NFL Fantasy – Najbolji Tight Endovi

Dusan
16 kolovoza, 2022
624 Views
nfl fantasy

Nakon članaka o quarterbackovima, running backovima i wide receiverima, na redu je četvrti članak o NFL fantasyu na našem portalu.

U ovom članku osvrnućemo se na to koje tight endove smatramo kao pet najboljih ove sezone u NFL-u, kao i koje tight endove trebate izbjeći u svojim fantasy timove. Pomenućemo i sleeperse tj. igrače koji bi mogli imati mnogo bolju sezonu od one koja im se predviđa.

Pet najboljih fantasy tight endova ove godine

Travis Kelce

Već nekoliko godina, Travis Kelce je top 2 tight end u svim bitnim statističkim kategorijama. Prošle sezone je ukupno završio na drugom mjestu iza Marka Andrewsa i to je najmanje što se od njega očekuje ove godine.

Sada kada je Tyreek Hill otišao u Miami Dolphinse, Kelce će postati prva meta Patricka Mahomesa u svim bitnim akcijama, kao i u red zone situacijama. Njegovi brojevi mogu samo dodatno otići gore u 2022. godini.

Mark Andrews

Nakon što je bio top 5 tight end 2019. i 2020. godine, Mark Andrews je dodatno eksplodirao prošle sezone. Igrao je najbolji nogomet u svom životu, a imao je 1,361 osvojenu jardu što je bilo najviše u NFL-u gledajući sve tight endove.

Možda ove godine neće biti broj jedan, ali ukoliko ostane zdrav, Andrews će sigurno biti top 3 tight end. Imati ga u svom fantasy timu može biti velika prednost pogotovo ako uspijete da ga draftujete u trećoj ili četvrtoj rundi.

https://twitter.com/FFLaboratory/status/1557417598157000707

George Kittle

George Kittle je imao dosta problema sa ozljedama u posljednje dvije godine, ali i pored toga je prošlu sezonu završio kao četvrti najbolji tight end po fantasy brojevima.

Ako može ostati zdrav, Kittle će skoro sigurno ponovo biti u top 3. Jednostavno, Kelce, Andrews i Kittle su klasa za sebe i veoma često posljednjih godina je bila krucijalna razlika ukoliko imate jednog od njih u fantasy timu.

Darren Waller

Nakon nešto slabije sezone zbog ozljede koljena, Darren Waller je spreman da zaigra na vrhunskom nivou ponovo. 2019. i 2020. godinu je završio sa preko 1,000 osvojenih jardi i to će bit neki target i ovaj put.

Sada kada je tu Davante Adams, protivnička obrana će morati više da se fokusira na njega što znači da će Waller imati još više prostora. U idealnom scenariju u kojem bi svi tight endovi odigrali 17 utakmica, Waller bi vjerovatno završio na četvrtom mjestu.

Kyle Pitts

Četvrti izbor sa prošlogodišnjeg drafta je u potpunosti opravdao očekivanja. Kyle Pitts je rookie sezonu okončao sa preko 1,000 osvojenih jardi, međutim imao je samo jedan touchdown.

Matt Ryan više nije član Atlanta Falconsa, te će Marcus Mariota sigurno biti određen downgrade na poziciji quarterbacka. Svejedno, biće senzacija ukoliko Pitts ne završi sezonu kao jedan od pet najboljih tight endova.

https://twitter.com/49ermedia/status/1557060264947642368

Pet tight endova koje trebate izbjeći na fantasyu ove godine

Mike Gesicki

Mike Gesicki je prošle godine imao rekordan broj osvojenih jardi u svojoj karijeri (780), ali to je bilo dovoljno da bude rangiran kao tek 11. tight end po fantasy brojevima. Sada kada je Tyreek Hill stigao u Miami, Gesicki će imati još manji broj targeta.

Zbog veće konkurencije, veoma lako se može desiti da Gesicki završi sezonu sa ispod 600 jardi. Možda će biti opcija u većem broju situacija u red zoni, ali sve u svemu, teško će završiti godinu kao top 15 tight end.

Pat Freiermuth

Tight end Pittsburgh Steelersa je imao odličnu rookie godinu sa sedam touchdowna. U red zoni je bio jedna od omiljenih meta Bena Roethlisbergera, ali Big Ben više nije tu i situacija će biti znatno komplikovanija sa Mitchellom Trubiskyem kao startnim quarterbackom.

Napad Steelersa će doživjeti regresiju i njihovi mečevi će biti na manji broj poena. To će uticati na sve igrače u napadu, uključujući Freiermutha. Mnogo je vjerovatnije da ispadne iz top 15 nego da bude unutar top 10 najboljih tight endova.

https://twitter.com/yinzercrazyshow/status/1523708510005252097

David Njoku

David Njoku je prošlu sezonu završio na 19. mjestu u fantasy rangiranju tight endova. Imao je 475 osvojene jarde i četiri touchowna i ti brojevi će se teško ponoviti. S obzirom na situaciju vezanu za Deshauna Watsona, Cleveland Brownsi će određen period biti bez svog startnog quarterbacka.

To će imati uticaj na sve igrače u napadu uključujući Njokua. Zbog toga ga nije pametno imati u svom fantasy timu ove godine, bar ne dok je Watson van ekipe.

Logan Thomas

U posljednjih nekoliko godina, Logan Thomas je imao mnogo problema sa ozljedama. Odigrao je samo šest utakmica prošle sezone. Problemi su se nastavili i tokom ovogodišnjeg trening kampa pošto je stavljen na PUP.

Nije još uvijek poznato kada će biti spreman da zaigra, ali s obzirom na njegove godine, teško je vjerovati da će biti u stanju da odigra više od 10-12 utakmica. U takvim okolnostima, mnogo je pametnije izbjeći ga na fantasy draftovima.

Noah Fant

Nakon tri godine u Denver Broncosima, Noah Fant je tradeovan u Seattle Seahawkse. Sa njim je istim putem krenuo quarterback Drew Lock, međutim po medijskim izvještajima, Geno Smith će dobiti posao startera.

Znajući koliko problema Seahawksima imaju u ofenzivnoj liniji, Fant će često morati da pomaže. Smithove mete će uglavnom biti DK Metcalf i Tyler Lockett, tako da će Fantovi brojevi vjerovatno da padnu i teško da će završiti sezonu kao top 15 tight end.

Pet najboljih sleepersa

Cole Kmet

Cole Kmet bi trebao da ima najveći upside od svih tight endova na fantasyu. Prošle sezone je završio ukupno tek na 21. mjestu iako je imao čak 612 osvojenih jardi.

Razlog za tako nešto je nula touchdowna. Sada kada više nema Allena Robinsona, Kmet će biti druga opcija u napadu što znači još veći broj targeta i veći broj osvojenih jarda. Plus, nemoguće je zamisliti da ne uhvati nekoliko touchdowna.

C.J. Uzomah

Poslije sedam godina u Cincinnati Bengalsima, C.J. Uzomah je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 24 miliona dolara sa New York Jetsima.

Od njega se očekuje da bude važan dio u napadu ove ekipe i Uzomah ima potencijal da prvi put u karijeri ode preko 500 osvojenih jardi i makar šest touchdowna. Na njegovoj poziciji će igrati i Tyler Conklin, ali Uzomah će ipak biti prva opcija.

Gerald Everett

Gerald Everett bi trebao nastaviti tamo gdje je Jared Cook stao. Bivši tight end Los Angeles Ramsa i Seattle Seahawksa bi mogao imati jako važnu ulogu u napadu Los Angeles Chargersa i sezona od minimalno 600 osvojenih jarda i 5 touchdowna bi se mogla očekivati.

Tako nešto bi moglo biti dovoljno da bude top 10 tight end. Ukoliko to bude slučaj, nije loša opcija za vaš fantasy tim ako se odlučite da tight enda ne birate u ranim rundama drafta.

Robert Tonyan

Davante Adams je napustio Green Bay Packersa, tako da ekipa trenutačno nema niti jednog superstara u napadu na wide receiver ili tight end pozicijama. Audicija je otvorena i mnogi se nadaju da će postati omiljena meta Aarona Rodgersa.

Robert Tonyan je 2021. godine bio top 5 tight end u NFL-u sa 586 osvojenih jardi i 11 touchdowna (najviše u ligi). Nažalost, prošle godine se ozlijedio i još uvijek se oporavlja. Trebalo bi da bude spreman za week 1, ali je pomalo riskantno imati ga kao startera u svom fantasy timu. Ipak, ako ga možete draftovati kao drugu opciju, to bi bio vrhunski potez.

Evan Engram

Evan Engram je nakon nekoliko razočaravajućih sezona napustio New York Giantse i skoro svi će gledati da ga izbjegnu na fantasy draftu ovaj put. Bio je bust nekoliko prethodnih puta. Ipak, u Jacksonvilleu bi stvari mogli biti drugačije.

U napadu Giantsa je prethodnih godina skoro svaki igrač podbacio i to je bilo više do sistema igre, loših trenera i Daniela Jonesa nego do svih ostalih. Engram izvjesno neće biti top 5 tight end, ali bi mogao pronaći svoje mjesto u top 10, pogotovo ako Trevor Lawrence eksplodira.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan