Najbolje Kladionice u BiH

Sportske Kladionice u BiH

Sportsko klađenje u Bosni i Hercegovini je jedna od najunosnijih industrijskih grana, ali je kao i u ostalim zemljama u regionu prilično loše regulisana. Naime, postoji vrlo visok broj kako lokalnih, tako i online kladionica na teritoriji Bosne i Hercegovine, ali malo njih, odnosno gotovo ni jedna kompanija ne može parirati konkurenciji stranih online kladionica.

Razloge za ovo treba tražiti, kako u visokim nametima od strane države, koja ne štiti na prvi način domaće brendove sportskih kladionica, tako i u relativnom neprofesionalizmu domaćih sportsko kladioničarskih brendova, koji svoje klijente tretiraju prilično loše i što je jedan od razloga zašto igrači iz Bosne i Hercegovine odlučuju radije da igraju u online stranim sportskim kladionicama.

Najpozntije kladionice u BiH

Kao što smo već napomenuli postoji izniman broj kladioničrskih brendova u Bosni i Hercegovini, ali mali broj zaista može da se poredi sa inostranim online brendovima. Iz tog razloga, mi ćemo uraditi iskrenu recenziju svake iole bitne sportske kladionice u Bosni i Hercegovini i pokazati da li postoji brend koji je dovoljno kvalitetan da bi mogao da stane rame uz rame sa respektbilnim sportskim kladionicama.

Svatku sportski kladionicu  koja posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine ćemo analizirati na identičan način kao što smo to uradili i sa stranim kladioničarskim brendovima, bez ikakvog popuštanja. Smatramo da samo iskrene recenzije mogu pomoći upravo tim brendovima da budu bolji i konkurentniji.

Trenutačno najpoznatije Bosansko Hercegovačke online kladionice su Premier, Meridian, Volcano, SportPlus i mnoge druge. Ovdje će biti mjesto gde ćemo svatku od njih ogoliti na proste činioce.

Prednosti i mane domaćih kladionica

Prednosti domaćih online kladionica u odnosu na strane online kladionice gotovo i da nema. Ranije je to moglo biti činjenic da je sajt na domaćem jeziku, ali u današnje vrijeme dosta velikih brendova ima sajtove na velikom broju jezika, te se i bosanski ili neki bliski jezik može pronači.

Ponuda domaćih liga također nije više prijednost domaćih sportskih kladionica, jer većina ozbiljnih brendova ima u ponudi gotovo sve nogometne i košakraške lige na svijetu.

Mana ima mnogo, od sitnijih do krupnijih i njima ćemo se više baviti dok budemo pisali recenzije sportskih kladionica koje potiču iz Bosne i Hercegovine, ali moramo napomenuti da i posle mnogo godina, domaće kladionice naprosto misle da su igrači toliko očajni da igrju kod njih i sa njihovim ogromnim mrginama. Naime, domaći brendovi imaju mnogo slabije kvote i veće margine u odnosu na strane sportske kladionice. Šta su to margine i zašto su one važne možete pročitati u našem članku ovdje.

Zaključak

Iako bi bilo zaista normalno da postoji zdrava konkurencija, te da domaće sportske kladionice u Bosni i Hercegovini nude povoljnije uslove za svoje igrače od stranih kladioničarskih brendova, situacija nije ružičasta. Lošiji uvjeti, slabija ponuda, niže kvote, manje isplatnih metoda, lošija podrška, to su sve stvari koje fale domaćim brendovima u odnosu na strane.