Intro

Matched Betting za početnike

matched betting

Matched Betting za početnike

Sigurno ste već ranije probali sve standardne metode sportskog klađenja i shvatili da sportsko klađenje ponekad zna biti prilično zahtevno. Sve te kvote, marketi, sportovi, ulozi i druge stvari koje su potrebne za uspešno i profitabilno sportsko klađenje znaju biti komplikovani ponekad.

Verojatno ste takođe čuli za disciplinu u sportskom klađenju koja se zove Matched Betting. To je disciplina sportskog klađenja koja bi ako se pravilno prate pravila trebala donosi siguran i konstantan profit svakog meseca.

Ovim kratkim člankom o Matched Betting-u ćemo pokušati vam približimo osnove ove discipline sportskog klađenja.

Kompletno legalno i bez rizika

Smatra se da je Matched Betting investicija bez rizika, koja je pri tom klompletno legalna.

Kako je to moguće? Zapravo, vi igrate istu utakmicu, ali na dva različita mesta (kladionice), gde iskorišćavate razlike u kvotama. Dakle, to je neka vrsta investicije koja pravi legalan profit. Naravno, postoji problem ljudske greške, ali ako se ova strategija koristi na način kako je predviđeno, onda je profit zagaratovan.

Takođe, ovaj način klađenja je kompletno legalan, jer ni jedan jedini segment Matched Betting-a nije nelegalan, vi naprosto iskorišćavate bonuse koje vam kladionice nude bez naknade i od njih pravite pravi novac.

Šta je potrebno da biste počeli sa Matched Betting-om?

Potrebno je naravno biti stariji od 18 godina, da imate personalni računar, ili mobilni uređaj sa stabilnom internet konekcijom i to je to. Uz to potrebno je savladati neke osnovne termine koji se koriste u Matched Betting-u:

BACK BET – Ovo je standardni tip opklade. Kladite se ne rezultat koji mislite da će se dogoditi. Na primer, u utakmici između Arsenala i Chelsea, vi smatrate da će Arsenal pobediti. Kladionice nude kvotu 3.00 na pobedu Arsenala. Vi postavite opkladu, kladionica prihvati i ukoliko Aresnal pobedi, vi ćete dobiti tri puta od onoga koliko ste uložili (€10 * 3.00 = €30 – €10 uloga, daje €20 čistog profita).

LAY BET – Ovim se kladite da se nešto neće dogoditi. Drugim rečima ovom opkladom vi uzimate ulogu kladionice i prihvaćate opklade od drugih igrača. Ovako nešto je moguće na stranicama poput BetFair ili Betdaq koji se zovu Betting Exchange. Na primere, na istoj utakmici od malo pre vi smatrate da Arsenal neće pobediti. Odredite kvotu na Arsenal u visini od 3.00, koliko ste spremni prihvatiti uloga i čekate da neko to prihvati. Kad neko to prihvati, ukoliko Arsenal pobedi, vi ste u obavezi platiti tri puta od uloga, a ukoliko ne pobedi onda dobijate ulog (minus provizija od Betting Exchange-a).

VELIČINA ULOGA – Iznos novca koji je potreban da biste uplatili vaš back bet. Računanje potencijalnog dobitka je lako, (ulog * kvota) – ulog = profit.

OBAVEZA OPKLADE – Iznos novca koji pokazuje koliko će vas koštati ako izgubite lay bet. Formula za računanje potencijalnog gubitka je isto prilično prosta, (ulog koji ste primili * (kvota – 1) = obaveza.

Ukoliko vam je naporno da stalno računate ove podatke, postoje zanimljivi alati na internetu koji vam u mnogome olakšavaju ovaj proces.

Kako Matched Betting funkcioniše?

Postoje dve runde postavljanja suprotnih opklada. Prva se zove kvalifikaciona runda, gde vi morate da se opkladite na neku utakmicu kako bi dobili bonus od kladionice. U kladionici odigrate da će neki tim pobediti, a u betting exchange-u odigrate da neće pobediti. Na taj način pravite tzv. “sigurnu okladu” i kako god da se završi meč, vi ste u profitu. Nakon toga igrate za pravi profit. Kada dobijete bonus, igrate sa tim bonus novcem i ponavljate isti proces kao i prvi put. U kladionici igrate na jedan tim, dok u betting exchange-u igrate protiv tog tima. Dakle, win-win situacija.

Naravno, nije sve tako sjajno i lako. Morate dobro kalkulisati svoje uloge i obaveze, kako ne biste svojom greškom napravili minus. Za to postoje kao što smo rekli, vrlo korisni alati na internetu koji vam nude pomoć prilikom traženja prave utakmice, koji umesto vas izračunavaju najbolji ulog i obavezu, ali o tome drugom prilikom.

Najvažnije je znati da je Matched Betting legalan i legitiman način zarade na kladionicama putem iskorištavanja bonusa koji vam nude razne online kladionice. To je jedna od osnovnih prednosti online kladionica u odnosu na lokalne kladionice o kojem smo već pisali ovdje.

Ostale vijesti