Arbitražno klađenje – 100% Siguran Dobitak?

Milos
13 svibnja, 2020
16309 Views
Arbitražno klađenje

Arbitražno klađenje je strategija klađenja koja može konstantno da donosi zaradu na kladionici ako se pravilno koristi. Naučite kako da se kladite kao profesionalac!

Bez svake sumnje “sveti gral” sportskog klađenja je termin koji ima mnoge nazive – sigurica, banker, sigurna opklada, ili na engleskom, safe bet. Ukoliko redovno pratite naše analize i tipove, onda svakako znate da naši eksperti svakodnevno nude tipove koji imaju određen value i nikada ne pokušavaju da “prodaju” priču o nameštenim ili utakmicama koje su na bilo koji način sumnjive. Ovo napominjemo iz razloga što na internetu je moguće pronaći veliki broj stranica na kojima se nude takozvane “sigurice”, 100% nameštene utakmice koje naivni kladioničari plaćaju, a u velikom broju slučajeva bivaju prevareni.

Ukoliko ste vi jedan od kladioničara koji konstantno traži način da napravi sigurnu opkladu koja je 100% sigurna, onda je pravo vreme da prestanete da verujete prevarantima i da naučite jednu kladioničarsku strategiju koja je zaista 100% sigurna i koja je pritom apsolutno legalna! Reč je o naprednoj kladioničarskoj strategiji koja se zove Arbitražno klađenje (Arbitrage Betting). Strategija arbitražnog klađenja je vrlo slična strategiji koja se zove Matched Betting, ali pored dosta sličnosti, u svojoj biti ove dve discipline su kompletno drugačije. Naime, matched betting strategija se u potpunosti fokusira na iskorišćavanje bonusa, promocija i besplatnih opklada koje sportske kladionice daju svojim korisnicima kao nagradu za vernost. Sa druge strane, arbitražno klađenje se fokusira na razliku u ponuđenim kvotama u različitim sportskim kladionicama in ema apsolutno nikakve veze sa bonusima i promocijama.


Sadržaj:

  1. Definicija Arbitražnog Klađenja
  2. Kako Arbitrage Betting Funkcioniše?
  3. Potencijalne Mane Arbitražnog Klađenja
  4. Poništavanje Opklade
  5. Kompleksnost
  6. Šanse Traju Kratko
  7. Zaključak
  8. FAQ – Često postavljana pitanja

Definicija Arbitražnog Klađenja

Arbitražno klađenje (Arbitrage Betting, Arbing) je napredna strategija sportskog klađenja koja se fokusira na pronalaženje razlika u kvotama kod različitih sportskih kladionica, te iskorišćavanju tih razlika kako bi se napravila sigurna opklada i stvorio garantovani profit.

Da bi mogli da praktikujete ovu strategiju klađenja, nije potrebno da budete profesionalni kladioničar ili genijalni matematičar. Sve što je zapravo potrebno, je da dobro naučite pravila arbitražnog klađenja i da ih koristite bez preteranog filozofiranja. Ovo iz razloga, što iako je ova strategija vrlo profitabilna, ona je isto tako prilično riskantna, u smislu da ne toleriše ljudsku grešku, koja se može vrlo lako desiti (o tome malo kasnije).

Još jedna bitna informacija vezana za ovu strategiju je da je ona apsolutno legalna, iz prostog razloga što različite sportske kladionice na tržištu postavljaju različite kvote na iste sportske događaje, pa kladioničari imaju mogućnost da iskorišćavaju ove razlike na pametan način i tako ostvaruju zaradu na kladionici.


Kako Arbitražno Klađenje Funkcioniše?

Kao što smo već napomenuli, arbitrage betting ne bi bilo moguće praktikovati da ne postoji ponuda različitih kvota u različitim sportskim kladionicama. Ovakve arbitražne situacija (arbing situations) mogu da se pojave u tri slučaja:

 • Kada sportske kladionice naprosto imaju drugačije gledište povodom neke utakmice
 • Kada određene sportske kladionice pokušavaju da privuku kladioničare da se klade na određeni ishod kako bi sebi ostvarile profit
 • Kada sportske kladionice naprosto naprave grešku

