Bešiktaš – Hapoel Holon: Analiza utakmice

Dusan
11 siječnja, 2022
660 Views
Besiktas - Hapoel Holon

Bešiktaš

Bešiktaš je dosta optimistično ušao u novu sezonu, a angažovano je nekoliko zvučnih američkih košarkaša. Potpisao je dugogodišnji igrač Brooklyn Netsa Rondae Hollis-Jefferson što je bilo prilično iznenađenje u svijetu europske košarke.

Jedan od glavnih poentera je bivši igrač barskog Mornara Isaiah Whiteheada, a nosioci ekipe su još Dedric Lawson, Trevon Bluiett i Josh Reaves. Bešiktaš je u prvoj fazi FIBA Lige prvaka prikazao neke zaista dobre partije, pogotovo kada su pobijedili Rytas na domaćem parketu.

U turskom šampionatu su uglavnom gubili od glavnih konkurenata, a primarni cilj tamo je izboriti nastup u doigravanju. Plasman u top16 fazu FIBA Lige prvaka bi bio veliki uspjeh, a ukoliko pobijede Hapoel Holon na svom parketu, taj cilj će ostvariti. Na klupi ovog tima sjedi iskusni turski stručnjak Ahmet Kandemir koji je u više navrata predvodio Bešiktaš.

Hapoel Holon

Izraelski Hapoel Holon je ove sezone sklopio jedan od najmoćnijih sastava u klupskoj istoriji. Cilj ekipe je bio da dogura što dalje u Europi, a kako bi se to ostvarilo, angažovan je italijanski trener Maurizio Buscaglia.

Ipak, rezultati nisu bili u skladu sa očekivanjima, pogotovo u domaćem šampionatu gdje su upisali pet poraza iz 13 odigranih mečeva. U FIBA Ligi prvaka su završili drugi u grupi iza rumunjskog Cluja koji je sa puno manjim ambicijama i finansijskim sredstvima ušao u sezonu.

Nakon što su doživjeli poraz od Bešiktaša prošle sedmice u prvom plej-of duelu, Buscaglia je otpušten, a umjesto njega je angažovan nekadašnji trener Maccabi Tel Aviva Guy Goodes. On je odradio svega par treninga sa ekipom i pokušaće u Istanbulu da dođe do pobjede i tako vrati seriju na majstoricu u Holon.

Joe Ragland i Rafi Menco su u posljednje vrijeme najbolji pojedinci ove ekipe i od njihovog napadačkog raspoloženja zavise rezultati ove ekipe.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Bešiktaš ima dosta problema sa ozljedama, te su prvi meč protiv Hapoel Holona igrali bez Hollis-Jeffersona, Bluietta i Reavesa. U posljednjem meču domaćeg šampionata, Reaves se vratio u tim, dok su Bluiett i Hollis-Jefferson upitni za okršaj protiv Hapoela. Gosti nemaju problema sa ozljedama i trebali bi kompletni doputovati u Istanbul.

Raniji rezultati i trendovi

Prva utakmica odigrana prošle sedmice u Izraelu između ovih ekipa pripala je Bešiktašu rezultatom 73:72. U prvom dijelu FIBA Lige prvaka, Bešiktaš je imao učinak 3-3, a Hapoel Holon 4-2. Na domaćem terenu, Bešiktaš je upisao dvije pobjede i jedan poraz, dok je Hapoel Holon u gostima savladao samo Brindisi, a izgubio od Cluja i Darussafake.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Hapoel Holon +2,5 (pobjeda Hapoela ili poraz manji od tri poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.75 za ovu igru.

Smjenom trenera, Hapoel Holon je pokazao koliko im je ova utakmica bitna i učiniće sve što mogu da nastave svoj put u Europi. Na papiru imaju dosta ozbiljniji tim od Bešiktaša koji je pri tome u problemima sa ozljedama ključnih igrača. Goodes će sigurno izazvati šok terapiju u ovom duelu i za očekivati je da to bude dovoljno za trijumf u Turskoj.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan