Najbolje Kladionice u Srbiji

Kad god se priča o nekim listama i rangiranjima stvari uvek se mora imati na umu da svaki čovek ima jedinstveno mišljenje i da je jako teško napraviti univerzalnu listu bilo kojih stvari, sa kojima će se svaki čitalac složiti. Međutim, kada se govori o najboljim kladionicama u Srbiji, onda je zadatak duplo teži, iz prostog razloga zato što osim domaćih kompanija koje se bave priređivanjem sportskog klađenja putem interneta, postoji i veliki broj internacionalnih kompanija u kojima igrači iz Srbije mogu deponovati svoj novac i kladiti se na sportske događaje.

Iz tog razloga, termin najbolja sportska kladionica u Srbiji ne mora automatski da znači i najbolja kladionica za igrače iz Srbije. Zato smo mi na ovoj stranici napravili svojevrstan miks recenzija domaćih (regionalnih) i stranih sportskih kladionica koja prihvataju igrače iz Srbije i u kojima igračima iz Srbije se pružaju najbolji uslovi za sportsko klađenje. Svaka od ovih sportskih kladionica je dovoljno dobra da se u njoj registrujete, a iz recenzija ćete moći da vidite koje su to prednosti, a koje mane ovih sportskih kladionica i da na osnovu tih informacija donesete racionalnu i pametnu odluku u kojoj sportskoj kladionici se registrovati.

5 najboljih kladionica:

Sportske Kladionice u Srbiji

Slobodno možemo reći da je sportsko klađenje jedna od najrasprostranjenijih zanimacija kako muške tako i ženske populacije u Srbiji u poslednjih 30-tak godina. Još u vrijeme 90-tih godina prošlog veka na teritoriji Republike Srbije su nicale sportske kladionice kao pečurke i na gotovo svakom ćošku mogla se naći neka sportska kladionica.

Sa napretkom tehnologije, domaći brendovi su počeli da prave i svoje online sportske kladionice, te danas im nekoliko poznatih i popularnih brendova u Srbiji i regionu koji se bave online klađenjem. Zakonom o igrama na sreću Republike Srbije je prilično nejasno regulisano ko sve može privređivati i organizovati igre na sreću. Naime, jedini i isključivi nosilc prava je Državna lutrija Srbije, ali ona može svoja prava da prenosi na druga pravna lica – operatere.

Tako da u Republici Srbiji postoji solidan broj sportskih kladionica koje posluju legalno, a naravno postoji i jedan broj nelegalnih sportskih kladionica. Čak i legalne sportske kladionice i pored u poslednje vreme prilično agresivnog marketinga i dalje kaskaju za inostranim brendovima na mnogim poljima. Ovo prvenstveno iz razloga što nemaju dovoljan broj depozitnih metoda, kladioničarski marketi nisu na najbolji način rešeni, a kvote su dosta niže nego u evropskim sportskim kladionicama.


Najpoznatije kladionice u Srbiji

Najpoznatiji kladioničarski brendovi u Srbiji su svakako Meridian Bet, MaxBet, Balkan Bet, Mozzart, Wwin, Soccer Bet i mnoge druge. Ono što je zajedničko za sve ove sportske kladionice u Srbiji je činjenica da pokušavaju da prate svijetske trendove što se tiče marketinga, ali da slabo prate ili naprosto ne žele da se izdignu iznad prosjeka što se tiče uslova korišćenja za svoje članove.

Na ovoj stranici mi ćemo analizirati i napraviti objektivne recenzije svih poznatih Srpskih brendova i njihovih online sportskih kladionica. Na taj način, Vi, kao naši čitaoci, bićete u mogućnosti da sami uporedite kvalitete svakog brenda ponaosob i da ih uporedite sa europskim i svijetskim vodećim brendovima na tom polju.

Svaka od ovih sportskih kladionica će imati jednaku i fer šansu da se pokaže pred širokim auditorijumom i da bude ocenjena na najiskreniji način.

kladionice u srbiji

Domaća Meridianbet kladionica

Prednosti i mane domaćih kladionica

Nažalost, iako bi mi i naši eksperti najviše voljeli kada bi mogli da se klade isključivo u domaćim sportskim kladionicama, trenutačno je situacija prilično loša na tom polju. Naprosto, domaći brendovi kao da nemaju želju da prate svijetske trendove nego se zadovoljavaju polovičnim rešenjima na gotovo svim poljima kada se radi o sportskom klađenju. Samo do prije nekoliko godina bilo je nemoguće igrati single opkladu u Srpskim kladionicama, nego su igrači bili primorani da igraju kombinirane tikete. Prijednosti igranja singl opklada u odnosu na kombinirane tikete, možete pročitati u našem članku ovdje.

Pozitivna stvar oko igranja u kladionicama u Srbiji je svakako činjenica da svi domaći brendovi imaju validnu licencu Republike Srbije i igrači su sa te strane zaštićeni, kada su njihovi potencijalni dobici u pitanju. Sa druge strane, sve sportske kladionice koje prihvataju igrače iz Srbije, a nemaju licencu Republike Srbije nisu nelegalne, nego naprosto nemaju tu pojedinačnu licencu, ali poseduju druge (mnogo respektabilnije) licence za sportsko klađenje, te su igrači takođe vrlo zaštićeni kada igraju u ovim sportskim kladionicama. Postoji određeni broj sportskih kladionica (Betfair, Bovada, itd.) koje ne primaju igrače iz Srbije i automatski blokiraju pristup svom sajtu, kada vide da IP adresa dolazi iz Srbije. Mi ne preporučujemo da pokušavate da se registrujete u tim sportskim kladionicama, jer vaš eventualni dobici i bonusi neće biti zaštićeni ni na koji način.

kladionice u srbiji

Strana 1xBet kladionica

Zaključak

Nakon što obavimo sve objektivne recenzije sportskih kladionica u Srbiji, bićete u mogućnosti da shvatite prednosti i mane domaćih sportskih kladionica u odnosu na strane, te da sami donesete odluku koja je kladionica najbolja za vas. Nikako nam nije u cilju da umanjujemo vrijednost domaćih kladionica u odnosu na strane operatere, ali svakako ćemo biti objektivni i iskreni, te ukazati na prednosti i mane koje se moraju ispraviti kako bi sportske kladionice u Srbiji bile konkurentne u odnosu na strane kompanije.