Kako se kladiti na sigurno?

Sportske
18 kolovoza, 2018
221 Views
kako se kladiti na sigurno

Ako vas interesuje kako igrati kladionicu na sigurno i šta je sigurno klađenje, pročitajte naš članak o tome i naučite da pobeđujete redovno na kladionici.

Apsolutno sigurna opklada, mit ili realnost?

Kladioničarski san oduvijek je bio takozvana “sigurica”. Godinama mnogi pokušavaju i mnogi ne uspijevaju da se domognu svijetog grala sportskog klađenja, klađenja gdje nema gubitka, odnosno odgovora na pitanje, kako se kladiti na sigurno. Postavlja se pitanje, je li tako nešto zaista i mogućno. Može li se kladionica pobijediti na duže staze, može li se konstantno profitirati od sportskog klađenja i šta je zapravo sigurno klađenje. Odgovor na sva ova pitanja je potvrdan. Sve je to mogućno ako prakticirate disciplinu sportskog klađenja koja se popularno u svijetu naziva Arbitrage Betting ili Arbitražno Klađenje (sigurno klađenje).

Šta je Sigurno Klađenje (Arbitražno klađenje)?

Arbitražno klađenje je disciplina sportskog klađenja koja ako se koristi na pravi način, donosi profit bez vidljivog rizika. Ova disciplina klađenja iskorišćava razliku u koeficijentima kod različitih sportskih kladionica i tako se pravi sigurna oklada bez obzira na koji način će se utakmica završiti. Dakle, osnova Arbitražnog Klađenja se sastoji u tome da se pronađe razlika u keoficijentima. Doslovno kupujete jeftino, a prodajete skupo i na taj način pravite profit. Ovaj vid klađenja se već godinama koristi i ima veliki broj kladioničara koji smatraju da ne postoji bolji način klađenja na sport od ovog. Nažalost, arbitraža se može koristiti samo u sportskim kladionicama, kod u online kazinima ne postoji mogućnost korišćenja ove strategije.

Sigurno klađenje je najlakše objasniti na primjeru. Na košarkaškoj utakmici između Cedevite i Olimpije kladionica A daje kvotu 1.30 na pobijedu Cedevite i kvotu 3.93 na pobijedu Olimpije, dok kladionica B daje kvotu 1.42 na pobijedu Cedevite i kvotu 2.90 na pobijedu Olimpije. Kao što vidite razlika je očita i takve razlike se dosta često događaju. Najbolji način za traženje ovakvih razlika su softveri koji se mogu naći na internetu i koji vam relativno brzo i lako pronalaze ovakve utakmice i ovakve prilike za sigurno klađenje.

U prvoj kladionici margina je 102.4%, dok je u drugoj kladionici margina 104.9%. Ovakva situacija daje vama savršenu šansu za siguran dobitak. Što su margine i kako se one izračunavaju možete pročitati ovdje.

Naime, kalkulacijom potencijalnih dobitaka možete napraviti sigurnu okladu. Ako uložite 26.54 eura na Olimpiju, u prvoj kladionici po kvoti 3.93, vaš potencijalni dobitak je 104.30 eura. Također u drugoj kladionici ako uložite na isti taj meč 73.46 eura na pobjedu Cedevite po kvoti 1.42, vaš potencijalni dobitak je 104.31 eura. Dakle sa ulogom od 126.54 eura, vi ostvarujete siguran profit od 4.30 eura bilo kako se završi ovaj meč.

Kako pravilno izračunati uloge koji su vam potrebni kako bi ostvarili siguran dobitak možete pročitati ovdje.

Ovo je Arbitražno Klađenje objašnjeno na jednostavnom primjeru sa samo dva moguća završetka, ali se isto može primijeniti i na klađenje s tri moguća završetka, klađenje s hendikepom itd. Ali ako ste se ikada pitali kako igrati kladionicu na sigurno, jedno od najboljih rešenja je svakako ova napredna kladioničarska disciplina.

100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
100% do 122€ Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Da li postoje opasnosti prilikom Arbitražnog Klađenja?

Naravno, kao i u svakoj životnoj situaciji i ova priča ima dvije strane. Dobru i lošu. Dobra strana Arbitražnog Klađenja je da je to zaista jedan od načina kako se kladiti na sigurno, ako se primjenjuje kako treba i ako se striktno prate upute. Loša strana je to što postoji dosta stvari koje mogu krenuti po zlu. Nabrojat samo neke od njih.

LIMITI U KLADIONICAMA – Veliki broj online sportskih kladionica ne gleda blagonaklono na arbitražno klađenje, te se često može dogoditi da vaš račun bude suspendiran ili limitiran. Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto se ljudi ne mogu kladiti na ovaj način duži vremenski period. Naravno, postoje i kladionice koje ne limitiraju svoje igrače, ali one su svakako u manjini.

RELATIVNO VELIKA POČETNA BANKA – Ovo je bitno iz razloga što da biste bili u mogućnosti da se kvalitetno bavite arbitražnim klađenjem, morate imati otvorene račune u velikom broju kladionica. Također u svakoj morate imati uplaćen određeni iznos koji će moći pokrivati ​​vaš oklade. Ponekad se može desiti da ima i više oklada u jednom danu, te je velika banka od izrazite važnosti. Arbitražno klađenje da bi se prakticiralo na način da donosi siguran i solidan prihod mora biti vaš jedini posao, jer zahtijeva mnogo vremena i koncentracije.

PONIŠTENE OKLADE – Ponekad se može činiti da ste napravili perfektnu okladu s velikom razlikom, da biste samo nekoliko minuta kasnije saznali da je jedna kladionica poništila vašu okladu zbog greške u sustavu. Ta situacija vas ostavlja u velikom procjepu, gdje ako izgubite okladu koja je ostala možete izgubiti profit koji ste pravili tjednima ili mjesecima. Iz tog razloga ovaj način klađenja je prilično stresan i potrebno je dobro proučiti pravila svake pojedinačne kladionice.

Da li je to zaista Sigurno Klađenje?

Zapravo jeste, ali kao što smo već napisali u ovom članku sigurno klađenje je jedna zanimljiva kladioničarska disciplina koja može donositi siguran profit bez rizika, ali koja svakako nije savršena. Zahtijeva napredno poznavanje matematike, veliku disciplinu, učinkovitost, otvorene naloge u velikom broju kladionica, kao i prilično visoku banku za klađenje. Profit koji ostvarujete je mali, ali konstantan, te ako je to ono što vas privlači, onda je ovaj vid klađenja perfektan odgovor na pitanje kako igrati kladionicu na sigurno.

FAQ:

 • Koja je razlika između Arbitrage i Matched betting?

  Ove dve discipline su vrlo slične, sa jednom bitnom razlikom. Arbitrage betting se koristi u svakoj situaciji u kojoj možete da pronađete razliku među kvotama koje sportske kladionice postave, dok se kod Matched betting strategija prvenstveno koriste obnusi sportskih kladionica kako bi se napravio profit.

 • Koji je najbolji tip bonusa?

  Svaki bonus koji se može naplatiti je dobar bonus, bez obzira koliki iznos novca igraču bude ponuđen. Stoga, ponekad je bolje uzeti manji bonus ukoliko su uslovi iskorišćavanja povoljni. Sa druge strane, nema smisla uzimati neki ogromni bonus, ako nije moguće ispuniti uslove kladionice u zadatom roku.

 • Da li postoji sigurna opklada?

  Postoji, ali proces pravljenja iste nije nimalo jednostavan. Pre svega potrebno je imati otvorene naloge u više sportskih kladionica, a osim toga potrebno je biti dobro obučen za pravljenje ovakvog tipa opklade. Naravno i brzina završavanja celog procesa je ekstremno bitna.

 • Koji je najbolji kladionica bonus koji se trenutno može pronaći?

  Gotovo da nema sportske kladionice u regionu, ali i na svetu koja ne daje različite promocije svojim igračima. Ti bonusi dobrodošlice mogu biti različiti, od matched bonusa, pa da besplatnih spinova, te je uvek potrebno napraviti dobru selekciju. Na našoj stranici možete pronaći sve aktuelne bonuse koje daju najbolje sportske kladionice za igrčae iz Hrvatske.

 • Da li postoje sportske kladionice koje daju bonus dobrodošlice bez depozita?

  Naravno da postoje. Ipak bonus bez depozita je prilično redak. Ovo iz razloga jer takvim bonusom bez depozita kladionica nema mogućnost da ostvari bilo kakvu zaradu, nego jednostavno daje besplatni novac svojim korisnicima. Na našoj stranici sa bonusima, možete pronaći spisak takvih kladionica.

Author MilosNS

Čovek koji je napisao prvi tip na stranici Sportske kladionice i koji je još uvek tu. Veteran sportskog klađenja, koji osim tipovanja sa uspehom piše edukativne članke na našoj stranici. Kada nije za tastaturom, svoje slobodno vreme provodi u prirodi zajedno sa svojom porodicom i prijateljima. Intersantno je i to da govori čak pet jezika i da ne postoji sport čija pravila ne zna.