Nedeljni pregled Premijer lige – 12.04.2022.

Dusan
12 travnja, 2022
446 Views
Pregled Premijer lige

RB Leipzig će pokušati da pokvari planove Manchester Unitedu?

Delovalo je da je sve gotovo i da Manchester United ima novog trenera koji će voditi ekipu u narednoj sezoni. Brojni ugledni novinari preneli su da je engleski klub postigao dogovor sa trenerom Ajaxa Ericom Ten Hagom i da će sve biti ozvaničeno kada se sezona bude završila i holandski klub bude pronašao zamenu.

Međutim, prema pisanju engleskih medija, nemački RB Leipzig se takođe umešao u priču i pokušava da privoli perspektivnog holandskog trenera da umesto u Englesku, dođe u Nemačku i postane trener od naredne sezone. Poznate sportske kladionice su već odreagovale na ove vesti i koeficijent na prelazak na Old Trafford se povećao.

Koliko u ovim pisanjima engleskih medija ima istine, ostaje da vidimo. Leipzig je trenutno četvrtoplasirani tim nemačkog šampiona sa 51 poenom. Od decembra meseca na klupi ovog kluba sedi italijanski stručnjak Domenico Tedesco koji je poprilično popravio rezultate i igru tima i podigao ih je na tabeli do četvrtog mesta, pet kola pre kraja.

RB Leipzig u narednom kolu gostuje Bayer Leverkuzenu, a do kraja sezone imaju mečeve sa Union Berlinom, Borussiom M’gladbach, Augsburgom i Arminiom Biefeld.

Utisci posle derbija sezone – ista meta, isto odstojanje

Gledali smo fenomenalnih 90 minuta na Etihadu između dva najbolja engleska tima nekoliko godina unazad. Četiri gola, mnogo prilika, neverovatan ritam, meč za najveće fudbalske sladokusce. Manchester City je možda bio malo bolji tim i imao bolje prilike. Navijačima Građana nekoliko dana će kroz misli prolaziti ona šansa Riyad Mahreza u sudijskoj nadoknadi.

Sedam kola pre kraja sezone razlika između Manchester Citya i Liverpoola ostala je ista – jedan bod u korist Guardiolinog tima. Računica je jasna: Man City sve drži u svojim rukama i ukoliko pobede sve utakmice do kraja sezone oni su šampioni. Liverpool, sa druge strane, mora da se nada bar jednom kiksu Građana, ali je pitanje da li postoji tim koji može da otkine bod Manchester Cityu u finišu sezone.

Da pogledamo raspored jednih i drugih do kraja. Manchester City ima utakmice sa: Brighton, Watford, Newcastle, Aston Villa, West Ham, Wolves i Leeds. Boldirane su domaće utakmice. Kada pogledamo raspored, deluje da su potencijalne kore od banane jedino gostovanja Čekićarima i Vukovima.

Meč sa Wolves je na programu narednog vikenda, ali zbog učešća Man Citya u FA Cupu, odložen je i datum će biti naknadno određen. Gostovanje West Hamu je na programu 15. maja u pretposlednjem kolu.

Liverpool ima malo teži raspored na papiru, reklo bi se. Crveni igraju sa Manchester United, Everton, Tottenham, Wolves, Aston Villa, Southampton i Newcastle. Sve četiri domaće utakmice Liverpoola su poprilično teške, pritom imaju gostovanje Aston Villi gde svi znamo kako su se proveli prošle godine.

Bilo kako bilo, čeka nas veoma uzbudljiva trka i ono najvažnije, još jedan derbi Pepa i Jurgena za samo pet dana. Manchester City i Liverpool odmeriće snage u polufinalu FA Cupa u subotu od 16.30. Spremite se za još 90 minuta paklenog fudbala.

Tottenham je sada najbliži Ligi šampiona?

Antonio Conte je nakon dolaska na klupu Tottenhama uporno pričao da je četvrto mesto nemoguća misija za njegov tim, ali Pevci su poprilično popravili formu u poslednja dva meseca i sada su u pol poziciji za tu poziciju i plasman u Ligu šampiona.

Subota jednostavno nije mogla biti bolja za navijače Tottenhama. Wolvsi su poraženi u petak, potom Manchester United u ranijem subotnjem terminu, a onda od 16 časova Brighton je šokirao Emirates i odneo sva tri boda iz duela sa Arsenalom. U Tottenhamu su znali da moraju da pobede na Villa Parku i to su i uradili na veoma impresivan način.

Mučio se Tottenham u prvom poluvremenu protiv Aston Ville. Hugo Lloris je imao čak sedam odbrana u prvih 45 minuta. Antonio Conte je skrenuo pažnju svojim igračima na neke stvari u odbrani i njegovi igrači su u mnogo boljem stanju izašli na nastavak meča i sa tri gola nokautirali Aston Villu i slavili sa 0-4.

Tottenham sada ima tri boda više od Arsenala i šest više od West Hama i Manchester United. U narednih par nedelja Tottenham ima mečeve sa Brighton, Brentford i Leicester, dok timovi ispod njih imaju nekoliko derbija i teških mečeva.

Arsenal igra sa Chelsea, pored toga u direktnim duelima sastaju se Arsenal – Man Utd i West Ham – Arsenal, West Ham takođe igra sa Chelsea, dok Man Utd gostuje Liverpoolu. Mnogo toga biće poznato s početkom maja kada je borba za Ligu šampiona u pitanju.

Legenda otišla u penziju: Neil Warnock objavio da je završio trenersku karijeru!

Više ništa neće biti isto u engleskom fudbalu. Tokom gostovanja u jednoj emisiji na televiziji Sky Sports u subotu, legendarni trener Neil Warnock je izjavio da odlazi u penziju i da završava trenersku karijeru.

73-godišnji trener bez posla je od novembra kada je dobio otkaz u Middlesbroughu. Tokom trenerske karijere koja je trajala 42 godine, Warnock je upisao osam promocija i vodio veliki broj klubova. Počeo je u Gainsboroughu, potom je bio u Burton Albionu, Scarboroughu, Notts Countyu, Torquay Unitedu, Huddersfieldu, Plymouthu, Oldhamu, Buryu, Sheffield Unitedu, Crystal Palaceu, QPRu, Leeds Unitedu, Rotherham Unitedu, Cardiffu i Middlesborughu.

Bio je strah i trepet za engleske sudije koja će sigurno odahnuti nakon što je objavio da više neće biti trener. Godinama nas je uveseljavao svojim intervjuima i izjavama posle meča. Pamtimo njegov sukob sa Nunom Espiritom Santom, način na koji je gledao sudije posle poraza od Chelsea, kao i još mnogo fenomenalnih situacija koje će biti upamćene.

Neil Warnock je samo nekoliko dana pre otkaza uspeo da vodi meč 1,603. put u trenerskoj karijeri što nikome u Engleskoj nije pošlo za rukom i prestigao je legendarnog trenera Daria Gradia koji kao trener vodio 1,602 meča u karijeri.

Neil, nedostajaćeš engleskom fudbalu. Srećno u penziji.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan