Kako se kladiti na sigurno?

MilosNS
18 kolovoza, 2018
6335 Views
Sigurno kladjenje

Ako vas interesuje kako igrati kladionicu na sigurno i šta je sigurno klađenje, pročitajte naš članak o tome. Edukujte se i naučite da pobeđujete redovno na kladionici.

Apsolutno sigurna opklada, mit ili realnost?

Kladioničarski san oduvijek je bio takozvana “sigurica”. Godinama mnogi pokušavaju i ne uspijevaju da se domognu svijetog grala sportskog klađenja. Klađenja gdje nema gubitka, odnosno odgovora na pitanje, kako se kladiti na sigurno. Postavlja se pitanje, je li tako nešto zaista i mogućno. Može li se online kladionica pobijediti na duže staze i može li se zaraditi novac online. Odgovor na sva ova pitanja je potvrdan. Sve je to mogućno ako prakticirate disciplinu sportskog klađenja koja se naziva Arbitrage Betting ili Arbitražno Klađenje (sigurno klađenje).


Šta je Sigurno Klađenje (Arbitražno klađenje)?

Arbitražno klađenje je disciplina sportskog klađenja koja ako se koristi na pravi način, donosi profit bez vidljivog rizika. Ova disciplina klađenja iskorišćava razliku u koeficijentima kod različitih sportskih kladionica i tako se pravi sigurna oklada bez obzira na koji način će se utakmica završiti. Dakle, osnova Arbitražnog Klađenja se sastoji u tome da se pronađe razlika u koeficijentima. Ovaj vid klađenja se već godinama koristi i ima veliki broj kladioničara koji smatraju da ne postoji bolji način klađenja na sport od ovog. Nažalost, arbitraža se može koristiti samo u sportskim kladionicama, dok u online kazinima ne postoji mogućnost korišćenja ove strategije.

Sigurno klađenje je najlakše objasniti na primjeru. Na košarkaškoj utakmici između Cedevite i Olimpije kladionica A daje kvotu 1.30 na pobijedu Cedevite i 3.93 na pobijedu Olimpije, dok kladionica B daje kvotu 1.42 na pobijedu Cedevite i 2.90 na pobijedu Olimpije. Kao što vidite razlika je očita i takve razlike se dosta često događaju.

U prvoj kladionici margina je 102.4%, dok je u drugoj kladionici margina 104.9%. Ovakva situacija daje vama savršenu šansu za siguran dobitak. Što su margine i kako se one izračunavaju možete pročitati ovdje.

Naime, kalkulacijom potencijalnih dobitaka možete napraviti sigurnu okladu. Ako uložite €26.54 na Olimpiju, u prvoj kladionici po kvoti 3.93, vaš potencijalni dobitak je €104.30. Također u drugoj kladionici ako uložite na isti taj meč €73.46 na pobjedu Cedevite po kvoti 1.42, vaš potencijalni dobitak je €104.31. Dakle sa ulogom od €126.54, vi ostvarujete siguran profit od €4.30 eura bilo kako se završi ovaj meč.

Kako pravilno izračunati uloge koji su vam potrebni kako bi ostvarili siguran dobitak možete pročitati ovdje.

Uloži 10 GBP i dobijaš 30 GBP Bonus dobrodošlice

Da li postoje opasnosti prilikom Arbitražnog Klađenja?

Naravno, kao i u svakoj životnoj situaciji i ova priča ima dvije strane. Dobru i lošu. Dobra strana Arbitražnog Klađenja je da je to zaista jedan od načina kako se kladiti na sigurno, ako se primjenjuje kako treba i ako se striktno prate upute. Loša strana je to što postoji dosta stvari koje mogu krenuti po zlu. Nabrojat samo neke od njih.

LIMITI U KLADIONICAMA – Veliki broj online sportskih kladionica ne gleda blagonaklono na arbitražno klađenje, te se često može dogoditi da vaš račun bude suspendiran ili limitiran. Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto se ljudi ne mogu kladiti na ovaj način duži vremenski period. Naravno, postoje i kladionice koje ne limitiraju svoje igrače, kao što je to kladionica Pinnacle.

