Žalgiris – Fenerbahce: Analiza utakmice

Dusan
19 studenoga, 2021
582 Views
Žalgiris - Fenerbahce

Žalgiris

Nakon jednog od najgorih startova sezona u istoriji kluba, košarkaši Žalgirisa su pobijedili Panathinaikos i tako prekinuli devet uzastopnih poraza u Euroligi. Imao je ponos Litve još nekoliko prilika prije toga da izvojeva prvi trijumf, međutim uvijek su pronalazili način da upropaste.

Svima je jasno da iz ove situacije ne mogu da dođu u poziciju da se bore za četvrtfinale europskog natjecanja, te bi u normalnim okolnostima ovo trebalo da bude jedna mučna sezona za Žalgiris.

Ipak, „Zeleni iz Kaunasa“ imaju fanatične navijače koji i pored loših rezultata dolaze u velikom broju da podrže svoje ljubimce i to automatski obavezuje Žalgiris da u svaki meč ulazi sa ambicijom da ostvari pobjedu, bez obzira na stanje na tabeli.

Ekipa je proteklih sedmica pojačana dovođenjem Zorana Dragića i Taia Webstera, te Jurij Zdovc ima dva igrača više u rotaciji u odnosu na oktobar.

Fenerbahce

Iako je igrama zaslužio mnogo bolji skor, Fenerbahče nakon deset odigranih mečeva ima samo tri pobjede u Euroligi. Pozicija Aleksandra Đorđevića je ugrožena nakon poraza od Bayerna u Njemačkoj i u slučaju da se ni u Kaunasu ne osvoje dva boda, stručnjak iz Srbije bi mogao biti otpušten.

Sam Đorđević je u najavi ovog meča rekao da se osjeća kako je ovo utakmica sezone za njih i ostaje da se vidi da li će igrači stati iza svog trenera i spasiti ga potencijalnog otkaza. Odbrana žuto-plavih je na više nego korektnom nivou, međutim ideje i raznovrsnosti u napadu nema.

Fenerbahče u vanjskoj liniji ima Nana De Coloa i Pierriu Henrya i za očekivati je bilo da napad bude pun kreacije i maštovitosti, međutim u praksi Đorđević to nije uspio da izvede. Ofanzivni dio tima je statičan i lagan za skautiranje, ali u nekim duelima su pokazali da budu „proraditi“, te se sigurno nadaju pobjedi u Litvi.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Zbog ozljede ramena, Joffrey Lauvergne je van stroja već mjesec dana kod Žalgirisa, a nema ni Pauliusa Jankunasa koji je operisao meniskus. Rovit je i Josh Nebo, tako da je unutrašnja linija Jurija Zdovca itekako isječena problemima.

Kod Fenerbahčea već duže vremena nema Danila Barthela, dok je za ovaj meč upitan i Dyshawn Pierre.

Raniji rezultati i trendovi

Žalgiris je na učinku 1-9, a Fenerbahče na 3-7 u Euroligi. Žalgiris je na domaćem terenu gubio od Zenita, Bayerna i Albe, međutim u svakom od tih duela su mogli da okrenu utakmicu u svoju korist. Fenerbahče je od šest gostovanja dobio samo onaj kod CSKA u Moskvi što dovoljno govori o problemima kada se izađe iz Istanbula.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Fenerbahče -3 (pobjeda Fenerbahčea sa četiri ili više poena razlike, a ako bude tačno tri razlike za goste, ulog se vraća). Kladionica 22Bet daje kvotu 1,71 za ovu igru.

Kao što je već navedeno, za Fenerbahče i Đorđevića je ovo biti ili ne biti. Na papiru su mnogo bolji od Žalgirisa i čak četiri utakmice u sezoni su izgubili na zadnju loptu protiv odličnih protivnika kakav su Barcelona, Real Madrid i Olympiakos. Ukoliko uđu ozbiljno i budu se držali osnova u napadu, Žalgiris nema način da zaustavi Jana Veselya i Devina Bookera.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan