Intro

Kako se kladiti na nogomet – Vodič za početnike

Kako se kladiti na nogomet

Kako se kladiti na nogomet – Vodič za početnike

Iako sam u industriji sportskog klađenja već više od 15 godina, nikad neću zaboraviti koliko je teško i frustrirajuće bilo početi sve u doba kada internet nije bio toliko razvijen i kada nije bilo toliko tutorijala i web sajtova sa savjetima za ljubitelje sportskog klađenja.

Baš iz tog razloga odlučio sam da napišem ovja sažeti vodič za početnike i da pokušam što jednostavnije objasniti kako se uspješno kladiti na nogomet.

Nažalost, iako mnogi misle da je dovoljno voljeti nogomet ili ga gledati u dovoljnoj mjeri, to nije sasvim točno.

Poznavanje igre i timova je svakako plus u svijetu sportskog klađenja, ali pravi profesionalci koji se klade na nogomet imaju mnogo šira znanja od samog poznavanja nogometne igre.

kako se kladiti na nogomet

Kladioničarski Termini

Kladioničarskih termina ima zaista mnogo, ali evo nekoliko najvažnijih:

Ulog – Ulog predstavlja iznos novca koji stavljate na svoju okladu. Na engleskom se zove STAKE, te ovaj termin suštinski predstavlja iznos novca koji ste spremni izgubiti.

Singl oklada – singl oklada ili SINGLE BET predstavlja okladu gdje se kladite samo na jedan meč. Ukoliko pogodite, dobit ćete određeni iznos novca, a ukoliko ne pogodite vi gubite svoj ulog.

Kombo tiket – Kombinirani tiket ili ACCA (COMBO) predstavlja okladu gdje se vi kladite na više od jedne utakmice i na taj način predviđate konačan ishod više mečeva od jednom. Ovaj vid oklade je dosta riskantniji od singl oklade i ne preporučuje se za one igrače koji planiraju da zarađuju od sportskog klađenja. Razliku između singl oklada i kombinirani oklada možete pročitati ovdje.

Poluvrijeme / Kraj – na engleskom ovaj termin se zove HT / FT što je kratica half time / full time. To je oklada gdje se vi kladite na rezultat koji će biti na poluvremenu, ali i na kraju. Dakle dvije oklade u jednoj. Prilično riskantan vid klađenja imajući u vidu da ima 9 mogućnosti kako se utakmica može završiti.

Sigurica – sveti gral sportskog klađenja. Na engleskom ovaj termin se zove BANKER i predstavlja nešto što je najbliže sigurnoj okladi.

0-2 i 3+ – iako se kod nas ova igra zove na ovaj način u engleskom se naprosto zove Under / Over ili U / O skraćeno. Ovom okladom vi se kladite na broj golova koji će biti tijekom jedne nogometne utakmice. Ovaj vid klađenja je dosta dobar za početnike i ako ste se ikad pitali kako se kladiti na nogomet i biti uspješan, ovaj vid klađenja vam može pomoći da krenete u vode sportskog klađenja.

DNB – u našem jeziku nema termina koji objašnjava ovu igru. Bukvalan prijevod je “neriješeno nema oklade”. Što je i istina. Kod DRAW NO BET oklade ukoliko utakmica završi neriješenim rezultatom vaš ulog se vraća.

Dupla šansa – ovo je oklada gdje vi igrate da će tim koji se odabrali pobjediti ili da će biti nerješeno. Kvote su uglavnom niže na ovakav vid oklade, ali i veća je sigurnost da ćete pobjediti.

Vrste Hendikepa

Kada razmišljate kako se kladiti na nogomet uspješno sigurno je da tražite najbolje igre koje su u ponudama lokalnih i online kladionica. Online kladionice su mnogo bolje za igrače po našem mišljenju. Zašto je to tako možete pročiteti ovdje. Ima puno razloga za to, a jedan od osnovnih je i činjenica da online kladionice nude razne tipove hendikep igara na nogomet.

Postoji dva tipa hendikepa koje možete igrati:

Europski hendikep – koji se ne razlikuje mnogo od klasične 1X2 igre, samo se daje jednom timu gol prednosti.

Azijski hendikep – tip henidkepa koji omogućuje da birate koliko ćete prednosti dati nekom timu. Azijski hendikep je prilično kompliciran na početku, ali nemojte očajavati. Ovdje možete pročitati naš detaljan članak o azijskom hendikepu koji će vam u mnogome objasniti što je azijski Hendikep i kako ga koristiti na pravi način.

Više ili Manje

Već smo napomenuli da se igra na golove u našim krajevima i od strane lokalnih kladionica zove 0-2 i 3+, ali morali smo ovaj dio nazvati ovako iz prostog razloga što u online kladionicama imate mogućnost igranja igre Under / Over na svaki mogući broj golova.

Ne samo to, u online kladionicama je moguće igrati Under / Over igru ​​i na broj kornera, broj žutih i crvenih kartona, slobodnih udaraca, udaraca na gol itd. Također, postoji i market sa azijskim linijama za golove, ali o tome nekom drugom prilikom.

Zaključak

Kao što smo već napomenuli, davanje savjeta kako se kladiti na nogomet uspješno može biti vrlo nezahvalno. Ovo iz razloga jer je sportsko klađenje jedan vrlo sofisticiran i nadasve zahtjevan posao. Ipak, evo vam još nekoliko kratkih savjeta koji će vam sigurno pomoći pri sportskom klađenju:

Birajte svoje kladionice pažljivo. Velika je ponuda kladionica i svaka od tih kladionica ima svoje prijednosti i mane. Generalno birajte kladionice koje imaju niže margine, koje su se u prošlosti pokazale kao fer prema igračima i koje imaju dobre bonuse i promocije. Ovdje možete naći opise svih respektabilnih kladionica.

Birajte pažljivo svoje oklade. Nije pametno kladiti se srcem. Nemojte se kladiti na timove za koje navijate. Ovo je jedan od najvažnijih savjeta koje vam bilo ko može dati kada pričamo o temi kako se kladiti na nogomet.

Sportsko klađenje nije sprint. Sportsko klađenje je maraton. Tako da ne očekujete da se obogatite za kratko vrijeme. Strpljenje je jedna od najboljih osobina koje svatko ko se uspješno kladi na nogomet može imati.

Ne ulažite više nego što ste sprijemni izgubit. Sportsko klađenje lako može iz zabave prerasti u zavisnost. Pazite da ne ulažete više nego što možete sebi da priuštite. Ukoliko imate problema sa klađenjem potražite pomoć.

Ostale vijesti