Najbolje Kladionice u Hrvatskoj

Praviti nezavisne liste najboljih i najkvalitetnijih stvari nikada nije zahvalno, ali imajući u vidu da mi na portalu Sportske Kladionice težimo ka tome da budemo maksimalno objektivni i pošteni prema našim čitateljima, napravili smo listu najboljih kladionica u Hrvatskoj, odnosno listu najboljih kladionica za igrače iz Hrvatske.

Moramo napomenuti da termin najbolja sportska kladionica u Hrvatskoj ne znači automatski da je to najbolja kompanija za sve igrače iz Hrvatske. Iz tog razloga na našoj listi se nalaze isključivo sportske kladionice koje su prije svega poštene prema svojim korisnicima, koje imaju solidna pravila i uvjete korištenja, te koje imaju što ponuditi svojim korisnicima. Svaka od ovih sportskih kladionica koja se nalazi na našoj listi je dovoljno dobra da se registrirate u istoj, a od vaših preferencija ovisi koju ćete od njih odabrati.

7 najboljih kladionica:

Lista Svih Online Kladionica

Najbolje Kladionice u Hrvatskoj

Online klađenje je striktno regulirano u Hrvatskoj, još od 2010. godine. Preko interneta državljani Republike Hrvatske mogu se klade ukoliko imaju preko 18 godina. Dakle, trenutačno, online klađenje i kockanje je u potpunosti legalno u Hrvatskoj, uz neke restrikcije koje provodi Ministarstvo Financija na čelu s Vladom. Većina igara na sreću je pod monopolom Hrvatske Lutrije. Hrvatska Lutrija vrši strogi nadzor nad casinima, lutrijom i bingom.

Zakon o kockanju države Hrvatske je dobio zeleno svijetlo Europske Komisije u studenom 2014. godine. Novi Zakon se odnosi na specijalne provizije koje se nameću operatorima, te koje oni moraju plaćati državi. Novi režim je počeo s radom 2015. godine, a stručnjaci i dan danas smatraju ovaj Zakon, jednim od najstrožih Zakona u cijeloj Europi. Naime, država je blokirala veliki broj poznatih operatera, te igrači iz Hrvatske imaju poteškoća pristupati istima.

Najpoznatije kladionice u Hrvatskoj

kladionice u hrvatskoj

U Hrvatskoj nema toliko mnogo brendova koji se bave sportskim klađenjem, kao u drugim državama regije. Međutim postoji dovoljan broj operatera koje treba spomenuti. To su prije svega Hrvatska Lutrija, Prva Sportska Kladionica (PSK), SuperSport i Germania. Ovo su četiri najveća i najpoznatija brenda, mada moramo svakako spomenuti i tvrtke Stanleybet i Favbet.

Ruku na srce, svi ovi operateri su manje više slični po kvaliteti usluge koju pružaju i u rijetko kom segmentu su u potpunosti konkurentne sa europskim i svijetskim brandovima. Naime, bonusi dobrodošlice su prilično loši, kvote nisu konkurentne, a margine su visoke. Važnost margina i kvota je fundamentalna u svijetu sportskog klađenja, te ukoliko niste upoznati s ovom temom preporučujemo da pročitate naš članak o tome.

Što se tiče inostranih sportskih kladionica, one su u teoriji ilegalne za igrače iz Hrvatske. Zapravo cijela ta tema je pomalo maglovita, pošto Zakon kaže da je ilegalno sudjelovanje u inostranim sportskim kladionicama, ukoliko se novac uplaćuje iz Hrvatske, a te kladionice nemaju licencu Republike Hrvatske. Igrači se naravno dovijaju na razne načine, te uplata preko elektronskog novčanika Skrill se nikako ne može računati kao uplata iz Hrvatske i na taj način Zakon se zaobilazi. Ono što je povoljno za igrače iz Hrvatske je činjenica da jako mali broj inostranih sportskih kladionica zabranjuje registraciju igračima iz ove države.

Prednosti i mane domaćih kladionica

kladionice u hrvatskoj

Nažalost, iako bi mi i naši eksperti najviše voljeli kada bi mogli da se klade isključivo u domaćim sportskim kladionicama, trenutačno je situacija prilično loša na tom polju. Naprosto, domaći brendovi kao da nemaju želju da prate svjetske trendove nego se zadovoljavaju polovičnim rješenjima na gotovo svim poljima kada se radi o sportskom klađenju. Samo do prije nekoliko godina bilo je nemoguće igrati single okladu u domaćim kladionicama, nego su igrači bili primorani igrati kombinirane tikete. Prednosti igranja singl oklada u odnosu na kombinirane tikete, možete pročitati u našem članku ovde.

Zaključak

Nakon što objavimo sve objektivne recenzije i mišljenja o sportskim kladionicama u Hrvatskoj, moći ćete u potpunosti da shvatite prijednosti i mane domaćih sportskih kladionica u odnosu na strane, te da sami donesete odluku koja je kladionica najbolja za vas. Nikako nam nije u cilju da umanjujemo vrijednost domaćih brendova u odnosu na strane operatere, ali svakako ćemo biti objektivni i iskreni, te ukazati na prijednosti i mane koje se moraju ispraviti kako bi sportske kladionice u Hrvatskoj bile konkurentne u odnosu na strane kompanije.

1xbet bonus