Intro

Najbolje Kladionice u Hrvatskoj 2021

Praviti nezavisne liste najboljih i najkvalitetnijih stvari nikada nije zahvalno, ali imajući u vidu da mi na portalu Sportske Kladionice težimo ka tome da budemo maksimalno objektivni i pošteni prema našim čitateljima, napravili smo listu najboljih kladionica u Hrvatskoj za 2021, odnosno listu top kladionica za igrače iz Hrvatske.

Moramo napomenuti da termin najbolja sportska kladionica u Hrvatskoj ne znači automatski da je to najbolja kompanija za sve igrače iz Hrvatske. Iz tog razloga na našoj listi se nalaze isključivo sportske kladionice koje su prije svega poštene prema svojim korisnicima, koje imaju solidna pravila i uvjete korištenja, te koje imaju što ponuditi svojim korisnicima. Svaka od ovih kladionica koja se nalazi na našoj listi je dovoljno dobra da se registrirate u istoj, a od vaših preferencija ovisi koju ćete od njih odabrati.

Top 10 online kladionice Hrvatska:

100% do 122€
 • Odličan Live striming
 • Veliku pokrivenost sportova i marketa
 • Male margine i odlične kvote 
50% do 200€
 • Odlično uživo klađenje
 • Veliku pokrivenost sportova i marketa
 • Solidni limiti
100% do 25€
 • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
 • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
 • Perfektna platforma za klađenje uživo
100% do 100€
 • Velika pokrivenost sportova i marketa
 • Odlični koeficijenti i relativno niske margine
 • Prihvataju kriptovalute
100% do 400€ + 100 besplatnih spinova
 • Odlična funkcionalnost sajta
 • Bezbednost korisnika
 • Široka ponuda sportova i marketa za klađenje
100% do 100€
 • Visoke kvote na fudbal i niske margine
 • Mnogo specijalnih funkcija
 • Impresivan sajt koji odlično funkcioniše
100% do 100€
 • Sportska kladionica prima igrače iz mnogih zemalja
 • Sajt preveden na veliki broj jezika
 • Jedinstvene promocije i VIP klub
100% do 100€
 • Veliki broj ponuđenih sportova i kladioničarskih marketa
 • Konkurentni tečaji i niske margine
 • Kriptovalute su prihvaćene
100% do 130€
 • Među prvima otvaraju markete i postavljaju kvote
 • Funkcionalnost sajta
 • Kvalitetni bonusi i promocije
100% do 25€
 • Velika pokrivenost sportova i marketa
 • Odlična sekcija za uživo klađenje
 • Solidne promocije

Lista Svih Online Kladionica

Najbolje Kladionice u Hrvatskoj

Ako ste novajlija u svijetu sportskog klađenja, onda sasvim sigurno imate veliki broj pitanja vezano za ovu temu. Da li je online klađenje legalno? Koje su najbolje online sportske kladionice? Da li postoje kvalitetne i respektabilne kladionice u Hrvatskoj? Šta su to bonusi i promocije? Uz ova, sigurno postoje i mnoga druga pitanja, na koja portal Sportske Kladionice ima odgovore! Saznajte koja je to najbolja kladionica i gde se mogu dobiti najbolji bonusi i promocije u 2021!

Online klađenje je striktno regulirano u Hrvatskoj, još od 2010. godine. Preko interneta državljani Republike Hrvatske mogu se klade ukoliko imaju preko 18 godina. Dakle, trenutačno, online klađenje i kockanje je u potpunosti legalno u Hrvatskoj, uz neke restrikcije koje provodi Ministarstvo Financija na čelu s Vladom. Većina igara na sreću je pod monopolom Hrvatske Lutrije. Hrvatska Lutrija vrši strogi nadzor nad sportskim klađenjem, casinima, lutrijom i bingom.

Zakon o kockanju države Hrvatske je dobio zeleno svijetlo Europske Komisije u studenom 2014. godine. Novi Zakon se odnosi na specijalne provizije koje se nameću operatorima, a koje provizije oni moraju plaćati državi. Novi režim je počeo s radom 2015. godine, a stručnjaci i dan danas smatraju ovaj Zakon, jednim od najstrožih Zakona u cijeloj Europi. Naime, država je blokirala veliki broj poznatih operatera, te igrači iz Hrvatske moraju koristiti alternativne linkove, kako bi pristupili istim.

Najpoznatije kladionice u Hrvatskoj

kladionice u hrvatskoj

U Hrvatskoj nema mnogo kvalitetnih brendova koji se bave sportskim klađenjem, kao u drugim državama regije. Međutim postoji dovoljan broj operatera koji zaslužuju da ih spomenemo. To su prije svega Hrvatska Lutrija, Prva Sportska Kladionica (PSK), SuperSport i Germania. Ovo su četiri najveća i najpoznatija brenda, mada moramo svakako spomenuti i tvrtke Stanleybet i Favbet.

Ruku na srce, svi ovi operateri su manje više slični po kvaliteti usluge koju pružaju i u rijetko kom segmentu su u potpunosti konkurentne sa europskim i svijetskim brandovima. Naime, kladionice u Hrvatskoj imaju dosta mana i one su sledeće: bonusi dobrodošlice su prilično loši, broj marketa na koje se može kladiti je limitiran, kvote nisu konkurentne, a margine su visoke. Važnost margina i kvota je fundamentalna u svijetu sportskog klađenja, te ukoliko niste upoznati s ovom temom preporučujemo da pročitate naš članak o tome.

Lokalne kladionice u Hrvatskoj 2021

Kao što smo već napomenuli u tekstu, lokalni kladioničarski brendovi u Hrvatskoj koji su dominantni su SuperSport, Germania, PSK i Hrvatska Lutrija. Ove kompanije svoje usluge nude u lokalnim šopovima, ali i putem interneta, ali po kvaliteti su još miljama daleko od Top Europskih brendova.

