predstavljaju najčešći vid bonusa na registraciju, te je i normalno da o njima pišemo.

Retko kada se objašnjava igračima svaki vid bonusa ponaosob. Verovatno zato što mnogi pretpostavljaju da svi znaju da razlikuju različite tipove bonusa. Stvarnost je nažalost drugačija. Sportsko klađenje često privlači i kompletno neiskusne igrače, kojima je potrebno objasniti esencijalne razlike. Ukoliko ste i vi jedan od tih irača, prvo bi trebali da pročitate riječnik fraza i izraza. Nakon što se upoznate sa osnovama, možete krenuti dalje. Samo na taj način ćete biti u mogućnosti da ostvarite dobitak na kladionici.

Osim detaljnog riječnika, predlažemo vam da pročitate i naše recenzije kladionica, kao i članke koji objašnjavaju šta je najbolje za kladioničare. Što više ulažete u edukaciju, to će vam klađenje bolje ići. I zapamtite da profit od klađenja dolazi vremenom. Niko nije napravio milione za jedan vikend.

Top Matched Bonusi 2023

22bet Kladionica

5/5
 • Odličan 22bet Live stream
 • Velika pokrivenost sportova i marketa
 • Niske margine i odlični tečaji
 • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
 • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
 • Profesionalna korisnička podrška
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

20bet Kladionica

4.8/5
 • Veliki broj ponuđenih sportova i kladioničarskih marketa
 • Konkurentni tečaji i niske margine
 • Kriptovalute su prihvaćene
 • Korisnička podrška dostupna 24/7
 • Lak i logična navigacija kroz sajt
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Bet365 Kladionica

4.6/5
 • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
 • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
 • Perfektna platforma za klađenje uživo
 • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
 • Odlična korisnička podrška
 • Bet Builder opcija
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

Campobet Kladionica

4.3/5
 • Visoke kvote na fudbal i niske margine
 • Mnogo specijalnih funkcija
 • Impresivan sajt koji odlično funkcioniše
 • Solidni bonusi i promocije
 • Odlične aplikacije za mobilno klađenje
 • Primaju igrače iz regiona
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Unibet Kladionica

4.2/5
 • Velika pokrivenost sportova i marketa
 • Solidan bonus dobrodošlice
 • Raznolike promocije
 • Visoka sigurnost i bezbednost igrača
100% do 50 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

Šta je to Matched Bonus?

Ukoliko ste početnik u svijetu sportskog klađenja, onda  se sasvim sigurno pitate šta predstavlja matched bonus. Ovaj tip bonusa najlakše je razumjeti ako ga gledate kao na izjednačeni iznos novca koji ste uplatili, kojim vas kladionica nagrađuje za vašu vjernost brendu. Iako je ovaj tip bonusa najčešći koji se može dobiti u sportskim kladionicama, nije i jedini, pošto postoje i bez depozitni, reload, ili cashback bonusi i svi oni dolaze sa posebnim setom pravila i uslova.

Dakle svaki bonus kojim vi dobijate neki procenat od uplate je zapravo matched bonus. Ono što je bitno napomenuti je to da se ovaj tip bonusa dobija i u online casinima. Jedina stvar koja ga razlikuje od sportskih kladionica je u tome što obično dolazi sa određenim brojem besplatnih spinova. Također, određeni brendovi daju matched bonuse i nakon prve uplate. Oni se popularno nazivaju reload bonusima.

Sportske kladionice gde se mogu naći matched bonusi

Kao što smo već napomenuli, gotovo svaka online sportska kladionica u svojoj ponudi ima određeni set bonusa i promocija kojima nagrađuje kako nove, tako i redovite korisnike. Matched bonusi su bez ikakve sumnje najbrojniji bonusi koji se mogu naći u ponudi. Ovo iz razloga, što su privlačni za igrače, a imaju uslove iskorišćavanja koji kladionicama daju dovoljno šanse da ne izgubi velike količine novca, kao što je to slučaj sa recimo bez depozitnim bonusima. Matched bonusi su zapravo win win situacija. Kladioničari su zadovoljni, a kladionice dovoljno zaštićene.

Stoga, ukoliko se pitate gde možete naći mesto gde se dele matched bonusi, odgovor je gotovo svugde. Sve najbolje sportske kladionice i online casina nude ovaj tip bonusa svojim korisnicima. Ipak, bitno je znati kako odabrati pravi bonus, jer je razlika između kvalitetnog i nekvalitetnog bonusa vrlo tanka. Često dešava neiskusnim igračima da prihvate bonus dobrodošlice koji nije previše kvalitetan. Na našoj stranici postoji lista najkvalitetnijih bonusa dobrodošlice, koji igračima daju realne šanse da ispune uslove iskorišćavanja i da konvertuju bonus novac u novac koji se može podići sa računa.

Matched Bonusi – Šta su uslovi iskorišćavanja?

Uslovi iskorišćavanja su pravila koja svaki igrač mora da ispuni kako bi bio u mogućnosti da konvertuje bonus novac, u pravi novac. Naime, uslovi iskorišćavanja predstavljaju odbranu kladionice od velikih gubitaka. Svaka kladionica propisuje određena pravila koja svaki igrač mora da ispuni, prilikom korišćenja bonusa dobrodošlice.

