20 top savjeta za uspješno klađenje

savjeti za klađenje

Ukoliko vas je ikada zanimalo koji su to univerzalni savjeti za klađenje koji vam mogu doneti zaradu sa sportskoj kladionici, onda pročitajte ovaj naš članak.

Savjeti za klađenje – 20 top savjeta za uspješno klađenje

Industrija sportskog klađenja je trenutačno jedna od grana industrija koja se najbrže razvija i koja ostvaruje najveće godišnje prihode na svijetu. To je i normalno, jer je sportsko klađenje zabavno, lako i dostupno svugdje i u svakom momentu. Svakog dana ima veliki broj sportskih eventova na koje se možete kladiti i uživati ​​u svojim dobicima dok gledate prenose istih tih eventova na koje ste se kladili.

Ipak, da bi ste bili uspješni u sportskom klađenju nije dovoljno samo da volite sport, da se razujmete u pravila ili se volite kladiti. Potrebno je da savladate određene vještine koje će vam pomoći da budete bolji i da na duže staze uspijete ostvariti profit od sportskog klađenja. U ovom članku pisaćemo o 20 najučinkovitijih savjeta za klađenje kojih se pridržava svaki uspješni kladioničar koji ostvaruje profit.

20. Postavite realne ciljeve

Kako kaže stara poslovica: “Rim nije sagrađen za jedan dan”, tako ni vaš bankovni saldo neće se povećati mnogostruko za kratki vremenski period. Sportsko klađenje je spor i mukotrpan posao ako se radi na naprednoj razini i potrebno je dosta odricanja i živaca kako bi se postigli vrhunski rezultati.

Iz tog razloga bitno je da postavite si realne ciljeve i da polako ali sigurno napredujete ka ostvarivanju istih.Ovo je svakako jedan od osnovnih i najvažnijih kladioničarskih savjeta koje morate prihvatiti. Ukoliko ne prihvatite činjenicu da je potrebno vrijeme za uspjeh, osuđeni ste na neuspjeh.

19. Naučite osnove sportskog klađenja

Ovo je jedan od najvažnijih savjeta za klađenje koji možete dobiti. Najveća i najčešća pogreška koja se javlja kada se počinje sa sportskim klađenjem je da ljudi naprosto ne znaju ni osnovna pravila, a žele da se klade. Pogledajte ovaj primer na slici:

savjeti za klađenje

Osoba koja je postavila ovaj tweet je sasvim razumljivo napisala koji je savjet za klađenje. TEAM TO SCORE (tim koji će postići zgoditak), TRIPLE (naziv za igru kada pokušavate da pogodite tri utakmice). Jednostavnije od ovoga ne može da bude, ali ipak našao se neko sa pitanjem “koliko momčadi moraju da postignu golova?” Iz samog pitanja jasno je da ova persona nema apsloutno nikakvog predznanja o sportskom klađenju i gotovo sigurno će vrlo brzo izgubiti sav svoj novac koji je namenila za sportsko klađenje.

Iz tog razloga, jako je bitno da prije nego krenete u svijet sportkog klađenja odvojite nekoliko sati i pročitate nekoliko tutorijala o osnovnim pravilima sportskog klađenja. Zanimljive članke možete naći ovdje.

18. Naučite kladioničarske fraze

Ovaj savjet za klađenje je sličan kao i prethodni. Možda ste naučili koji marketi postoje i koje su kladionice najbolje, ali odvojite još malo vremena i naučite fraze i kratice koje se redovito koriste. Ovo će vam biti od koristi da se bolje snalazite u svijetu sportskog klađenja. Naš vam je savjet da pronađete neki rečnik kladioničarskih termina i izraza, ted a dobro proučite koje se kratice najčešće koriste i šta one predstavljaju u realnom životu. Na taj način ćete nadograditi sebe i sebi pomoći da budete uspešniji u sportskom klađenju.

17. Odredite budžet za klađenje

Vrlo važna stvar. Nikako nije preporučljivo kladiti se nasumično bez određenog plana. Odredite koliko vam je prihvatljivo izgubiti (da baš tako) i taj novac će biti vaša banka za klađenje. Od tog novca se samo i isključivo kladite i pokušajte stvoriti profit. Ovo je iznimno bitno iz razloga što na taj način u samom startu izbjegavate jednu od najvećih prepreka koja se javlja u sportskom klađenju. Ta prepreka se zove Over staking ili u prevodu previše ulaganja.

Ulaganje više novca koji niste u mogućnosti da sebi priuštite, vodi ka problemima kao što su bolest zavisnosti od kockanja i generalno životni problem sa porodicom i prijateljima. Ovo možda nije navažniji, ali je svakako najpošteniji kladioničarski savjet koji možete dobiti.

16. Napravite staking plan

Staking plan ili plan ulaganja u svaki bet je također vrlo bitna stvar. Gotovo svi ovi savjeti za klađenje su usko povezani jedni s drugima i bitno je pratiti ih i pridržavati ih se, kako bi mogli uspješno se kladiti. Postoji nekoliko teorija koji plan ulaganja je najbolji, ali mi smatramo da je tzv. flat stake sustav najučinkovitiji.

Ovaj sustav predviđa da se uvijek kladite s istim iznosom i uvijek na singl oklade. Koje su prednosti singl oklada u odnosu na kombinirane tikete i koja je razlika između flat stake sustava i ostalih sustava smo pisali u nekim ranijim člancima. Kada ste se odlučili za svoj plan ulaganja onda ga se držite i nemojte ga mijenjati bilo da ste pozitivni ili negativni. Uspješne serije i negativne serije se dešavaju, ali najbitnije je držati se plana ulaganja, jer samo tako možete napraviti profit u duljem vremenskom razdoblju.

15. Nemojte žuriti

Nikada nemojte žuriti i kladiti se samo radi uzbuđenja koje klađenje donosi. Kako bi bili profitabilni potrebno je da budete strpljivi i disciplinirani. Ovo je jedan od važnijih savjeta za klađenje koje vam možemo dati.

14. Nađite pravu igru i sport za vas

Kao što u životu ne možete biti specijalist za više stvari, tako i u sportskom klađenju ne postoji osoba koja je specijalist za sve sportove i sve igre. Bitno je naći sport i kladioničarski igru ​​koja vam najviše odgovara ili o kojoj znate najviše, te se onda kladite na istu. Time ćete sebi povećati šanse da budete profitabilni na duži vremenski period.

13. Izaberite respektabilne online kladionice

O prednostima online kladionica u odnosu na lokalne kladionice smo već pisali. Svakako kladiti se u online kladionicama je mnogo bolje, prije svega zbog nižih margina i većih kvota, a također i iz razloga što postoje bonusi za nove korisnike i promocije s vremena na vrijeme. Nađite koje su to respekabilne online kladionice i registrujte se tamo.

12. Kladite se glavom, a ne srcem

Ovo je jedan od najstarijih savjeta za klađenje koji postoji. Nastojte izbjeći da se kladite na svoje omiljene timove, iz razloga što je jako teško biti objektivan u takvim situacijama.

Radije nemojte postavljati okladu na takve mečeve, jer će u velikom broju slučajeva te oklade biti gubitne.

11. Ostanite skromni kada dobijate

Nastojte izbjeći euforiju kada budete pobjeđivali u serijama. Pozitivne serije su divna stvar, ali jako je bitno ostati skroman i sa obje noge na zemlji. Ako počnete mijenjati svoj plan klađenja samo zato što vam dobro ide, to je jednosmjerna ulica koja vodi ka bankrotu. Ovo iz razloga što je jako teško posle se vratiti na staro i ne gubiti živce kada dođe gubitnička serija, koja je sasvim sigurno neminovna.

10. Ne gubite glavu kada ide loše

Kao i prethodni savjet za klađenje i ovaj je bitan. Loše serije su sastavni dio sportskog klađenja i one će neumitno doći, ali i proći. Ne gubite samopouzdanje i ne gubite živce. Držite se svoj plana ulaganja i kladite se sportove i igre koje vam najbolje idu. Forma je prolazna, a kvaliteta je konstantna.

9. Pratite tržište

Postoje sajtovi i softvare na internetu koji omogućuju da pratite kako tržište reagira na određene utakmice. Ovo je bitna stvar, jer na taj način možete vidjeti da li se vaše mišljenje o nekom ishodu slaže ili ne s većinom ostalih kladioničara na svijetu.

Kako to vidjeti? Najednostavnije je pratiti kako se kreće tržište kvota, da li je u padu ili u porastu. Na taj način vidite koliko se neki ishod igra u datom momentu.

8. Uzimajte najveće ponuđene kvote

Ukoliko ste poslušali naš prethodni savjet za klađenje, onda ste svakako primijetili da mnoge kladionice imaju drugačije kvote na iste ishode. To je činjenica koja se mora iskoristiti, jer je u vašem interesu da uvijek uzimate najveću ponuđenu kvotu. Iz tog razloga je dobro imati otvorene račune na više respektabilnih online kladionica, kako bi u svakom momentu mogli uzeti najbolju kvotu.

7. Tražite informacije

U doba interneta informacije su na dohvat ruke samo treba biti malo uporan i ustrajan. Vjerujte kada vam kažemo da samo 30 minuta dnevno istraživanja vam može donijeti mnogo profita. Važne informacije poput ozljede igrača, vremenske prilike i slično u bitnome utječu na ishod meča, a vama je u cilju da te informacije imate prije nego se opkladite.

6. Vodite evidenciju svog klađenja

Ovaj savjet za klađenje možda izgleda kao nebitan, ali u mnogome vam može pomoći da vidite gdje griješite i koje su vam slabe točke kada se radi o sportskom klađenju. Povijest klađenja se najlakše vodi u excel tablicama, a kako napraviti jednostavnu excel tablicu bez mnogo muke možete pročitati u jednom od mnogih tutorijala na internetu.

5. Gledajte utakmice

Kako bi se uspješno kladili na sport morate biti dobro informirani. Iz tog razloga je bitno da kad god ste u mogućnosti pratite mečeve sporta na koji se kladite. Na taj način ćete povećati svoje znanje i lakše ćete donositi odluke prije nego postavite okladu.

4. Vjerujte u sebe

Ne dopustite da drugi utječu na vaše mišljenje. Imajte vjeru u sebe i ne dozvolite da vas pokolebaju oprečna mišljenja. Ovo naravno ne znači da se tvrdoglavo treba držati svog mišljenja ako niste u pravu. Naprosto imajte svoj stav i držite ga se.

3. Pratite forume i društvene mreže

Forumi i društvene mreže su neiscrpni izvor informacija. U posljednje vrijeme Facebook i Twitter kladioničarska zajednica su se razvile prilično, te je manja aktivnost na forumima, ali i dalje postoje respektabilni forumi gdje se može doći do važnih informacija. Koristite ove resurse kako bi bili još bolji u sportskom klađenju.

2. Kladite se razumno

Sportsko klađenje bi trebao biti zabava koja će vam uz malo sreće i malo znanja donijeti nešto profita.

Sportsko klađenje nikako ne bi smjelo biti opsesija zbog koje zanemarujete svoje ostale životne obaveze, te jedan od najvažnijih savjeta za klađenje je kladiti se u razumnim i prihvatljivim granicama. Većina respektabilnih kladionica ima tzv. “self-exclusion button”, pomoću kojega možete sebe ograničiti u vremenu provedenom u kladionici.

1. Potražite pomoć

Ovo možda nije popularan savjet za klađenje, ali mi smatramo da je neizmjerno bitan. Ukoliko ne možete sebe obuzdati dok se kladite, ili vam klađenje nije više zabava nego opsesija, potražite pomoć od obitelji i prijatelja. Ovisnost o klađenju je priznat oblik ovisnosti i može uništiti kako vaš tako i živote vama bliskih osoba. Nije sramota priznati da imate problem i potražiti pomoć.

Relevant news