Koeficijenti u kladionicama

MilosNS
4 rujna, 2018
5370 Views
Koeficijenti u kladionicama

Koje sve vrste koeficijenata postoje u kladionicama?

Kada se ulazi u svet klađenja kao početnik, postoji mnogo nepoznanica koje mogu da zbune igrače i učine im sam proces klađenja vrlo komplikovanim. Jedna od tih stvari su svakako i tečaji u kladionicama. Ovo iz razloga što postoji nekoliko različitih vrsta i tipova koeficijenata koji se koriste u različitim delovima svijeta. Ukoliko želite da ostvarujete redovnu zaradu na kladionici, onda nastavite da čitate ovaj članak.

Što su koeficijenti i što oni predstavljaju? Koje sve vrste koeficijenata postoje? Kako se ostvaruje zarada preko interneta na kladionici? Sve su to pitanja koja na prvi pogled mogu zvučati vrlo komplicirano, ali u stvarnosti to i nije toliko kompleksno. U ovom članku probaćemo da na jednostavan način objasniti šta su to koeficijenti u kladionicama i koje vrste istih postoje, te kako ih konvertovati iz jednog tipa u drugi.


Što su koeficijenti u kladionicama?

Koeficijent predstavlja nivo verovatnoće da će se nešto dogoditi ili da se nešto neće dogoditi. Na jednostavnom primjeru zamislite da bacate novčić. Postoje dve mogućnosti, da bude pismo ili da bude glava. Dakle, postoji 50% šanse da će se desiti ono što predviđamo da će se dogoditi.

Ono što tečaji u kladionicama pokazuju, je kolika je verovatnoća da će se isto to desiti, ali ne u procentima, nego u koeficijentima. Sada kada smo dali definiciju tečaja, pogledajmo kako to funkcionira u stvarnosti.

Evo i primjera:

Koeficijent 10.00 predstavlja 10% šanse da će se nešto dogoditi,

Koeficijent 5.00 predstavlja 20% šanse da će se nešto dogoditi, dok

Koeficijent 1.20 predstavlja 83.33% šanse da će se nešto dogoditi.

100% do 130 EUR bonus na prvi depozit
Kladite se sada

Kako izračunati potencijalnu zaradu u odnosu na koeficijente?

Sada kada smo objasnili koliku verovatnoću iznose koeficijenti u kladionicama, objasnićemo i koliku zaradu možete ostvariti u odnosu na koeficijente. Nije vam potreban kalkulator zarada. Dovoljno je samo da imate osnovno matematičko znanje.

Koristit ćemo iste primere kao i malo pre:

Sa koeficijentom 10.00 na svaki EUR koju se opkladite, dobijate 9 EUR čistog profita,

Sa koeficijentom 5.00 na svaki EUR koju se opkladite, dobijate 4 EUR čistog profita,

Sa koeficijentom 1.20 na svaki EUR koju se opkladite, dobijate 0.20 EUR čistog profita,

Formula za izračunavanje profita u odnosu na koeficijent je dakle jednostavna:

(ulog * kvota) – ulog = profit


Koeficijenti u kladionicama – Vrste i tipovi

Postoji tri vrste najpopularnijih koeficijenata u kladionicama sa kojima se možete sresti kada krenete da se bavite sportskim klađenjem, kao i nekoliko lokalnih tipova koeficijenata, koji se javljaju u popularnim sportskim kladionicama.

To su:

Decimalni koeficijenti – ovaj tip koeficijenata u kladionicama smo već donekle objasnili u ovom članku. Oni se kreću od 1.01, pa do teoretski beskonačno. Planetarno su popularni, ali se još nazivaju i evropski, digitalni ili kontinentalni koeficijenti, jer se najviše koriste u Evropi. Osim Evrope popularni su također u Australiji, Novom Zelandu i Kanadi. Decimalni koeficijent predstavlja bruto iznos novca koji igrač osvaja sa ulogom od 1 EUR. Dakle, ne čist profit, nego bruto dobitak.

Frakcionalni koeficijenti – ovi koeficijenti u kladionicama se koriste uglavnom u Velikoj Britaniji i mogu biti prilično zbunjujući igračima koji nisu navikli na njih. Ovaj format koeficijenata se prvobitno koristio u klađenju na konjske utrke i utrke pasa. To je svakako i najstariji oblik koeficijenata na kladionici koji postoji.

Kalkulacija ovog tipa koeficijenata je prilično laka. Uzmimo na primer frakcionalni koeficijent 15/10. Drugi broj (10) prestavlja vaš ulog (10 EUR), a prvi broj (15) predstavlja koliko će te osvojiti ako pogodite okladu (15 EUR). Ponekad može doći do problema ukoliko želite da preračunate frakcionalne koeficijente u decimalne, ali ako dođe do takve situacije postoje na internetu besplatni konvertori koji će vam na jedan klik preračunati koeficijente u kladionicama bez ikakvog problema.

Američki koeficijenti – oni se takođe zovu i moneyline koeficijenti. Oni se isključivo koriste na tržištu Sjeverne Amerike. Ovi koeficijenti su napravljeni tako da predstavljaju iznos koji kladioničar mora uložiti kako bi dobio 100 EUR. Postoje plus (+) i minus (-) koeficijenti na kladionicama. Veliki broj sportskih kladionica sa Američkog područja koristi ove koeficijente.

Na primjer:

+350 koeficijent znači da na 100 EUR uloga osvajate 350 EUR čistog profita, dok -135 koeficijent znači da morate uložiti 135 EUR da bi ostvarili 100 EUR profita.


Zaključak

Dobra stvar je to što sve online kladionice imaju opciju da možete birati koji tip koeficijenata ćete koristiti, te se odlučite za onaj koji najbolje razumijete. Razlike, prednosti i mane između online i lokalnih kladionica možete pročitati ovdje.

Naš je savjet da prije nego se počnete kladiti online naučite koristiti makar jedan tip tečaja. Samo edukovanim klađenjem možete da očekujete da zarada preko interneta bude konstantna i zadovoljavajuća.

Uloži 10 GBP i dobijaš 30 GBP Bonus dobrodošlice

Podelite naš sadržaj na društvenim mrežama:


FAQ

 • Kako se određuju koeficijenti u kladionicama?

  Koeficijent predstavlja vrednost koju određuje kladionica i koja prikazuje kolika je šansa da će do nekog ishoda doći. Kada se govori o visini koeficijenata, mora se imati na umu da kladionice u ovu vrednost uračunavaju i marginu, koja predstavlja njihovu zaradu bez obzira na konačni ishod.

 • Što kladionice ne žele da znate?

  Sportske kladionice skrivaju svoje poslovanje i svoje tajne vrlo ljubomorno. Ono što je bitno da znate je da se sportske kladionice štite na različite načina kako bi na kraju one bile u profitu. Pre svega potrebno je znati da igranjem singl opklada povećavate svoje šanse za zaradom od klađenja i da igranje sistemskih tiketa nije profitabilno.

 • Kako živjeti od kladionice?

  Da bi bili u mogućnosti živeti od kladionice potrebno je da ovladate posebnim setom znanja i da budete izrazito disciplinirani. Nikada ne treba srljati i kladiti se emotivno, nego ako je to mogućno kladiti se hladne glave. Na taj način povećavate svoje šanse za dobitkom na kladionici.

 • Koji tipovi kladionica postoje?

  Prema osnovnom tipu kladionice možemo podjeliti na one specijalizovane koje pružaju isključivo usluge sportskog klađenja i druge koje se nazivaju “all-in-one” kladionice, koje osim sportskog klađenja, nude svojim korisnicima i mogućnost igranja online caisno igara. Osim toga, kladionice mogu da se dele i prema licenci koju poseduju.

 • Što je kladionica lista na vašoj stranici?

  Kladionica lista predstavlja naš izbor najboljih kompanija koje pružaju usluge sportskog klađenja. Na našim listama kladioničari mogu da pronađu samo najkvalitetnije sportske kladionice, koje su legalne i licencirane. Sve te kladionice pružaju odličnu uslugu svojim igračima u vidu bonusa, promocija, kao i visokih koeficijenata i niskih margina.

Author MilosNS

Čovek koji je napisao prvi tip na stranici Sportske kladionice i koji je još uvek tu. Veteran sportskog klađenja, koji osim tipovanja sa uspehom piše edukativne članke na našoj stranici. Kada nije za tastaturom, svoje slobodno vreme provodi u prirodi zajedno sa svojom porodicom i prijateljima. Intersantno je i to da govori čak pet jezika i da ne postoji sport čija pravila ne zna.