Intro

Singl opklade ili kombinirani tiketi?

singl oklade

Vječita kladioničarska dilema: singl opklade ili kombinirani tiketi

Svaki kladioničar je tijekom svoje kladioničarske karijere sigurno došao do ove dileme. Da li je bolje igrati singl opklade ili vezivati ​​u kombinirane tikete sa više utakmica. Dilema je više nego opravdana, jer svaki tip igre ima svoje prednosti i mane. Singl opklade su svakako sigurniji način ige, dok kombinirani tiketi donose potencijalno mnogo veći profit.

U ovom članku ćemo iznijeti sve prijednosti i mane ovih načina klađenja, kako bi vam na najbolji mogući način objasnili iste, te vam pomogli prilikom izbora igre koja vama najviše pogoduje.

Prijednosti i mane kombiniranih tiketa

Sasvim očito prva i najveća prednost kombiniranih tiketa u odnosu na singl opklade je to što možete potencijalno osvojiti velike dobitke sa relativno malim ulogom.

Na primjer, ako iskombinirate četiri utakmice sa koeficijentima 2.00 i uložite samo 100 Kuna, potencijalni dobitak je 3.200 Kuna, dok igrajući četiri odvojene singl opklade ulažete 400 Kuna za potencijalni maksimalni dobitak od 800 Kuna. Ova razlika je svakom više nego očigledna.

Također, kod kombiniranih tiketa margina kojom kladionice ostvaruju svoj profit ide u korist kladioničara, jer je neznatno manja.

Dakle, uspješnom taktikom igranja kombiniranih tiketa možete ostvariti značajnu zaradu na kladionici. Tipovi kombiniranih tiketa se kreću od dubl tiketa (dve utakmice), treble tiketa (tri utakmice), dok se svi ostali kombinirani tiket sa četiri i više utakmica naprosto zovu – 4, 5, 6- fold. Više o različitim tipovima kombiniranih opklada i njihovim nazivima možete pročitati u našem rječniku termina i izraza.

Naravno, važno je napomenuti da ukoliko ne pogodite samo jednu utakmicu u kombiniranom tiketu, gubite svoj ulog. Čak i ukoliko ste vrlo sigurni u svoje selekcije utakmica korišćenje taktike kombiniranih tiketa će biti vrlo neuravnoteženo, s čestim malim gubicima i povremenim većim dobicima.

Prijednosti i mane singl oklada

Po našem skromnom mišljenu dugoročno mnogo je bolje kladiti se na singl opklade. Najbolje je kao i uvijek pokazati to na primjeru.

Ukoliko imate dvije utakmice na koje želite se opkladite, mnogo je bolje igrati dva singla, nego jedan dubl kombinirani tiket. Pretpostavimo da su obje utakmice s kvotom 2.00.

Ukoliko odigrate dva puta singl opkladu sa ulogom od 100 Kuna, ulažete 200 Kuna sa potencijalnim dobitkom od 400 Kuna.

Zvuči kao logično rješenje da se odigra dubl kombinirani tiket, zar ne? Pa dugoročno to nije slučaj. Zamislite situaciju da od dvije utakmice pogodite samo jednu. U praksi ovakve situacije će se događati gotovo svakodnevno. Samo se sjetite koliko puta ste u lokalnoj kladionici čuli nekoga tko je promašio tiket za “samo jednu utakmicu” ili “samo jedan gol.”

Igrajući singl opklade, nećete biti na gubitku, nego ćete vratiti svoj ulog. A igrajući dubl kombinirani tiket izgubit ćete 100 Kuna.

Ali često različite kladionice imaju različite kvote. Da bi bili uspješni u sportskom klađenju morate koristiti sve trikove koji postoje i na taj način ostvariti prijednost u odnosu na kladionice.

Često ćete biti u mogućnosti uzeti bolje i veće kvote u različitim kladionicama i na taj način ćete moći ostvarujete zaradu na kladionicama igrajući singl opklade.

U svakom slučaju igranje singl opklada je profesionalan i dokazano profitabilan način sportskog klađenja. Kladioničari koji tvrdoglavo smatraju da je bolje igrati kombinirane tikete sa manjim kvotama naprosto nisu u pravu. Zapravo, takvi kladioničari su san svake sportske kladionice. Ma koliko bile dobre vaše opklade, veća je vjerojatnost da će nešto krenuti po zlu kada igrate više utakmica, nego kada igrate singl opkladu.

Zaključak

Naravno, tu i tamo svatko može pogoditi kombinirani tiket, to nije sporno. Ali cilj ovog članka je da ukaže potencijalni sportskim kladioničarima što je dokazano profitabilnije na duži vremenski period. Singl opklade su profitabilnije. Singl opklada vam dozvoljava da birate kladionicu koja ima bolje kvote, niže margine, a isto tako vas “štiti” od gubitaka zbog samo jednog promašaja na tiketu. Kod ovakvog načina klađenja sve je jasno: koliko para i kolika kvota, toliko dobitka.

I zapamtite, Rim nije sagrađen za jedan dan. Potrebno je dosta strpljenja i discipline da bi bili uspješni u sportskom klađenju. Jedna od najpoznatijih matri u sportskom klađenju je da sportsko klađenje nije sprint, nego maraton. Budite strpljivi i disciplinirani i profit će doći.

FAQ:

Da li je moguće ostvariti sigurnu zaradu na kladionici?

Laka zarada na kladionici nije moguća na duže staze. Jedan srećno pogođeni tiket, ili čak nekoliko pogođenih tiketa se mogu dogoditi, ali konktinuirano pogađanje naprosto nije moguće. Iz tog razloga je potrebno imati razrađenu strategiju igranja sportske kladionice, koja može da donosi mali, ali kontinuirani profit.

Kako gledati nogomet uživo?

Prijenose nogometnih utakmica velikih takmičenja, kao što su Liga Prvaka ili Premier League možete gledati putem live stream servisa koje sportske kladionice nude u okviru svoje ponude. Ovi prijenosi uživo su odličan način da gledate svoje omiljene timove i da se kladite istovremeno.

Što kladionice ne žele da znate?

Kladionice nikako ne žele da znate kompletnu računicu koja stoji iza koeficijenata. Naime, u svaki koeficijen je uračunata i margina, pa tako sportska kladionica zarađuje od svake vaše opklade, bez obzira da li je ona dobitna ili gubitna. Ovo je samo jedan od trikova koje sportske kladionice rade, kako bi maksimizirale svoj profit.

 

Ostale vijesti