UFC Vegas 55: Najava i prognoze

Dusan
21 svibnja, 2022
749 Views
UFC Vegas 55: Holly Holm vs Ketlen Vieira

I ovaj vikend u Vegasu u Apex-u, očekuje nas još jedan jako uzbidljiv UFC event. Nakon što je Aleksandar Rakić veoma nesrećno izgubio meč povrijedivši koljeno početkom treće runde, ovaj vikend nastupaju dva borca iz Srbije i jedan Makedonac.

Event će predvoditi bivša UFC šampionka Holly Holm. Meč koji se najviše očekuje je meč izmedju latinoamerikanaca, Argentinca Ponzinibbia i super atraktivnog Pereire. Event je na rasporedu u noći sa subote na nedelju, a u nastavku predstavićemo vam ukratko neke od borbi i iznijeti naše prognoze.

Holly Holm vs Ketlen Vieria

Bivša šampionka u bantamu se vraća u oktagon nakon dvije godine. Sjajna boxasica koja je nedavno napunila 40 godina, i dalje je u sjajnoj fizičkoj formi.

Poslije teškog poraza od Amande Nunes odradila je dva meča u kojim je pobjedila veoma uvjerljivo Raquel Pennington i Irene Aldanu. Bivša svjetska prvakinja u boksu, odlično se prilagodila MMA-u, uz sjajne ručne i nožne kombinacije, ima sjajnu odbranu od rušenja. Jako je eksplozivna i ima visoke kukove i jako ju je teško oboriti. Odbrana od rušenja sjajnih 73%. Ovaj segment će biti jako bitan protiv Brazilke.

Direktno iz šuma Amazonije dolazi Ketlen Vieira. Koja je 10 godina  mladja od Holm i stilski skroz suportna. Ona je majstor BJJ-a i u Judo-u. Zadnji meč je dobila Mieshu Tate. Svoje borbe većinom dobija na rvanje i kontrolu u parteru.

U stojci ima defanzivnih problema koje bi Holmova mogla iskoristiti, kao što je to uradila Aldana i nokautirala Vieriu. Holmovu je teško srušiti, i taj segment bi mogao odlučiti meč.

Pobjeda Holly Holm, kvota 1.46!

Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira

I najzanimljiviji meč nas očekuje u welter kategoriji, ne samo što se radi o duelu izmedju Argentinca i Brazilca, već što se radi o dva super atraktivna borca koji obozavaju stand up borbu i koji su jako čvrsti i izdžljivi.

Ponzinibbio je bio izvan oktagona skoro tri godine, i bio je u veoma teškoj zdravstvenoj situaciji. Prije te bolesti imao je strašan niz od 7 pobjeda, ali od povratka u oktagon nije isti borac, ima skor 1-2. Zadnji meč je izgubio na odluku sudija. Veoma je dobar udarač i čvrst.

Pereira se dugo borio u srednjoj kategoriji, ali se spustio u welter i osjeća se mnogo komfornije. Veći je od čitave ekipa. U nizu je od četiri pobjede a tri zadnje borbe je dobio na odluke sudija. Pereira je jedan od najaktraktivnijih boraca u UFC-u, baca mnogo letećih koljena i često je tu da zabavi publiku. Takodje je veoma izdržljiv i može primiti mnogo udaraca.

Preko 1.5 runde, kvota 1.65!

Parker Porter vs Jailton Almeida

Iako je borba izmedju u teškoj kategoriji, kilaža izmedju ova dva momka je sigrno preko 20 kilograma. Porter koji skida kila da bi ušao u limit od 120 kg i Almeida koji je poluteškaš, i na vaganju je imao 102kg.

Porter je takodje atipični teškaš, koji ima veoma gabaritno tijelo, ali njegove kretnje su kao da je srednja kategorija. U nizu je od tri pobjede, i sva tri meča je odradio na odluku sudija. Majstor je BJJ-a, ali svoje mečeve većinom radi u stojci.

Ima jako dobre kretnje, plasira pojedinačne kikove i overhand desnom rukom. Problem je njegova kondicija. Nakon par rundi, često posjećivanje Burger barovima dodje na  naplatu.

Njegov protivnik je veoma opasni Brazilac Almeida. On je nastupao u poluteškoj, ali zbog „izrezanosti“ imao je problema da se spusti do 93 pa je odlučio da nastupa u teškoj kategoriji. Almeida je vrhunski grapler i rvač.

Veoma je eksplozivan i sjajno se snalazi na podu. U DWSC je pobjedio opasnog Rusa/Dagestanca Nasrudinova i to davljenjem, dok je u debiju u UFC-u pobjedio Marquesa. Ima dobar i stand up, koristi mnogo low kickove.

Ovo će za njega biti ozbiljan izazov, protiv 20 kila težeg protivnika, i da ga obori i zadrži dole. Ali vjerujemo da je kondiciono i tehnički daleko ispred Portera koji je u dobrom nizu.

Pobjeda Jailton Almeida, kvota na njegovu pobjedu 1.25!

Chidi  Njokuani vs Dusko Todorović

Duel u srednjoj kategoriji izmedju borca iz Srbije Duska Todorovića i opasnog udarača Chidi Njokuanija. Chidi se dugo borio u Bellatoru i preko DWSC došao u UFC, pobjedio je zadnju borbu u svom stilu, nokautom, i napravio odličnu uvertiru za meč sa Todorovićem.

Duško je takodje došao u UFC preko DWSC, i odradio prvi ugovor sa UFC-om, i potpisao novi na 4 borbe, pa ovaj meč dočekuje malo rasterećeno. Dusko u ovaj meč ulazi sa skorom 2-2! Iako je debi protiv Townsenda bio kao iz snova i pobjeda nokautom, uslijedio je težak poraz od Soriana.

A zatim i od Rodriguesa. I kada su svi mislili da će dobiti otkaz pobjedio je Pitola veoma efikasno i lako. Todorović trenira u Secutor MMA timu iz Beograda, i Taekwondo je majstor. Iako je dobar u kretanju i stojci pošto su mu ruke često veoma nisko, što je Soriano iskoristio.

Protiv Njokuania na taj dio posebno treba da pazi, jer je Njokuani veoma opasan udarač. Todorović bi trebao da traži klinč i borbu u parteru. Oba borca su dosta tvrdi, i vjerujemo da mnogu primiti dosta udaraca i da su spremni da idu do odluke sudija.

Preko 1.5 runde, kvota 1.65!

Elise Reed vs Sam Hughes

Bivša šampionka u LFA u slamka kategoriji se vraća nakon nepunih mjesec dana u UFC oktagon, i traži novu pobjedu, koja bi joj osigurala novi ugovor u UFC-u. Riječ je o Amerikanki Sam Hughes, koja je u zadnjem meču savladala Istelu Nunes.

Njena protivnica je Elise Reed koja se takodje nije borila tako davno i pobjedila Cory McKennu. Obje borikinje su jako slične. Istih su godina i „veličine“, i obje borkinje više pretenduju rvanje i parter. Vjerujemo da i ovom meču nas očekuje mnogo „grinda“ u parteru i ko će preuzeti prevlast u tom segmentu borbe.

Preko 2.5 runde, kvota 1.33!

Ukupna kvota na ovih šest parova je 6,40!

Sve kvote su iz kladionice bet365, te savetujemo i vama da odigrate upravo tu. Event se prenosi na Sport Klub Fight kanalu. Možete gledati ovde.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan