Matched Betting za početnike

matched betting

Matched Betting za početnike

Sigurno ste već ranije probali sve standardne metode sportskog klađenja i shvatili da ponekad zna biti prilično zahtjevno. Sve te kvote, marketi, sportovi, ulozi i druge stvari koje su potrebne za uspješno i profitabilno sportsko klađenje znaju biti komplicirani.

Vjerojatno ste također čuli za disciplinu u sportskom klađenju koja se zove Matched Betting. To je disciplina sportskog klađenja koja bi ako se pravilno prate pravila trebala donosi siguran i konstantan profit svakog mjeseca.

Ovim kratkim člankom o Matched Betting-u ćemo pokušati vam približimo osnove ove discipline sportskog klađenja.

Kompletno legalno i bez rizika

Smatra se da je Matched Betting investicija bez rizika koja je pri tom klompletno legalna.

Kako je to moguće? Zapravo, vi igrate istu utakmicu, ali na dva različita mjesta (kladionice), gdje iskorištavate razlike u kvotama. Dakle, to je neka vrsta investicije koja pravi legalan profit. Naravno, postoji problem ljudske pogreške, ali ako se ova strategija koristi na način kako je predviđeno, onda je profit zagaratovana.

Također, ovaj način klađenja je kompletno legalan, jer ni jedan jedini segment Matched Betting-a nije nelegalan, vi naprosto iskorištavate bonuse koje vam kladionice nude bez naknade i od njih pravite pravi novac.

Šta je potrebno da biste počeli sa Matched Betting-om?

Potrebno je naravno biti stariji od 18 godina, da imate osobno računalo, ili mobilni prijenosni uređaj sa stabilnom internet konekcijom i to je to. Uz to potrebno je savladati neke osnovne termine koji se koriste u Matched Betting-u:

BACK BET – Ovo je standardni tip oklade. Kladite se ne rezultat koji mislite da će se dogoditi. Primjerice, u utakmici između Arsenala i Chelsea, vi smatrate da će Arsenal pobijediti. Kladionice nude kvotu 3.00 na pobjedu Arsenala. Vi postavite okladu, kladionica prihvati i ukoliko Aresnal pobjedi, vi ćete dobiti tri puta od onoga koliko ste uložili (10:00 Kuna * 3.00 = 30.00 Kuna – 10.00 Kuna uloga, 20.00 Kuna čistog profita).

LAY BET – Ovim se kladite da se nešto neće dogoditi. Drugim riječima ovom okladom vi uzimate ulogu kladionice i prihvaćate oklade od drugih igrača. Ovako nešto je moguće na stranicama poput BetFair ili Betdaq koji se zovu Betting Exchange. Primjerice, na istoj utakmici od malo prije vi smatrate da Arsenal neće pobijediti. Odredite kvotu na Arsenal u visini od 3.00, koliko ste spremni prihvatiti uloga i čekate da netko to prihvati. Kad netko to prihvati, ukoliko Arsenal pobijedi, vi ste u obvezi platiti tri puta od uloga, a ukoliko ne pobijedi onda dobivate ulog (minus provizija od Betting Exchange-a).

VELIČINA ULOGA – Iznos novca koji je potreban da biste uplatili vaš back bet. Računanje potencijalnog dobitka je lako, (ulog * kvota) – ulog = profit.

OBAVEZA OPKLADE – Iznos novca koji pokazuje koliko će vas koštati ako izgubite lay bet. Formula za računanje potencijalnog gubitka je isto prilično prosta, (ulog koji ste primili * (kvota – 1) = obaveza.

Ukoliko vam je naporno da stalno računate ove podatke, postoje zanimljivi alati na internetu koji vam u mnogome olakšavaju ovaj proces. Više o njima možete pročitati ovdje.

Kako Matched Betting funkcionira?

Postoje dvije runde postavljanja suprotnih opklada. Prva se zove kvalifikacijska runda, gdje vi morate da se opkladite na neku utakmicu kako bi dobili bonus od kladionice. U kladionici odigrate da će neki tim pobijediti, a u betting exchange-u odigrate da neće pobijediti. Na taj način pravite tzv. “sigurnu okladu” i kako god da se završi meč vi ste u profitu. Nakon toga igrate za pravi profit. Kada dobijete bonus, igrate sa tim bonus novcem i ponavljate isti proces kao i prvi put. U kladionici igrate na jedan tim, dok u betting exchange-u igrate protiv tog tima. Dakle, win-win situacija.

Naravno, nije sve tako sjajno i lako. Morate dobro kalkulisati svoje uloge i obveze, kako ne biste svojom greškom napravili minus. Za to postoje kao što smo rekli, vrlo korisni alati na internetu koji vam nude pomoć prilikom traženja prave utakmice, koji umjesto vas izračunavaju najbolji ulog i obavezu, ali o tome drugom prilikom.

Najvažnije je znati da je Matched Betting legalan i legitiman način zarade na kladionicama putem iskorištavanja bonusa koji vam nude razne online kladionice. To je jedna od osnovnih prednosti online kladionica u odnosu na lokalne kladionice o kojem smo već pisali ovdje.

Relevant news