Budućnost – Igokea: Analiza utakmice

Dusan
16 listopada, 2021
412 Views
Budućnost vs Igokea

Budućnost

Nakon što su prošle sezone izgubili finale ABA lige od Crvene zvezde, u Budućnosti su morali da traže novog trenera pošto je Dejan Milojević prihvatio poziv Golden State Warriorsa da postane asistent u stručnom štabu Stevea Kerra zadužen prvenstveno za rad sa visokim igračima.

Njega je naslijedio njegov kum i najuspješniji trener Podgoričana Aleksandar Džikić. On je sa plavo-bijelima osvojio regionalno takmičenje 2018. godine, međutim nakon krize sredinom naredne sezone, dobio je otkaz. Sada se u Podgorici nadaju da bi Džikić mogao ponovo pozicionirati klub u regionalni vrh, a sezona nije krenula najsrećnije.

Već tokom priprema su ostali bez Danila Nikolića zbog zdravstvenih problema, a dugo se čekalo i da se Jacob Wiley oporavi od ozljede. Budućnost je i dalje na tržištu tražeći jednog unutrašnjeg igrača, a nije isključeno da potraže i nekoga u vanjskoj liniji ko bi bio od pomoći Justinu Cobbsu.

Igokea

Igokea je prošle sezone imala jednu od dvije najsupješnije takmičarske godine u istoriji kluba. Ponovo je kormilar bio Dragan Bajić koji je igrao majstoricu polufinala ABA lige protiv Crvene zvezde. Ono što je bilo možda neočekivano, to je da su promijenili skoro čitav roster tokom ljeta.

Otišli su stranci Anthony Clemmons i Jackie Carmichael, kao i startni članovi petorke Edin Atić i Nikola Jovanović. Od inostranih igrača tu su sada Markel Starks i Deshawn Stephens, kao i povratnik James Robinson.

Potpisani su još Aleksa Radanov, Nikola Tanasković i Stefan Đorđević, te Bajić sada ima dobru simbiozu mladih i talentovanih igrača, kao i onih iskusnih odnosno provjerenih. Cilj Igokee je da ponovo zaigraju u doigravanju regionalnog takmičenja, a ako budu u stanju da igraju na nivou iz meča protiv Crvene zvezde, to se ne bi trebalo dovesti u pitanje, pogotovo sada kada u plej-of ide šest najboljih iz regularnog dijela sezone.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Osim već pomenutog Danila Nikolića koji vjerovatno neće uopšte igrati ove sezone, svi ostali su na raspolaganju treneru Džikiću. Igokea sa druge strane dolazi kompletna u Podgoricu.

Raniji rezultati i trendovi

Budućnost je na svom terenu uz dosta muke porazila FMP i Split, dok su u gostima izgubili od Crvene zvezde. Igokea je pogotkom Robinsona uz zvuk sirene pobijedila čačanski Borac na domaćen terenu u prvom kolu, da bi potom izgubili od FMP-a, a onda su rutinski dobili Crvenu zvezdu i tako napravili jedno od najvećih iznenađenja u ABA ligi ove sezone. Problem Igokee je tradicija pošto su svih 10 mečeva u Podgorici izgubili, od toga čak devet dvocifrenom razlikom.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Igokea +10 (pobjeda Igokee ili poraz manji od deset razlike, a ako bude tačno deset razlike za Budućnost ulog se vraća). Kladionica Bet365 daje kvotu 1,71 za ovu igru.

Budućnost nije briljirala u prva tri kola i teško je vjerovati da mogu rutinski savladati Igokeu koja je kompletna. U reketu će Igokea imati čim da odgovori, dok u vanjskoj liniji nisu mnogo slabiji. Za očekivati je da Budućnost na kraju ostvari trijumf, ali on ne bi trebalo da bude dvocifrenom razlikom. Tradicija je nešto na šta se domaćin sigurno oslanja, međutim to nije relevantno previše u ovom momentu.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan