Intro

Sportsko klađenje za početnike

sportsko klađenje za poćetnike

Sportsko klađenje za početnike

Industrija sportskog klađenja posljednjih godina doživljava nevjerojatan razvitak. Na svakom koraku se mogu naći sportske kladionice lokalnog tipa, ali također na internetu postoji veliki broj online sportskih kladionica koje nudi iste, ako ne i bolje uvjete za igrače nego lokalne kladionice. Stoga smo mi odlučili napraviti članak koji objašnjava sportsko klađenje za početnike i na taj način pomoći našim čitateljima koji nisu previše iskusni u ovoj grani.

Na prvi pogled izgleda prilično lako baviti se sportskim klađenjem, ali ako se malo zagrebe ispod površine, vrlo brzo ćete shvatiti da je sportsko klađenje jedan iznimno težak posao i da je potrebno dosta znanja i discipline kako bi bili uspješni u istom.

sportsko klađenje za početnike

U ovom članku ćemo probati da napišemo jedno kratko uputsvo klađenja za početnike, odnosno ukazati na osnovne pojmove i trikove koje možete koristiti ukoliko ste početnik u sportskom klađenju.

Favoriti protiv Autsajdera

Jedna od prvih i temeljnih pogrešaka koje čine početnici u sportskom klađenju je pretpostavka da će svaki favorit pobjediti i na taj način stavljaju po nekoliko favorita na kombinirane tikete u nadi da je to sigurna oklada.

Prije svega, potrebno je istaknuti da je klađenje na kombinirane tikete daleko neisplativije na duže staze od klađenja na singl mečeve, kao i činjenica da je klađenje isključivo na velike favorite također neisplativo na duže staze.

Ovo iz razloga što se neočekivani rezultati dešavaju svakog tjedna, pa čak ni veliki Real Madrid ne pobjeđuje svaki tjedan, nego na kraju sezone ima 75-80% pobjeda u najboljem slučaju.

Klađenje na izravnu pobjedu i klađenje na hendikepe

Klađenje na izravnu pobjedu je takozvano “moneyline” klađenje. Ovakvom opkladom vi se kladite na prostu i izravnu pobjedu momčadi na koju igrate. Ovakav vid klađenja je najjednostavniji koji se može naći u sportskim kladionicama i samim tim je najlakši vid klađenja za početnike. Međutim, isti nije uvjek i najisplativiji.

Daleko isplativije je klađenje na hendikepe. Postoji nekoliko vidova hendikepa, ali najvažniji je takozvani “azijski hendikep”. O ovom tip klađenja možete više pročitati ovdje.

Ukratko Azijskim hendikepom vi se kladite da će vaš tim pobjediti, ali nerijetko se kladite i sa koliko golova razlike će vaš tim pobjediti.

Klađenje na broj golova

Ovaj vid sportskog klađenja također je prilično jednostavan. Naprosto vi se kladite koliko će golova ili poena biti na određenoj utakmici. Početnicima u sportskom klađenju ovaj vid klađenja neće predstavljati veliki problem, mada treba imati u vidu da i kod ovog marketa postoji azijski tip, te predlažemo da se dodatno edukujete prije nego uplovite u vode sportskog klađenja.

Pomeranje kvota

Ne postoji veliki broj članaka koji se bave sportskim klađenjem za početnike, a koji objašnjavaju iz kojeg razloga se kvote pomiču u realnom vremenu. Sigurno vam se u prošlosti dogodilo da uđete u lokalnu kladionicu i da na neki meč ne možete postaviti okladu, ili da je ista niža od one koja se nalazi na popisu.

Ovo se događa i u online kladionicama, ali u realnom vremenu. Dakle, kada dođe do velikog broja uplata ne neki ishod, ili jednostavno velika količina novca bude uplaćena na jedan ishod, kladionice pomiču kvotu na dolje i na taj način nivelišu svoje šanse za gubitkom.

Činjenica da kvota “pada” na neku utakmicu je dobar znak da bi taj ishod mogao biti pobjednički, ali to svakako nije pravilo, te savjetujemo oprez.

Sa koliko novca se kladiti?

Ovo je pitanje od milijun dolara za svakog početnika u sportskom klađenju. Univerzalnog odgovora nema, jer svatko raspolaže s drugačijim proračunom za sportsko klađenje, ali pravilan način upravljanja svojom bankom je svakako igrati uglavnom singl oklade i da se ne stavlja više od 5% od proračuna po opkladi. Naš savjet je da se igra po okladi s 2-5% vašeg budžeta, jer na taj način izbjegavate mogućnost da brzo bankrotirate uslijed loše serije.

Kao što smo napomenuli na samom početku ovog našeg članka sportsko klađenje je jedna vrlo kompleksna disciplina, te je potrebno biti ne samo sretan, nego posjedovati i znanja kako bi bili profitabilni na duže staze.

FAQ

Da li je moguće ostvariti zaradu na kladionici?

Naravno da je moguće, ali je dosta teže nego što se to pretpostavlja na prvi pogled. Naime, da bi mogli redovno da ostvarujete zaradu na kladionici, potrebno je da budete iznimno disciplinirani, kao i da imate razrađen sistem ulaganja koji će vas čuvati od neizostavnih loših serija.

Da li postoji sigurna opklada?

Klasična sigurna opklada koja je 100% neprobojna postoji u teoriji, ali u praksi se takve situacije vrlo retko dešavaju. Naime, postoji strategija sportskog klađenja koja se zove Matched betting i kojom igrač postavlja dve suprotne opklade po različitim kvotama i time pravi profit u kladionici.

Da li je moguće registrovati se u online kladionici ako sam mlađi od 18 godina?

Nažalost, maloletničko kockanje je zakonom zabranjeno u svim državama svijeta, te nije moguće registrovati korisnički nalog ukoliko imate manje od 18 godina (u nekim državam je ta granica i 21 godinu). Naš savet je da ne pokušavate da uradite tako nešto, iz razloga što je maloletničko kockanje kažnjivo po zakonu.

Ostale vijesti