Tony Yoka vs. Martin Bakole: Tipovi, savjeti i kvote – 14.05.2022.

Dusan
14 svibnja, 2022
590 Views
Tony Yoka vs. Martin Bakole

Francuska bokserska federacija već dugi niz godina pokušava od svog najvećeg bokserskog talenta napraviti Olimpijskog prvaka i prvaka svijeta u teškoj kategoriji!

Ovo prvo im je uspjelo jer je Tony Yoka u Riu 2016te godine osvojio zlato pobjedivši na tom putu dva visoko rangirana borca, Hrvata Filipa Hrgovića u polufinalu i Britanca Joe Joycea u finalu.

Od tada je krenula njegova profesionalna karijera koja se gradi veoma pažljivo i temeljno. Njegov protivnik je momak iz Konga Martin Bakole. Ovaj meč je predvidjen da se odvije na 10 rundi.

Tony Yoka

Tony Yoka je neporažen ima 11 pobjeda od kojih je 9 nokautom, zadnji meč je radio protiv veoma opasnog i talentovanog Spličanina, Petra Milasa i pobjedio ga tehničkim nokautom u 7oj rundi. Milas je do tog meča bio neporažen, i poznat je kao veoma čvrst i opasan borac, ali protiv Yoke je izgledao totalno nemoćno.

Nije mogao da skrati distancu i da odgovori na kretnje Francuza, koji je u rtimu domaće publike koja ga nosi pogadjao Milasa veoma precizno. Nije bacao mnogo i trošio se već je puštao Milasa da baca udarce po njegovom čvrstom gardu a onda bi napadao direktima i udarcima po tijelu i raznosio Milasovu odbranu.

Da bi u 7 rundi prvo ga uzdrmao krošeom a onda je našao i put za desni aperkat i posalo Milasa na koljena. Do sada je sve svoje mečeve radio u Francskoj, pa mu i Bakole dolazi na noge.

Martin Bakole

Bakole je veoma krupan i jak momak, i na prvi pogleda izgleda dosta masivnije od Yoke. Za razliku od Francuza ima jedan poraz u karijeri a izgubio je od visoko rangiranog teškaša Huntera prije 4 godine.

Njegove dvije najveće pobjede su svakako protiv Mariusza Wacha i Sergey Kuzmina, kojega je pobjedio jednoglasno i i osvojio WBC titulu. Za razliku od Yoke, Bakole je dosta statičniji i udarci su mu dosta tvrdji.

Ne udara mnogo u kombinacijama već pojedniačno. Što bi moglo biti veliki problem protiv boraca koji se mnogo kreću i imaju domet. Bakole može mnogo da primi i Yoka bi trebao posebno paziti na njegove široke kroše koje poteže bukvalno iz pete.

Aspekt borbe na koji treba se obratiti pažnja je taj kako će Bakole da odgovori na ovako tehnički potkovanog boksera, koji ima domet i koji se mnogo lateralno kreće, da li će to moći da isprati kondiciono prije svega.

Mi vam predlažemo da se kladite na pobjedu Tony Yoke i to prekidom a kvota je 2.4, vjerujemo da će Yoka prvo izmoriti i ispogadjati po tijelu Bakolea a onda ga poslati na pod. Bori se pred svojom publikom, pred svojim promotorima, idelana prilika da se dokaže. Meč je na rasporedu u subotu u 22:00h.

H2H:

Yoka: 30 godina, 11W-0L, 9K.O. visina 201cm, reach 211cm.

Bakole: 28 godina, 17W-1L, 13 K.O. visina 198cm, reach 200cm.

Tip: pobjeda Tony Yoke prekidom

Kvota: 2.40

Kladionica: bet365

Ovu opciju odličnim tečajem od 2.40plaća kladionica bet365 koja trenutno nudi fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, s kojom svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost ostvarivanja do €25 za besplatne oklade, odmah nakon registracije i prvog depozita!

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan