Koeficijenti u kladionicama

koeficijenti u kladionicama

Koje sve kvote postoje u kladionicama?

Kada se ulazi u svijet klađenja kao početnik, postoji mnogo nepoznanica koje mogu zbune igrače i učine im sam proces klađenja vrlo kompliciranim. Jedna od stvari koja zna da buni početnike u sportskom klađenju su i koeficijenti u kladionicama.

Što su koeficijenti i što oni predstavljaju? Koje sve vrste koeficijenata postoje? Koliko novca možete osvojiti? Sve su to pitanja koja na prvi pogled mogu zvuče vrlo kompliciranim, ali u stvarnosti to i nije toliko kompleksno. U ovom članku probaćemo da na jednostavan način objasniti što su to koeficijenti u kladionicama i koje vrste istih postoje.

Što su koeficijenti?

Koeficijent predstavlja razinu verovatnoće da će se nešto dogoditi ili da se nešto neće dogoditi. Na jednostavnom primjeru zamislite da bacate novčić. Postoji dvije mogućnosti, da bude pismo ili da bude glava. Dakle, postoji 50% šanse da će se desiti ono što predviđamo da će se dogoditi.

Ono što koeficijenti pokazuju je kolika je vjerojatnost da će se isto to desiti, ali ne u postocima, nego u koeficijentima.

Evo i primjera:

Koeficijent 10.00 predstavlja 10% šanse da će se nešto dogoditi,

Koeficijent 5.00 predstavlja 20% šanse da će se nešto dogoditi dok

Koeficijent 1.20 predstavlja 83.33% šanse da će se nešto dogoditi.

Kako izračunati potencijalnu zaradu u odnosu na koeficijente?

Sada kada smo objasnili koliku vjerojatnost iznose koeficijenti u kladionicama, objasnit ćemo i koliku zaradu možete ostvariti u odnosu na koeficijente.

Koristit ćemo iste primjere kao i malo prije:

Sa koeficijentom 10.00 na svaku kunu koju se opkladite, dobivate 9 kuna čistog profita,

Sa koeficijentom 5.00 na svaku kunu koju se opkladite, dobivate 4 kuna čistog profita,

Sa koeficijentom 1.20 na svaku kunu koju se opkladite, dobivate 0.20 kuna čistog profita,

Formula za izračunavanje profita u odnosu na koeficijent je dakle jednostavna:

(ulog * kvota) – ulog = profit

Vrste koeficijenata

Postoji tri vrste koeficijenata na kladionici sa kojima se možete sresti kada krenete da se bavite sportskim klađenjem.

To su:

-Decimalni koeficijenti,

-Frakcionalni koeficijenti i

-Američki koeficijenti.

Decimalne koeficijente smo već donekle objasnili u ovom članku. Oni se kreću od 1.01, pa do teoretski beskonačno.

Frakcionalni koeficijenti se koriste većinom u Velikoj Britaniji i mogu biti prilično zbunjujući, iako u stvarnosti to nije tako. Ovaj format koeficijenata se prvotno koristio u klađenju na konjske utrke. To je svakako i najstariji oblik koeficijenata na kladionici koji postoji.

Kalkulacija ovog tipa koeficijenata je prilično laka. Uzmimo na primjer frakcionalni koeficijent 15/10. Drugi broj (10) prestavlja vaš ulog (10 kuna), a prvi broj (15) predstavlja koliko će te osvojiti ako pogodite okladu (15 kuna). Ponekad može doći do problema ukoliko želite da preračunate frakcionalne koeficijente u decimalne, ali za to postoje na internetu konvertori.

Američki koeficijenti se također zovu i moneyline koeficijenti. Oni se isključivo koriste na tržištu Sjeverne Amerike. Ovi koeficijenti su napravljeni tako da predstavljaju iznos koji kladitelj mora uložiti kako bi dobio 100$. Postoje plus (+) i minus (-) koeficijenti na kladionicama.

Na primjer:

+350 koeficijent znači da na 100$ uloga dobivate 350$ čistog profita, dok -135 koeficijent znači da morate uložiti 135$ da bi ostvarili 100$ profita.

I ovako objašnjeni koeficijenti na kladionicama znaju nekad biti zbunjujući. Dobra stvar je to što sve online kladionice imaju opciju da možete birati koji tip koeficijenata ćete koristiti, te se odlučite za onaj koji najbolje razumijete. Razlike između online i lokalnih kladionica možete pročitati ovdje.

Relevant news