Prve dve situacije su perfektne za kladioničare koji se bave arbitražnim klađenjem, a treća situacija je vrlo opasna, te profesionalni i iskusni arberi, NIKADA ne igraju utakmice gde je jasno da je kladionica napravila grešku. U ovakvim situacijama, kladioničari se nalaze u velikoj opasnosti da izgube veću količinu novca, jer gotovo uvek kladionica primeti svoju grešku i najčešće poništava opkladu zbog interne greške i time ostavlja kladioničara sa samo jednom opkladom, bez kontra tasa koji donosi profit. Tada je 50-50 situacija, i igrač može ostvariti veliki profit, ali isto tako može da se suoči sa velikim gubitkom. Stoga se nikada ne preporučuje igrati ovakav tip greške sportskih kladionica.

Postavljanje arbitražne opklade je prilično lako, a osnovna pravila apritražnog klađenja su jednostavna. Prvo i osnovno pravilo je da se ulaže novac na taj način da se ostvari siguran profit bez obzira na činjenicu kako će se utakmica završiti.

Ovo je najlakše objasniti na primeru:

Na teniskom meču između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala kladionice 1Xbet i Marathonbet su postavile drugačije kvote. Naime, kladionica 1Xbet je na pobedu Novaka Đokovića postavila kvotu 1.30, a na pobedu španskog igrača, kvotu 3.93. Sa druge strane, kladionica Marathonbet, koja ja poznata po niskim marginama je postavila kvotu 1.42 na pobedu srpskog igrača, a kvotu 2.90 na pobedu legendarnog kralja šljake.

U ovoj situaciji pojavljuje se perfektna situacija za arbitražno klađenje, pošto kladioničar može da ostvari siguran profit u iznosu od 4.1%, a evo i kako.

Na internetu postoji veliki broj besplatnih online kalkulatora koji pomažu kladioničarima da izračunaju potrebne uloge i potencijalne dobitke prilikom arbitražnog klađenja, te u ovoj situaciji, na primer, ukoliko bi uložili €73.42 na pobedu Novaka Đokovića u kladionici Marathonbet i €26.54 na pobedu Rafaela Nadala u kladionici 1Xbet, bez obzira na ishod meča, bili bi u plusu €4.31.

Na prvi pogled ovaj iznos ne izgleda kao nešto specijalno, ali zamislite da imate svaki dan tokom meseca dve prilike za arbitražnu opkladu i da dnevno pravite zaradu od €10, što je na mesečnom nivou zarada od €300, bez previše muke.


Potencijalne Mane Arbitražnog Klađenja

Ako u ovom momentu, nakon što se pročitali ove brojke jedva čekate da počnete da se bavite ovom kladioničarskom strategijom, moramo da vas zaustavimo i da popričamo o mogućim negativnim stranama arbitražnog klađenja. Naime, da je sportsko klađenje toliko jednostavno, mnogi bi se obogatili, a realnost je dijametralno suprotna i svega 5% kladioničara na svetu je zaista profitabilno od sportskog klađenja.

Evo čega morate da se čuvate i kojih činjenica morate biti svesni kada počente sa arbitražnim klađenjem:

Maksimalni Limiti i Suspenzija Naloga

Različite sportske kladionice imaju drugačija pravila kada se govori o maksimalnim limitima prilikom postavljanja opklada na određene mečeve. Situacija sa limitima može biti prilično nezgodna za arbitražno klađenje, iz razloga što se može desiti da kladionica odbije vašu opkladu i time vam uništi arbitrage bet. Iz tog razloga je pametno otvoriti više naloga u kladionicama, a ukoliko niste sigurni koje su najbolje kladionice za igrače iz Srbije i regiona, pogledajte naše liste sa recenzijama i proverite koje su to kladionice sa najvišim limitima.

Osim toga, solidan broj sportskih kladionica ne gleda blagonaklono na igrače koji se bave arbitražnim klađenjem, te često dolazi do limitiranja, a ponekad i do suspenzije naloga od strane kladionice. Stoga, mi predlažemo da potražite one sportske kladionice koje su poznate kao “arbitrage friendly” kladionice, kao što je to recimo popularna sportska kladionica Pinnacle. O načinima kako izbeći da budete spaženi od strane kladionica i kako da ne budete limitirani, možete pročitati u našem odvojenom članku.


