Fantasy Premier League: Oni su obeležili 30. kolo

Dusan
22 ožujka, 2022
700 Views
FPL

Pred nama je dvonedeljna pauza zbog obaveza nacionalnih timova u kvalifikacijama za Svetski kup, pa imamo dovoljno vremena da se pripremimo za sam finiš sezone. No, pre toga, osvrnućemo se na igrače koji su obeležili 30. kolo, u kojem su odigrana samo četiri meča.

Postignuto je 13 golova, što je dobra brojka, jer je prosek više od tri po meču, ali je najviše trpela defanziva, pa je samo ekipa Arsenala upisala clean sheet u pobedi na gostovanju Aston Vili (1:0).

Sve ostale odbrane su vadile makar po jednom loptu iz mreže, a trojica defanzivaca se upisalo u listru strelaca. Golove su postigli Luke Ayling (4.3m), Timothy Castagne (5.3m) i Jonny (4.5m).

Desni bek Lidsa Ayling je upisao i jednu asistenciju i tri bonus poena, što je zbirno 13, dok je Castagne bio još efikasniji. Bek Lestera je izašao iz igre pre nego što je njegova odbrana kapitulirala, pa je dobio i poene za clean sheet, te je on doneo čak 14 FPL poena.


Lester u naredna četiri kola imaju solidan raspored, te treba uzeti u razmatranje Belgijanca, koji je dugo bio van terena zbog povrede. Radi se o ofanzivno orijentisanom beku, koji je prošle sezone bio redovan kada su returni u pitanju.

Što se veznih fudbalera tiče, kolo je obeležio Heung-Min Son (10.9m) koji je sa 15 FPL poena bio najefikasniji u ovom golu i bio jedan od predloga naših kapitena. Korejac je u pobedi Totenhema nad Vest Hemom (3:1) postigao dva gola i tako za dva poena nadmašio klupskog kolegu Harrya Kanea (12.5m) koji je ostvario het trik sa asistencijama.

Zanimljivo je da je Son postigao dva pogotka iz samo tri šuta ka golu protivnika, te je bio skoro nepogrešiv.


Ako se kao merilo uzme broj šuteva ka golu rivala, među veznjacima prednjače trojica fudbalera sa po četiri pokušaja. Reč je o Danielu Jamesu (6m), Dejanu Kuluševskom (6.3m) i Trincau (5.6m), a Portugalac iz Vulvsa je bio najefikasniji među njima, jer je ubeležio po gol i asistenciju.

Još jedan igrač Lestera je imao dobro kolo. James Maddison (6.8m) je postigao gol i imao tri šuta ka golu protivnika i gotovo izvesno će biti na radaru FPL menadžera u narednom periodu zbog lakog rasporeda.

Napadači su u 30. kolu u potupnosti zatajili. Jedni gol postigao je Rodrigo (6.2m), a osim Kaneove tri asistencije, jedino uspešno dodavanje imao je drugi napadač Lidsa Sam Greenwood (4.5m), koji je ove sezone retko dobijao šansu.

Sa druge strane, definitivno najveće razočarenje je napadač Vulvsa Raul Jimenez (7.7m), koji je dobio crveni karton i imao negativan FPL saldo od -2 poena.


Lesterov Kelechi Iheanacho (7m) je bio izuzetno opasan po gol Brentforda – imao je tri šuta na gol i osam kontakta sa loptom u kaznenom prostoru, ali je ostao bez učinka. Ukoliko Jamie Vardy i dalje bude bio van stroja, nigerijski napadač je potencijalno dobra opcija.

Za kraj bismo još spomenuli Bukaya Saku (6.7m) iz Arsenala, koji je treći put u poslednjih šest kola doneo dvocifreni broj FPL bodova. Pred ovim fudbalerom je svetla budućnost, i što se tiče fudbala, a i FPL-a, pa je topla preporuka da ga uvrstite u svoj tim, ako već niste.

Prvi naredni meč Premier lige zakazan je tek za 2. april, a mi ćemo se potruditi da vam do tada plasiramo sve potrebne informacije kako biste maksimalno spremni dočekali 31. rundu.

100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan