Kako izračunati koeficijent i marginu kladionice

MilosNS
24 kolovoza, 2018
5263 Views
Margine i koeficijenti

Kako odabrati najbolje kvote

U današnje vreme kada postoji veliki broj online kladionica, prilično je važno odabrati one kladionice koje nude najnižu moguću marginu i na taj način se ponašaju fer prema svojim korisnicima. Zašto su margine bitne, kako izračunati koeficijent i da li je zaista bitno odabrati najbolje moguće kvote? Naravno da jeste i to iz nekoliko razloga. Dugoročno, potrebna vam je svaka dostupna prednost koju možete dobiti u odnosu na kladionice. Samo tako možete dugoročno da ostvarite zaradu na kladionici.

U ovom članku pokušat ćemo vam objasnimo kako izračunati koji koeficijent u kladionici vredi igrati. Takođe, kako funkcionišu margine i iz kog razloga su iste toliko bitne za svakog ozbiljnog sportskog kladioničara.


Što je to margina?

Najprostije govoreći, margina je prednost u procentima koju kladionica ima u odnosu na igrača. Iz tog razloga prilikom biranja omiljene sportske kladionice, užasno je bitno izabrati operatera gde su margine niže, a kvote prihvatljive.

Margina je izuzetno bitna stavka prilikom odabira najbolje sportske kladionice u kojoj se treba registrovati, a veliki broj igrača ne obraća pažnju na istu, nego se više fokusira na bonuse i promocije, kao i na broj kladioničarskih marketa koje operater nudi. Iako su i to izrazito bitni segmenti, kvote i margine bi trebale biti na vrhu spiska za proveru.

Evo i primjera:

U idealnom svetu kvote na teniski meč između Federera i Nadala bi bile 2.00 – 2.00. Po ovim kvotama ni kladioničar, ni kladionica ne bi imali nikakvu prednost, nego bi postojalo 50% šanse na svakoj strani. U kladioničarskom žargonu ovakva situacija se zove 100% market, jer je ovo opklada za nula marginom i ovo bi bila najbolja moguća kvota za odigrati u svakom slučaju.

Nažalost, sportske kladionice ne funkcioniraju na ovaj način. Svaka kladionica ima marginu, veću ili manju, ali to je naprosto cena koja se mora platiti da bi se igralo u kladionici i to je način na koji kladionice ostvaruju profit. Zato je i vrlo važno znati kako se računaju margine i na taj način kladioničari će znati da li neke kvote vredi uzeti ili ne.

Naravno postoje i automatski kalkulatori kvota, koji se mogu naći na internetu. Neki od njih su besplatni, dok se za druge treba platiti. Mišljenja smo da su besplatni kalkulatori dovoljno dobri i da nema potrebe plaćati servise za ovu uslugu.

Nema Bonusa Dobrodošlice
Kladite se sada

Kako izračunati marginu?

Kalkulacija margine je prilično jednostavna matematička jednačina.

(1 / kvota na Federera) * 100 + (1 / kvota na Nadala) * 100 = margina kladionice

U našem pređašnjem primjeru bilo je relativno lako izračunati marginu nula (0), ali u stvarnom životu to nije tako. Obično čak i najbolje kladionice sa najnižom marginom nisu ni blizu margine nula, nego je industrijski standard 5%.

Recimo slučajnim odabirom teniskog meča između dva igrača (A i B) koji je danas na rasporedu uvideli smo da dve vrlo respektabilne kladionice imaju prilično različite margine.

Kladionica 22Bet nudi na pobedu igrača A kvotu 1.80, dok na pobedu igrača B nudi kvotu 1.90. Ako iskoristimo formulu za marginu uvidet ćemo da je ovde margina ogromnih 8.13%. Na taj isti meč kladionica 1Xbet nudi na pobedu igrača 1 kvotu 1.87, dok na pobedu igrača B nudi kvotu 1.98. Margina kod ove kladionice je 4.00%.

Dakle, mnogo je isplativije na duže staze kladiti se na tenis u kladionici 1Xbet, jer imaju duplo niže margine u odnosu na drugu kladionicu.

Iz tog razloga je potrebno je konstantno računati margine, znati kako izračunati koeficijent i igrati u kladionicama koje nude najniže margine na tržištu, kako bi povećali svoje šanse za dugoročno profitiranje od sportskog klađenja.


Nivo margina i kvota

Postavlja se logično pitanje kolika margina je prihvatljiva i koliki je zapravo raspon margina u online sportskim kladionicama.

Najrespektabilnije i najveće kladionice imaju logično i niže margine i one se kreću u nekim sportovima čak i do 2% što je zaista odlično. Sa druge strane na tržištu se mogu naći kladionice kojima je margina astronomska i ide sve do 10%. Ali i to je mnogo bolje od lokalnih kladionica, kojima je margina na većinu sportova čak i preko 15%. Zato je mnogo bolje imati naloge za sportsko klađenje u online kladionicama nego u lokalnim.

Kao što smo već napomenuli i vrsta sporta određuje visinu margine, te su najniže margine na Američkim sportovima, dok su najviše margine procentualno u košarci, odbojci i rukometu.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

Na kraju

Ono što je zaista bitno znati je da pre nego počnete se bavite sportskim klađenjem, naučite i uvidite gde kladionice prave profit i na koji način funkcioniraju sveobuhvatno. Margine i kvote su jedan od načina na koji kladionice na duže staze ostvaruju konstantan profit.

Kada znate kako izračunati koeficijent koji je fer u odnosu na koeficijent koji vam nudi kladionica, tada ćete biti u prednosti u odnosu na veliki broj ostalih kladioničara koji se klade stihijski. Znanje je moć, upotrebite ga da biste pobedili u ovoj kompleksnoj igri zvanoj sportsko klađenje.


FAQ

 • Kako se uspješno kladiti na sport?

  Da bi bili uspješni sportski kladioničar, potrebno je da ovladate sa nekoliko bitnih znanja. Prije svega potrebno je znati koje utakmice odabrati, a vezano za to, potrebno je znati pronaći value u koeficijentima koje kladionica nudi. Osim toga disciplina je iznimno bitan skill koji svaki kladioničar mora imati.

 • Gdje gledati nogomet uživo?

  Gledanje sportskih događaja putem interneta je moguće potpuno besplatno. Ukoliko tražite način za gledanje nogometa uživo, predlažemo vam da potražite na našoj stranici članke koji su vezani za tu temu. Tamo ćete naći sve potrebne informacije, na koji način pronaći besplatne uživo prijenose.

 • Kako se igra kladionica?

  Postoji veliki broj strategija i sistema kojima možete da igrate na kladionici. Koji sistem ćete izabrati je kompletno na vama, ali naša je preporuka da izbegavate strategije koje propagiraju negativnu progresiju, jer su iste prilično opasne za manje iskusne igrače.

 • Šta kladionice ne žele da znate?

  Ono što je najvažnije da imate na umu kada su sportske kladionice u pitanju je činjenica da oni ne vole pametne igrače. To znači da ne vole igrače koji su disciplinovani i koji razmišljaju svojom glavom. Stoga, edukujte se i budite strpljivi.

 • Gde se nalaze najbolji tipovi za kladjenje?

  Na našoj stranici svakodnevno možete pronaći veliki broj tipova za klađenje. Svi naši tipovi su kompletno besplatni i sa njima možete ostvariti zaradu na kladionici. Predlažemo vam da nas redovno pratite i da budete disciplinovani.

Author MilosNS

Čovek koji je napisao prvi tip na stranici Sportske kladionice i koji je još uvek tu. Veteran sportskog klađenja, koji osim tipovanja sa uspehom piše edukativne članke na našoj stranici. Kada nije za tastaturom, svoje slobodno vreme provodi u prirodi zajedno sa svojom porodicom i prijateljima. Intersantno je i to da govori čak pet jezika i da ne postoji sport čija pravila ne zna.