Ipak, mora se priznati da u poslednje vrijeme svi ovi brendovi pokušavaju da upotpune svoju ponudu i da postanu koliko toliko konkurentni u odnosu na inostrane brendove. Tako na primjer, kladionica SuperSport u svojoj ponudi ima preko 35 sportova, a poznati su po tome što imaju prilično konkurentne koeficijente i niske margine, što je vrlo pohvalno. Hrvatska Lutrija sa druge strane ima veliki broj poslovnica diljem Hrvatske i njima je iznimno lako da prošire svoju ponudu u tradicionalnim šopovima i pored činjenice da je njihov fokus godinama bio na igrama na sreću. PSK je deo grupacije Hattrick, te su oni prisutni kako u lokalnim šopovima, tako i na internet tržištu i može se reći da dominiraju Hrvatskim tržištem u online domeni.

kladionica

Inostrane kladionice za igrače iz Hrvatske 2021

Što se tiče inostranih sportskih kladionica, one su u teoriji ilegalne za igrače iz Hrvatske. Zapravo cijela ta tema je pomalo maglovita, pošto Zakon kaže da je ilegalno sudjelovanje u inostranim sportskim kladionicama, ukoliko se novac uplaćuje iz Hrvatske, a te kladionice nemaju licencu Republike Hrvatske. Igrači se naravno dovijaju na razne načine, te uplata preko elektronskih novčanika (Skrill, Neteller, EcoPayz) se nikako ne može računati kao uplata iz Hrvatske i na taj način se Zakon zaobilazi. Ono što je povoljno za igrače iz Hrvatske je činjenica da jako mali broj inostranih sportskih kladionica zabranjuje registraciju igračima iz ove države.

Čak i ako pojedine kladionice budu blokirane od strane države Hrvatske (domeni postanu nedostupni), postoji opcija korišćenja takozvanih mirror sajtova, koji su identični kao originalni, ali imaju drugačije adrese. Na ovaj način sportske kladionice omogućavaju igračima da i dalje igraju na njihovim sajtovima i pored jasne namere države da blokira iste.

Prednosti i mane domaćih kladionica

kladionice u hrvatskoj

Nažalost, iako bi mi najviše voljeli kada bi mogli da se kladimo isključivo u domaćim sportskim kladionicama, trenutačno je situacija prilično loša na tom polju. Naprosto, kladionice u Hrvatskoj kao da nemaju želju da prate svjetske trendove nego se zadovoljavaju polovičnim rješenjima na gotovo svim poljima kada se radi o sportskom klađenju. Samo do prije nekoliko godina bilo je nemoguće igrati single okladu u domaćim kladionicama, nego su igrači bili primorani igrati kombinirane tikete. Prednosti igranja singl oklada u odnosu na kombinirane tikete, možete pročitati u našem članku ovde.

Osim toga, domaće i regionalne kladionice nemaju u svojoj ponudi neke vrlo zastupljene i popularne kladioničarske markete na koje se profitabilni kladioničari u mnogome oslanjaju. Ovde prevashodno mislimo na nedostatak Azijskog Hendikepa, koji je najpopularniji kladioničarski market na svijetu kada se govori o klađenju na nogomet.

Koje su najbolje kladionice u 2021?

Predlažemo vam da pročitate sve naše objektivne recenzije i mišljenja o sportskim kladionicama u Hrvatskoj, kako bi mogli u potpunosti da shvatite prednosti i mane stranih sportskih kladionica u odnosu na kladionice u Hrvatskoj, te da sami donesete odluku koja je kladionica najbolja za vas. Nikako nam nije u cilju da umanjujemo vrijednost domaćih brendova u odnosu na strane operatere, ali svakako ćemo uvjek biti objektivni i iskreni, te ukazati na prednosti i mane koje se moraju ispraviti kako bi sportske kladionice u Hrvatskoj bile konkurentne u odnosu na strane kompanije.

FAQ – Često postavljana pitanja

Koji su najbitniji elementi kvalitetne sportske kladionice?

Svaki igrač ima specifične potrebe kada je sportsko klađenje u pitanju, ali generalno, najbitniji elementi jedne kvalitetne sportske kladionice su bez svake sumnje postojanje licence za priređivanje igara na sreću, kvalitetna ponuda kladioničarskih marketa, kao i postojanje bonusa i promocija. Uz to uvjek treba obraćati pažnju na kvalitetu korisničke podrške, kao i na broj i izbor depozitnih i isplatnih metoda.

Koji su najkvalitetniji tipovi bonusa koji se mogu dobiti u kladionicama u Hrvatskoj?

Bonusa i promocija ima nekoliko vrsta, a najpoznatiji su svakako bonusi dobrodošlice, kojima sportske kladionice nagrađuju nove korisnike za njihovu registraciju i prvi depozit, ali pored tih, postoje i drugi vrlo primamljivi bonusi. Tu pre svega mislimo na bez depozitne bonuse, besplatne opklade, a u online casinima na besplatne spinove. Naravno, svaki od ovih bonusa i promocija ide sa posebnim setom pravila koja se moraju iskoristiti kako bi se bonus novac prebacio na keš račun.

Kako zaraditi na sportskoj kladionici?

Ostvarivati redovnu zaradu na sportskoj kladionici nije lak posao. Međutim, nije nemoguće. Potrebno je posedovati čeličnu disciplinu, znati kontrolisati svoje emocije i znati koje opklade uzimati, a koje ne. Zbog toga na našem portalu Sportske-kladionice.com mi se trudimo da pre svega edukujemo svoje čitaoce, kako bi na što bolji način uspeli da profitiraju od sportskog klađenja.