VELIKA POČETNA BANKA – Ovo je bitno iz razloga što da biste bili u mogućnosti da se kvalitetno bavite arbitražnim klađenjem, morate imati otvorene račune u velikom broju kladionica. Također u svakoj morate imati uplaćen određeni iznos koji će moći pokrivati ​​vaš oklade. Ponekad se može desiti da ima i više oklada u jednom danu, te je velika banka od izrazite važnosti. Arbitražno klađenje da bi se prakticiralo na način da donosi siguran i solidan prihod mora biti vaš jedini posao, jer zahtijeva mnogo vremena i koncentracije.

PONIŠTENE OPKLADE – Ponekad se može činiti da ste napravili perfektnu opkladu s velikom razlikom, da biste samo nekoliko minuta kasnije saznali da je jedna kladionica poništila vašu okladu zbog greške u sustavu. Ta situacija vas ostavlja u velikom procjepu, gdje ako izgubite opkladu koja je ostala možete izgubiti profit koji ste pravili tjednima ili mjesecima. Iz tog razloga ovaj način klađenja je prilično stresan i potrebno je dobro proučiti pravila svake pojedinačne kladionice.


Da li je to zaista Sigurno Klađenje?

Zapravo jeste, ali kao što smo već napisali u ovom članku sigurno klađenje je jedna zanimljiva kladioničarska disciplina koja može donositi siguran profit bez rizika, ali koja svakako nije savršena. Zahtijeva napredno poznavanje matematike, veliku disciplinu, učinkovitost, otvorene naloge u velikom broju kladionica, kao i prilično visoku banku za klađenje. Profit koji ostvarujete je mali, ali konstantan, te ako je to ono što vas privlači, onda je ovaj vid klađenja perfektan odgovor na pitanje kako igrati kladionicu na sigurno.

100% do 100 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

Podelite naš sadržaj na društvenim mrežama:


FAQ

 • Koja je razlika između Arbitrage i Matched betting?

  Ove dve discipline su vrlo slične, sa jednom bitnom razlikom. Arbitrage betting se koristi u svakoj situaciji u kojoj možete da pronađete razliku među kvotama koje sportske kladionice postave, dok se kod Matched betting strategija prvenstveno koriste obnusi sportskih kladionica kako bi se napravio profit.

 • Koji je najbolji tip bonusa?

  Svaki bonus koji se može naplatiti je dobar bonus, bez obzira koliki iznos novca igraču bude ponuđen. Stoga, ponekad je bolje uzeti manji bonus ukoliko su uslovi iskorišćavanja povoljni. Sa druge strane, nema smisla uzimati neki ogromni bonus, ako nije moguće ispuniti uslove kladionice u zadatom roku.

 • Da li postoji sigurna opklada?

  Postoji, ali proces pravljenja iste nije nimalo jednostavan. Pre svega potrebno je imati otvorene naloge u više sportskih kladionica, a osim toga potrebno je biti dobro obučen za pravljenje ovakvog tipa opklade. Naravno i brzina završavanja celog procesa je ekstremno bitna.

 • Koji je najbolji kladionica bonus koji se trenutno može pronaći?

  Gotovo da nema sportske kladionice u regionu, ali i na svetu koja ne daje različite promocije svojim igračima. Ti bonusi dobrodošlice mogu biti različiti, od matched bonusa, pa da besplatnih spinova, te je uvek potrebno napraviti dobru selekciju. Na našoj stranici možete pronaći sve aktuelne bonuse koje daju najbolje sportske kladionice za igrčae iz Hrvatske.

 • Da li postoje sportske kladionice koje daju bonus dobrodošlice bez depozita?

  Naravno da postoje. Ipak bonus bez depozita je prilično redak. Ovo iz razloga jer takvim bonusom bez depozita kladionica nema mogućnost da ostvari bilo kakvu zaradu, nego jednostavno daje besplatni novac svojim korisnicima. Na našoj stranici sa bonusima, možete pronaći spisak takvih kladionica.

Author MilosNS

Čovek koji je napisao prvi tip na stranici Sportske kladionice i koji je još uvek tu. Veteran sportskog klađenja, koji osim tipovanja sa uspehom piše edukativne članke na našoj stranici. Kada nije za tastaturom, svoje slobodno vreme provodi u prirodi zajedno sa svojom porodicom i prijateljima. Intersantno je i to da govori čak pet jezika i da ne postoji sport čija pravila ne zna.