Poništavanje Opklade

Već smo pričali o situaciji kada sportska kladionica napravi grešku. Iako mi nikada ne preporučujemo da se pokušava iskoristiti greška kladionice, ukoliko se odlučite za isto, vrlo verovatno će doći do toga da kladionica poništi tu opkladu. Ukoliko ste napravili arbitražnu opkladu i kladionica je poništila jednu vaš opkladu, ostajete nezaštićeni i nemate šanse da napravite sigurnu opkladu. Iz ovog razloga bitno je pažljivo čitati Uslove i Pravila sportskih kladionica, da bi imali znanja šta se dešava u situacijama kada kladionica napravi grešku.


Kompleksnost

Da biste se u potpunosti mogli profesionalno baviti arbitražnim klađenjem, potrebno je da imate otvoren veliki broj naloga u različitim sportskim kladionicama sa visokim limitima, relativno visoku kladioničarsku banku, kao i dosta vremena za samo traženje prilika za arbitražne opklade. Ukoliko nemate vremena (ili želje) da toliko vremena provodite dnevno za računarom, postoje specijalizovani servisi koji za svoje klijente traže arbitražne prilike i koji u mnogome skraćuju sam process pronalaženja opklada.


Šanse Traju Kratko

Sportske kladionice u današnje vreme imaju sofisticirani softver koji im pokazuj kako njihova konkurencija nastupa na tržištu, Ovo iz razliga što ni jedna sporstka kladionica ne voli da previse iskače u odnosu na konkurenciju, kako u pozitivnom, tako i u negativnom smislu (sa višim ili nićim kvotama). Iz tog razloga, često se može dogoditi da arbitražne prilike traju svega nekoliko minuta i da kladioničari moraju biti neverovatno vešti i brzi, kako bi bili u mogućnosti da naprave arbitražnu opkladu.


Zaključak – Da li je Arbitražno Klađenje Vredno Vremena i Sredstava?

Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje. Bez ikakve sumnje postoji ogroman potencijal u disciplini arbitražnog klađenja, kako za profesionalne kladioničare, tako i za rekreativce. Svi oni mogu da profitiraju i ostvare garantovani profit bez mnogo rizika. Dakle, arbitrage betting je profitabilna kladioničarske disciplina bez ikakve sumnje.

Ali sa druge strane, arbitražno klađenje zahteva jako mnogo vremena, a takođe postoji nekoliko mana na koje se svakako mora računati. Potrebna je relativno velika kladioničarska banka da bi se ostvario respektabilan profit, a uvek postoji rizik ljudske greške, koja kada se desi, gubici su masivni.

Ipak, ukoliko ste spremni da uložite malo vremena, onda je arbitražno klađenje perfektna kladioničarska strategija za vas.


FAQ – Često postavljana pitanja

Da li je arbitrage betting 100% neprobojna strategija?

Nažalost nije. Arbitražno klađenje je jedna od najsigurnijih strategija sportskog klađenja na svetu trenutno, ali ipak nije 100% neprobojna. Kao što smo u našem članku napomenuli, postoji opasnost od ljudske greške, koja može da dovede do vrlo velikih gubitaka na samo jednoj opkladi. Iz tog razloga, mi ne preporučujemo da se krene sa arbitražnim klađenjem sa visokim ulozima, nego da se stiče iskustvo sa niskim ulozima i konzervativnim money management sistemom.

Da li svako može postati ekspert u arbitražnom klađenju?

Na ovo pitanje na postoji univerzalni odgovor, iz prostog razloga što svako može naučiti osnovna i napredna pravila arbitražnog klađenja, ali nažalost mnogi nisu uspeli na duže staze da ostvare profit od ove kladioničarske discipline. Arbitrage betting zahteva od kladioničara mnogo vremena, posvećenosti i veliku količinu novca, a velika većina sportskih kladioničara nema dovoljno strpljenja da polako gradi svoju banku.

Da li je arbitrage betting legalan način sportskog klađenja?

Arbitražno klađenje je apsolutno legalan način sportskog klađenja, mada u stvarnosti veliki broj sportskih kladionica ne preferira igrače koji se bave ovom kladioničarskom disciplinom. Zašto je to tako, teško je reći, ali igrači koji se bave arbitražom moraju biti ekstremno pažljivi kako njihovi računi ne bi bili limitirani ili blokirani od strane sportskih kladionica.

Author Milos