Hadley vs. Nascimento: Tipovi, savjeti i kvote – 15.05.2022.

Dusan
14 svibnja, 2022
578 Views
UFC on ESPN 36: Jake Hadley vs Allan Nascimento

Borba u muva kategoriji koja se nalazi na samom otvaranju glavnog dijela programa izmedju dva momka koja nisu toliko poznata široj javnosti. A riječ je o Englez Jake Hadleyu i Brazilcu Allan Nascimentu. Englez je jedan od najvećih prospekata Evropskog MMA dok je Brazilac može se reći iskusniji i sjajno se pokazao u zadnjem meču protiv Tagira Ulanbekova iako je poražen.

Na našem portalu rade samo provjereni eksperti koji su specijalizirani za određene sportove i lige. Svakog dana ostavljaju svoje najbolje selekcije od kojih najbolji tip biramo za Tip Dana. Za dodatnu zaradu svakodnevno objavljujemo i Tiket Dana.

Jake Hadley

Mladi Englez je do sada neporažen u svojoj borilačkoj karijeri, a karijeru je gradio kroz Cage Warriors gdje je sjajnim nastupio zapao za oko UFC čelnika, te pozvan preko UFC Contendera da se bori za mjesto u najelitnijom MMA organizaciji. I pokazao je da može i da mu je mjesto tu, pobjedivši sa RNC Mitch Raposa.

Iako njegov skor od 8-0 postavlja pitanje da li je možda premlad i da li ima dovoljno vremena provedenog u oktagonu treba napomenuti da je i Jake kao i večina mladih boraca koji dolaze iz Engleske u zadnje vrijeme odradio 10 amaterskih MMA borbi, i sticao neophodno iskustvo, i možda je to jedan od razloga zašto ovako zrelo i dominatni izgleda u pro ringu.

Njegov borilački background je rvanje i borba u partertu i sjajna kontrola na podu. Sa svojim stilom borbe mnogo podsjeca na Gunnara Nealsona, posebno što mu je specijalka da uhvati trokut sa ledja protivnika i pravi probleme protivniku.

Njegovi problemi su u stojci, i to defanzivni boks ali svojim kretnjama i pritiskom, skraćuje vrijeme provedeno u stojici. Ima dosta nisko težište i lako ruši protivnike. Kada je u parteru, veoma jako drži protivnika na podu i sa svojim eksplozivnim kukovima se lako prebacuje iz pozicije u poziciju.

Allan Nascimento

Njegov protivnik je 30 godina star borac iz Chute Boxe tima iz Sao Pauloa, Allan Nascimento. Kao i Hadley i Nascimento je borac koji preferira više borbu u parteru i segmente graplinga i BJJ-a, ali je mnogo opasniji od Hadley u stand up.

Makar smo to imali priliku vijdeti protiv opasnijih boraca. Njegov zadnji meč protiv Khabibovog učenika Tagira Ulanbekova je bio sjajan. Gdje je Nascimento pokazao da je opasan i kada je na ledjima jer je par puta umalo ulovio u trokut opasnog graplera kvaliteta Ulanbekova.

Ono što posebno privlači pozornost svih MMA fanova da je dva puta bio u dubokom „choku“ ali ga Ulanbekov nije uspio završiti. Ustvari, nije ga niko nikada uspio završiti  niti nokautom, a kamoli SUB. Pokazao se kao izrazito tvrd i uporan protivnik pa je pred Haldeyem ispit karijere defintivno.

Segment borbe na koji treba obratiti pažnju koliko će se Nascimetno uspjeti održavati borbu u stojci, posebno ako se u jednom trenutku nadje na ledjima koliko će dugo dozvoliti Hadleyu da ga drži na podu?

Mi smo se oldučili da vam predložimo pobjedu Haldeya a kvota je 1.45, ali pošto Hadley nije baš specijalista za nokaut završnice ima jedan nokaut u karijeri protiv dosta slabije rangiranog borca od Brazilca kao i što je riječ o najlakšoj kategoriji ne vjerujemo da će i sada nokautirati nekoga, posebno ne Nascimenta, koga niko nije ni SUBmitao.

Zbog toga, za one hrabrije ne bi bilo loše oprobati ni pobjeda Hadleya odlukom a kvota je 2.52!

Meč otvara glavni dio programa i na rasporedu je oko 02h u noci sa subote na nedelju.

H2H:

Hadley: 25 godina, 8W-0L, visina 170cm, reach 173cm.

Nascimetno: 30 godina, 18W-6L, visina 175cm, reach 177cm.

Tip: Jake Hadley 

Kvota: 1.45

Kladionica: bet365

Ovu opciju odličnim tečajem od 1.45 plaća kladionica bet365 koja trenutno nudi fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, s kojom svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost ostvarivanja do €25 za besplatne oklade, odmah nakon registracije i prvog depozita!

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan