Platne kartice kao metod plaćanja u online kladionicama

Sportske
18 srpnja, 2019
2211 Views
metode plaćanja

Ukoliko ste se ikada pitali koji su to najbolji metodi plaćanja u online sportskim kladionicama, onda je ovaj članak napisan upravo za vas. U ovom članku ćemo se fokusirati na platne kartice i pokušaćemo da vam objasnimo vrste i tipove platnih kartica koje možete koristiti u sportskim kladionicama. Svaki od ovih tipova i vrsta platnih kartica ima svoje prednosti i mane, te ćemo se truditi da o svakom napišemo ono najvažnije.

 1. Uvod
 2. Platne Kartice
 3. Kreditne platne kartice
 4. Debitne platne kartice
 5. Pripaid platne Kartice
 6. Zaključak

Uvod

Zavisno od toga, da li preferirate da se kladite u regionalnim sportskim kladionicama, ili pak u evropski i svetski popularnim kompanijama, opcije depozita i isplate se u mnogome razlikuju. Nažalost, regionalne sportske kladionice još uvek ne shvataju da je korisnik na prvom mestu, te ne nude svojim igračima dovoljan broj kvalitetnih depozitnih metoda. Na sreću gotovo da nema sportske kladionice na svetu koja ne prima platne kartice kao metodu depozita i isplate.

Platne Kartice

Platne kartice su bez ikakve sumnje preuzele primat u odnosu na keš novac u modernom svetu, te tako je ovaj vid plaćanja jedan od najpopularnijih i najzastupljenijih načina u gotovo svim online sportskim kladionicama i kazinima. Tim naših stručnjaka je tokom svoje karijere radio veliki broj recenzija sportskih kladionica i niko nije mogao da se seti niti jedne kladionice koja nije primala bar neki tip platnih kartica. Platnih kartica ima nekoliko vrsta, od kreditnih, debitnih, do prepaid kartica, ali kod svake je jedna stvari ista, a to je lakoća korištenja i prihvaćenost od strane sportskih kladionica. Sada ćemo se pozabaviti posebnim vrstama platnih kartica koje postoje.

Kreditne platne kartice

Ako vas je ikada zanimala koja je razlika između kreditne i debitne kartice, u ovom tekstu ćete moći da je na jednostavan način pročitate i nadamo se, shvatite koje su to glavne razlike. Kreditne kartice, kako samo ime kaže, su platne kartice kojima vam banka koja je izdala istu omogućila koristiti kako vlastita sredstva, tako i sredstva kojim vas banka kreditira (odatle i naziv). Dakle, svaki put kada plaćate kreditnom karticom, vi zapravo kupujete na kredit, a sumu otplaćujete na mesečne rate. Ono što je specifičnost kod kreditnih kartica je činjenica da ne može svako dobiti kreditnu karticu, jer banka vodi računa kome izdaje sredstvo plaćanja koje može koristiti i ako nemate sredstava na računu. Dakle, uglavnom kreditne kartice mogu imati osobe koje su u stalnom radnom odnosu ili imaju redovan priliv novca na račun banke. Ukoliko planirate da koristite svoju kreditnu karticu prilikom depozita u sportske kladionice, biće vam drago da znate da uglavnom sve online kladionice primaju kreditne kartice kao vid depozita.

Prednosti i mane

Prednosti korištenja kreditnih kartica u sportskim kladionicama su sledeće:

 • Uglavnom mnogo veći depozitni limiti su postavljeni za kreditne kartice, nego za druge depozitne metode
 • Korisnici mogu da povećavaju svoje limite
 • Uglavnom sve online sportske kladionice primaju kreditne kartice kao depozitni metod
 • Kreditne kartice imaju viši nivo zaštite nego debitne kartice
 • Jedan od najbržih i najsigurnijih depozitnih metoda, jer su depoziti uglavnom momentalno procesuirani

Uz prednosti, postoje i mane korištenja kreditnih kartica u sportskim kladionicama:

 • Određene banke ne gledaju blagonaklono na sportsko klađenje i kockanje, te možete imati problema s depozitima
 • Iako je sigurnost kod korištenja kreditnih kartica na visokom nivou, uvek postoji opasnost od internet krađe identiteta
 • Igranje parama kojima vas banka kreditira se može pokazati kao loša ideja, pošto se taj novac plaćaju kamate
 • U nekim državama nije moguće tražiti isplatu na kreditnu karticu

Jedno od bitnijih pitanja na kraju može biti koju kreditnu karticu koristiti. Ukoliko niste do sada koristili kreditne kartice, možemo vam reći da postoji tri velike kompanije koje se smatraju liderima na tržištu kreditnih kartica, VISA, MasterCard i American Express. Koju od ovih kompanija izabrati, stvarno nije lako posavetovati, pošto su sve tri kompanije vrlo respektabilne i profesionalne. Smatramo da ne možete pogrešiti ni s jednom, te kako tema ovog članka i nije najbolja kreditna kartica, ostavljamo vam slobodu izbora.

Ukoliko nemate mogućnost da dobijete kreditnu karticu, ili pak kao neki izbegavate da istu koristiti za sportsko klađenje, kako se ne biste doveli u situaciju potrošiti previše, postavlja se pitanje koje su vam najbolje alternative. Najpribližnije alternative su svakako debitne kartice, zatim elektronski novčanici ili ako ste malo tehnološki potkovani onda neka od poznatijih kryptovaluta. Svi ovi načini su jednako efikasni i kvalitetni, bez opasnosti da napravite veliki minus na kreditnoj kartici.

Debitne platne kartice

Najlakši način da se objasni pojam debitne kartice je, plaćanje kešom, samo sa karticom! Debitna kartica je platna kartica koja omogućuje plaćanje dobara i usluga novcem s vašeg računa, kao i podizanje gotovine sa bankomata u svakom momentu, ako imate sredstava na istom. Debitnu karticu je vrlo lako dobiti, pošto je sve banke na svetu izdaju prilikom otvaranja tekućeg računa. Zaista nema sportske kladionice u svetu koja ne prihvata neku od debitnih kartica i korištenje istih u svrhe depozita i isplate je jako jednostavno. Ono što ih čini popularnim su brze i sigurne transakcije, male naknade, kao i lakoća korištenja.

Prednosti i mane

Prednosti korištenja debitnih kartica u sportskim kladionicama su sledeće:

 • Korišćenje debitnih platnih kartica je uglavnom vrlo sigurna metoda plaćanja
 • Povećana sigurnost zbog postojanja PIN koda
 • Brze transakcije bez posrednika
 • Mogućnost da se koriste 24/7
 • Lakoća podizanja sredstava sa gotovo svakog bankomata na svetu

Uz prednosti, postoje i mane korišćenja debitnih kartica u sportskim kladionicama:

 • Iako je sigurnost kod korištenja debitnih kartica na visokom nivou, uvek postoji opasnost od internet krađe identiteta
 • Banke redovno naplaćuju takozvano održavanje ovih kartica na mesečnom nivou
 • Ukoliko vam se desi da izgubite debitnu karticu, možete imati problema dok je ne poništite

Kao što možete videti, korištenje debitne kartice može biti vrlo ugodno iskustvo, ali to dolazi s nekim opasnostima. Ako vam se ne sviđa biti izložen stalnoj opasnosti da neko dođe do vaših personalnih i finansijskih podataka, onda može biti bolje opredeliti se za alternativnu metodu polaganja depozita u sportskim kladionicama, kao što su elektronski novčanici ili možda kritpovalute.

Prepaid platne kartice

Prepaid kartice su vrlo popularna metoda plaćanja u posljednjih nekoliko godina. One imaju niz pozitivnih stvari, kao što su kontrola troškova, odnosno savršen način da učite decu kako se postupa sa novcem. Razlog za to je jednostavan; ne možete potrošiti više sa kartice nego što ima sredstava na njoj. Iz tog razloga, vrlo su slične debitnim karticama, ali ove prepaid kartice su gotovo sve jednokratne kartice, koje se nakon upotrebe mogu baciti.

Prednosti i mane

Prednosti korištenja prepaid kartica u sportskim kladionicama su sledeće:

 • Može ih dobiti gotovo svako, iz razloga što nisu kreditne kartice, te niste u obavezi da imate stalan priliv novca
 • Prihvaćene su na velikom broju mesta
 • Odlične su za kontrolu budžeta

Uz prednosti, postoje i mane korišćenja prepaid kartica u sportskim kladionicama:

 • Održavanje ovih kartica može biti skupo, pošto se plaća naknada za izdavanje, produženje, mesečno održavanje itd
 • Imaju manji nivo zaštite od kreditnih ili debitnih platnih kartica

Ukoliko planirate da pribavite sebi neku prepaid platnu karticu, onda je dobro znati koje su dve najpoznatije prepaid platne kartice u svetu sportskog klađenja.

PaySafeCard

PaySafeCard prepaid kartica koja je jedna od najpoznatijih platnih kartica ovog tipa koja se koristi u sportskim kladionicama i kazinima. Prodaje se širom sveta i popularna je iz razloga što je laka za upotrebu, relativno sigurna i transakcije putem nje su procesuiraju u sportskim kladionicama trenutno. Ono što je posebno dobro kod ove kartice je mogućnost da odvojite kućni budžet od budžeta za klađenje, što ćete biti u mogućnosti da napravite instant depozite i brze isplate, kao i činjenica da su transakcije relativno sigurne. Trenutno, više od 3.500 online sportskih kladionica i kazina prima ovu prepaid karticu, a sve što je potrebno je da unesete 16-to cifreni PIN kod i vaša sredstva su trenutno na vašem online nalogu.

Prednosti korišćenja PaySafeCard su velike:

 • Štite vaše personalne podatke, pošto osim PIN koda vi ostajete anonimni
 • Novac vam je siguran i
 • Imate kontrolu nad vašim troškovima

Entropay

Druga popularna firma koja nudi usluge prepaid platne kartice i koja je popularna među kazinima i sportskim kladionicama je Entropay. Korisnik Entropay može birati da li će otvoriti VISA ili MasterCard platnu karticu i nakon toga može početi sa korišćenjem iste. Nećemo se puno ovde baviti ovim servisom, iz razloga što je Entropay pre svega elektronski novčanik, ali moramo napomenuti da postoji opcija uzimanja prepaid kartice za korisnike, te ukoliko želite, savetujemo vam da iskoristite tu priliku.

Zaključak

Na samom kraju nećemo donositi konačnu odluku koja je opcija najbolja iz prostog razloga što svaka vrsta platnih kartica ima svoje prednosti i mane, te smo sasvim sigurni da ne postoji savršen tip kartice. Platne kartice su pogodne za one koji ne vole previše da gube vreme prilikom depozita, ali imaju svojih mana. Pre svega tu mislimo na sigurnosne nedostatke, kao i naknade prilikom transakcija.

Author Sportske