Metode plaćanja i online sportske kladionice

metode plaćanja

Ukoliko ste se ikada pitali koji su to najbolji metodi plaćanja u online sportskim kladionicama, onda je ovaj članak napisan upravo za vas. Na jednom mjestu ćemo pokušati vam objasnimo najbolje i najisplativije metode plaćanja koje možete koristiti u sportskim kladionicama. Svatki od ovih metoda ima svoje prijednosti i mane, te ćemo se truditi da o svakom napišemo ono najvažnije.

 1. Uvod
 2. Platne Kartice
 3. Kreditne platne kartice
 4. Debitne platne kartice
 5. Pripaid platne Kartice
 6. Zaključak

Detaljni vodič kroz metode plaćanja u online sportskim kladionicama

Ovisno o tome, da li preferirate se kladiti u regionalnim sportskim kladionicama, ili pak u europski i svjetski popularnim tvrtkama, opcije depozita i isplate se u mnogome razlikuju. Nažalost, regionalne sportske kladionice još uvjek ne shvaćaju da je korisnik na prvom mjestu, te ne nude svojim igračima dovoljan broj kvalitetnih depozitnih metoda. U ovom članku mi ćemo pokušati odgovoriti na mnoga vrlo bitna pitanja koja muče kladioničare diljem regije, kao što su, što je internet plaćanje, koji su najbolji elektronski novčanici, kolike su provizije i što je bank transfer. Na taj način, pokušat ćemo pomoći našim čitateljima da izaberu najbolji način plaćanja koji je najsigurniji, s najmanjim naknadama i koji odgovara njihovim preferencijama.

Platne Kartice

Platne kartice su bez ikakve sumnje preuzele primat u odnosu na keš novac u modernom svijetu, te tako je ovaj vid plaćanja jedan od najpopularnijih i najzastupljenijih načina u gotovo svim online sportskim kladionicama i kasinima. Tim naših stručnjaka je tijekom svoje karijere radio veliki broj recenzija sportskih kladionica i nitko nije mogao da se sjeti ni jedne kladionice koja nije primala bar neki tip platnih kartica. Platnih kartica ima nekoliko vrsta, od kreditnih, debitnih, do prepaid kartica, ali kod svake je jedna stvari ista, lakoća korištenja i prihvaćenost kod sportskih kladionica. Sada ćemo se pozabaviti posebnim vrstama platnih kartica koje postoje.

Kreditne platne kartice

Ako vas je ikada zanimala koja je razlika između kreditne i debitne kartice, u ovom tekstu ćete moći da je na jednostavan način pročitate i nadamo se, shvatite. Kreditne kartice, kako samo ime kaže, su platne kartice kojima vam banka koja je izdala istu omogućila koristiti kako vlastita sredstva, tako i sredstva kojim vas banka kreditira (odatle i naziv). Dakle, svaki put kada plaćate kreditnom karticom, vi zapravo kupujete na kredit, a sumu otplaćujete na mjesečne rate. Ono što je specifičnost kod kreditnih kartica je činjenica da ne može svatko dobiti kreditnu karticu, jer banka vodi računa kome izdaje sredstvo plaćanja koje može koristiti i ako nemate sredstava na računu. Dakle, uglavnom kreditne kartice mogu imati osobe koje su u stalnom radnom odnosu ili imaju redovan prihod na račun banke. Ukoliko planirate da koristite svoju kreditnu karticu prilikom depozita u sportske kladionice, biće vam drago da znate da uglavnom sve online kladionice primaju kreditne kartice kao vid depozita.

Prednosti i mane

Prednosti korištenja kreditnih kartica u sportskim kladionicama su sljedeće:

 • Uglavnom mnogo veći depozitni limiti su postavljeni za kreditne kartice, nego za druge depozitne metode
 • Korisnici mogu povećavaju svoje limite
 • Uglavnom sve online sportske kladionice primaju kreditne kartice kao depozitni metod
 • Kreditne kartice imaju višu razinu zaštite nego debitne kartice
 • Jedan od najbržih i najsigurnijih depozitnih metoda, jer su depoziti uglavnom momentalno procesuirani

Uz prednosti, postoje i mane korištenja kreditnih kartica u sportskim kladionicama:

 • Određene banke ne gledaju blagonaklono na sportsko klađenje i kockanje, te možete imati problema s depozitima
 • Iako je sigurnost kod korištenja kreditnih kartica na visokoj razini, uvijek postoji opasnost od internet krađe identiteta
 • Igranje parama od banke se može pokazati kao loša ideja, pošto se taj novac plaćaju kamate
 • U nekim državama nije moguće tražiti isplatu na kreditnu karticu

Jedno od bitnijih pitanja na kraju može biti koju kreditnu karticu koristiti. Ukoliko niste do sada koristili kreditne kartice, možemo vam reći da postoji tri velike kompanije koje se smatraju liderima na tržištu kreditnih kartica, VISA, MasterCard i American Express. Koju od ovih kompanija izabrati, stvarno nije lako posavjetovati, pošto su sve tri tvrtke vrlo respektabilne i profesionalne. Smatramo da ne možete pogriješiti ni s jednom, te kako tema ovog članka i nije najbolja kreditna kartica, ostavljamo vam slobodu izbora.

Ukoliko nemate mogućnost da dobijete kreditnu karticu ili pak kao neki izbjegavate da istu koristiti za sportsko klađenje, kako se ne biste doveli u situaciju potrošiti previše, postavlja se pitanje koje su vam najbolje alternative. Najpribližnije alternative su svakako debitne kartice, zatim elektronski novčanici ili ako ste malo tehnološki potkovani onda neka od poznatijih kryptovaluta. Svi ovi načini su jednako učinkoviti i kvalitetni, bez opasnosti da napravite veliki minus na kreditnoj kartici.

Debitne platne kartice

Najlakši način da se objasni pojam debitne kartice je, plaćanje kešom, samo sa karticom! Debitna kartica je platna kartica koja omogućuje plaćanje dobara i usluga novcem s vašeg računa, kao i podizanje gotovine sa bankomata u svakom momentu, ako imate sredstava na istom. Debitnu karticu je vrlo lako dobiti, pošto je sve banke na svijetu izdaju prilikom otvaranja tekućeg računa. Zaista nema sportske kladionice u svijetu koja ne prihvaća neku od debitnih kartica i korištenje istih u svrhe depozita i isplate je jako lako. Ono što ih čini popoularnim su brze i sigurne transakcije, male naknade, kao i lakoća korištenja.

Prednosti i mane

Prednosti korištenja debitnih kartica u sportskim kladionicama su sljedeće:

 • Korišćenje debitnih platnih kartica je uglavnom vrlo sigurna metoda plaćanja
 • Povećana sigurnost zbog postojanja PIN koda
 • Brze transakcije bez posrijednika
 • Mogućnost da se koriste 24/7
 • Lakoća podizanja sredstava sa gotovo svakog bankomata na svijetu

Uz prednosti, postoje i mane korištenja debitnih kartica u sportskim kladionicama:

 • Iako je sigurnost kod korištenja debitnih kartica na visokoj razini, uvijek postoji opasnost od internet krađe identiteta
 • Banke redovito naplaćuju takozvano održavanje ovih kartica na mjesečnom nivou
 • Ukoliko vam se desi da izgubite debitnu karticu, možete imati problema dok je ne poništite

Kao što možete vidjeti, korištenje debitne kartice može biti vrlo ugodno iskustvo, ali to dolazi s nekim opasnostima. Ako vam se ne sviđa biti izložen stalnoj opasnosti da netko dođe na svoje osobne i financijske podatke, onda to može biti bolje oprijedeliti za alternativnu metodu polaganja u sportskim kladionicama, kao što su elektronski novčanici ili možda kritpovalute.

Pripaid platne kartice

Prepaid kartice su vrlo popularna metoda plaćanja u posljednjih nekoliko godina. Oni imaju niz pozitivnih stvari, kao što su kontrola troškova, odnosno savršen način da podučavate djecu kako se postupa sa novcem. Razlog za to je jednostavan; Ne možete potrošiti više s kartice nego što ima sredstava na njoj. Iz tog razloga, vrlo su slične debitnim karticama, ali ove prepaid kartice su gotovo jednokratne kartica, koje se nakon upotrebe mogu baciti.

Prednosti i mane

Prednosti korištenja prepaid kartica u sportskim kladionicama su sljedeće:

 • Može ih dobiti gotovo svatko, iz razloga što nisu kreditne kartice, te niste u obavjezi da imate stalan priliv novca
 • Prihvaćene su na velikom broju mjesta
 • Odlične su za kontrolu budžeta

Uz prednosti, postoje i mane korištenja prepaid kartica u sportskim kladionicama:

 • Održavanje ovih kartica može biti skupo, pošto se plaća naknada za izdavanje, produženje, mesečno održavanje itd
 • Imaju manji nivo zaštite od kreditnih ili debitnih platnih kartica

Ukoliko planirate da pribavite sebi neku prepaid platnu karticu onda je dobro znati koje su dvije najpoznatije pripaid platne kartice u svijetu sportskog klađenja.

PaySafeCard

PaySafeCard prepaid kartica koja je jedna od najpoznatijih platnih kartica ovog tipa koja se koristi u sportskim kladionicama i kazinima. Prodaje se širom svijeta i popularna je iz razloga što je laka za upotrebu, relativno sigurna i transakcije putem nje su procesuiraju u sportskim kladionicama trenutačno. Ono što je posebno dobro kod ove kartice je mogućnost da odvojite kućni budžet od budžeta za klađenje, što ćete biti u mogućnosti da napravite instant depozite i brze isplate, kao i činjenica das u transakcije relativno sigurne. Trenutačno, više od 3.500 online sportskih kladionica i kazina, a sve što je potrebno je da unesete 16-to cifreni PIN kod i vaša sredstva su trenutačno na vašem online nalogu.

Prednosti korišćenja PaySafeCard su velike:

 • Štite vaše personalne podatke, pošto osim PIN koda vi ostajete anonimni
 • Novac vam je siguran i
 • Imate kontrolu nad vašim troškovima

Entropay

Druga popularna firma koja nudi usluge prepaid platne kartice i koja je popularna među kazinima i sportskim kladionicama je Entropay. Korisnik Entropay može birati da li će otvoriti VISA ili MasterCard platnu karticu i nakon toga može početi sa korišćenjem iste. Nećemo se puno ovdje baviti ovim servisom, iz razloga što je Netropay pre svega elektronski novčanik, ali moramo napomenuti da postoji opcija uzimanja prepaid kartice za korisnike, te ukoliko želite, savetujemo vam da iskoristite tu priliku.

Zaključak

Na samom kraju nećemo donositi konačnu odluku iz prostog razloga što svaka metoda plaćanja  ima svoje prijednosti i mane, te smo sasvim sigurni da ne postoji savršen način uplate i isplate sredstava sa vaših računa na online sportskim kladionicama. Platne kartice su pogodne za one koji ne vole previše da gube vrijeme prilikom depozita, ali imaju svojih mana. Prije svega tu mislimo na sigurnosne nedostatke, kao i naknade prilikom transakcija.

Relevant news