Najbolje Kladionice u BiH

Sportsko klađenje je vrlo popularno u BiH, iz razloga što se veliki broj ljudi voli kladiti na sportske događaje, te je sasvim razumljivo da napišemo i jedan kraći tekst o kulturi klađenja u ovoj državi, kao i popularnim kladionicama iz BiH. Iako je sportsko klađenje jedna od najunosnijih grana industrije, država je do sada vrlo slabo zakonski regulisala poslovanje kako lokalnih, tako i online operatera sportskog klađenja.

Iako su druge države u regionu pogotovo Srbija i Hrvatska, zakonskim propisima regulisali priređivanje igara na sreću putem interneta, u BiH to nije slučaj (sa izuzetkom Republike Srpske). Naime, na teritoriji BiH postoji veliki broj lokalnih kladionica, ali malo njih, odnosno gotovo ni jedna kompanija nije kompletno zakonski regulisana.

Lista Svih Online Kladionica

Sportske Kladionice u BiH

Kultura klađenja u BiH je uglavnom bazirana na lokalne sportske kladionice, ali poslednjih godina sve više igrača počinje da se kladi putem interneta. Razloge za to treba pre svega tražiti u visokim nametima od strane države, ali i u lošoj praksi domaćih sportskih kladionica koje imaju prilično nepovoljne kvote i generalne uslove za igrače. To su neki od razloga zašto igrači iz Bosne i Hercegovine odlučuju radije da igraju u online stranim sportskim kladionicama.

Najpoznatije kladionice u BiH

kladionice u bih

Kao što smo već napomenuli postoji solidan broj kladioničarskih brendova u Bosni i Hercegovini, ali gotovo ni jedan brend ne može da se poredi sa inostranim online kladionicama. Iz tog razloga, mi ćemo uraditi iskrenu recenziju sportskih kladionica koje se po našem objektivnom mišljenju smatraju najboljim online kladionicama za igrače iz Bosne i Hercegovine.

Trenutačno najpoznatije Bosansko Hercegovačke online kladionice su Premier, MeridianBet, Volcano, Wwin i SportPlus, ali ove kompanije naprosto još uvek nemaju dovoljno kvaliteta da bi stale rame uz rame sa evropskim brendovima.

Iako na našem portalu svaka sportska kladionica ima jednaku i fer šansu da se pokaže pred širokim auditorijumom i da bude ocenjena na najiskreniji način, trenutno smatramo da mali broj od nabrojanih Bosansko Hercegovačkih kladionica (osim MeridianBet i Wwin) ima dovoljno kvaliteta da bi uopšte bila recenzirana.

Prednosti i mane domaćih kladionica

Prednosti domaćih online kladionica u odnosu na strane online kladionice gotovo i da nema. Ranije je to moglo biti činjenica da je sajt na domaćem jeziku, ali u današnje vreme dosta velikih brendova ima sajtove na velikom broju jezika, te se i bosanski ili neki bliski jezici (uglavnom hrvatski) mogu pronaći vrlo lako.

1xbet bonus

Ponuda domaćih liga takođe nije više prednost domaćih sportskih kladionica, jer većina ozbiljnih operatera ima u ponudi gotovo sve fudbalske i košarkaške lige na svetu.

Mana ima mnogo, od sitnijih do krupnijih i njima ćemo se više baviti dok budemo pisali recenzije sportskih kladionica koje potiču iz Bosne i Hercegovine, ali moramo napomenuti da i posle mnogo godina, domaće kladionice kao da ne vide koliko malo pružaju svojim korisnicima, pogotovo u segmentima bonusa, depozitnih metoda i margina.

Zaključak

Iako bi bilo zaista normalno da postoji zdrava konkurencija, te da domaće sportske kladionice u Bosni i Hercegovini nude povoljnije uslove za svoje igrače od stranih kladioničarskih brendova, situacija nije ružičasta. Lošiji uslovi, slabija ponuda, niže kvote, manje isplatnih metoda, lošija podrška, to su sve stvari koje fale domaćim brendovima u odnosu na strane. Iz tog razloga mi smatramo da je mnogo bolje za igrače iz BIH da se registruju u nekoj repsektabilnoj evropskoj sportskoj kladionici poput kladionice 1Xbet ili 22bet, nego da igraju po lokalnim šopovima.