Uslovi iskorišćavanja se ogledaju u tome da igrač mora da obrne iznos bonusa određeni broj puta, sa unapred određenim minimalnim kvotama. Na primer, sportska kladionica 22bet daje svakom novom korisniku bonus u maksimalnom iznosu do €122. Ipak, potrebno je bonus novac obrnuti pet puta (x5) na kombiniranim tiketima koji imaju kvotu preko 1.40. Osim ovih klasičnih uslova, bitno je napomenuti da postoje i vremenska ograničenja što se tiče iskorišćavanja ovih uslova. Svaki igrač ima određeni vremenski period, koji se kreće od sedam do trideset dana da iskoristi iste.

Kao što možete videti biranje kvalitetnom matched bonusa nije lak posao. Osim osnovnih ponuda, treba uvjek čitati i uslove iskorišćavanja. Samo tako bićete u mogućnosti da budete u prednosti u odnosu na kladionice.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom uzimanja matched bonusa?

Već smo objasnili da matched bonusi mogu doći u različitim formama, a najveća razlika je u procentu bonusa u odnosu na prvi depozit. U najvećem broj slučajeva igrač dobija 100% matched bonus, mada postoje i opcije sa manjima procentima (50%), ali i matched bonusi sa većim procentom (150%, 200% ili više). Ruku na srce bonusi sa preko 100% su prilično retki, odnosno mnogo su češći u online kazinima, nego u sportskim kladionicama.

Kako izračunati iznos novca koji ćete dobiti od bonusa nije nimalo komplikovano. Ukoliko dobijate 100% matched bonus, to znači da na prvi depozit od 200€, vi od sportske kladionice dobijate 200€ bonus novca, te je vaš iznos novca sa kojim startujete €400.

Ipak, ono na šta treba posebno da se obrati pažnja je kvalitet uslova iskorišćavanja. Pre nego se registrujete pogledajte koji je minimalan iznos novca koji aktivira dobijanje bonusa, koji su uslovi obrtanja, kao i koliko vremena imate da završite sve uslove iskorišćavanja.

Poslednja, ali možda i najbitnija stvar na koju treba da obratite pažnju je činjenica da li je bonus koji se nudi dostupan igračima iz vaše države. U današnje vreme, postoji veliki broj različitih pravnih propisa, pošto u svetu sportskog klađenja ne postoji jedinstvena zakonska regulativa. Stoga je iznimno bitno pre svega proveriti da li je igračima iz vaše države dozvoljeno da uzmu određeni bonus od sportske kladionice. Ukoliko niste sigurni, ili vam pravila ne zvuče jasno, naš je savet da kontaktirate korisničku podršku.

Pregledajte našu listu najbolji matched bonusi 2023!

Na našoj stranici postoji odlična i iskrena lista najboljih sportskih kladionica i online kazina, koje nude vrlo kvalitetne i dostupne bonuse dobrodošlice svim korisnicima iz regiona.

Pregledajte našu listu i odlučite se za svoju omiljenu kladionicu, ali pre svega još jednom vas molimo da detaljno pročitate uslove i pravila iskorišćavanja, jer samo na taj način možete znati šta se od vas očekuje.

FAQ

 • Koliko puta može da se dobije matched bonus?

  Matched bonusi ne dolaze samo u formi bonusa dobrodošlice, iako je to najčešći vid bonusa. Ponekad se može dogoditi da određena sportska kladionica daje ovaj vid bonusa i na druge depozite osim prvog. Ipak, kada se govori o ovom tipu bonusa, on se može dobiti samo jednom, prilikom registracije i prvog depozita.

 • Šta su uslovi iskorišćavanja bonusa?

  Uslovi iskorišćavanja bonusa su uslovi koje propisuje online sportska kladionica i koji moraju biti ispunjeni kako bi se novac koji se nalazi na bonus računu mogao prebaciti na keš račun sa koga je moguća isplata.

 • Koje su najbolje sportske kladionice za bonuse i promocije?

  Najbolje kladionice su svakako one koje osim dobrih bonusa nude svojim korisnicima i druge kvalitetne opcije igranja. Tu pre svega mislimo da veliki izbor sportova i kladioničarskih marketa, kao i na veliki broj kvalitetnih depozitnih metoda. Naravno, kvalitetna korisnička podrška i respektabilna licenca se podrazumevaju.

 • Koja je najbolja Bitcoin kladionica?

  Bitcoin ili kripto kladionice su one kladionice koje prihvataju uplate putem virtuelnih valuta. Trenutačno, jedino sportske kladionice koje imaju licencu države Curacao mogu da primaju ovaj tip uplata.

 • Kako ostvariti zaradu na kladionici?

  Da bi ostvarili dobitak na kladionici potrebno je pre svega da se kladite u legalnoj i licenciranoj kladionici. Na taj način štitie sebe i svoje potencijalne dobitke. Nakon toga potrebno je imati kvalitetnu strategiju klađenja, koja će vam doneti profit.