Najava UFC 278: Usman vs Edwards 2 

Dusan
17 kolovoza, 2022
1058 Views
Najava UFC 278: Usman vs Edwards 2 

U Salt Lake City ovaj vikend nas očekuje uzbudljiv event , koji predvodi borba za šampiona u welter kategoriji, a sastaju se šampion Usman i izazivač Edwards.

Ovo je njihov revanš, a napredak oba borca od prvog meča je rapidan. Pored ove borbe na ovom eventu se bori legenda UFC-a, Jose Aldo.

Nakon par godina van borbe vraća se i Luke Rockhold, a njegov protivnik će biti Paulo Costa, Očekuje nas jako uzbudljiv event na kome nastupa mnogo talentovanih boraca, a event će biti u direktnom prenosu na Sport Klubu Fight.

Kamaru Usman vs Leon Edwards 

Prvi meč izmedju ova dva borca je održan davne 2015te godine, na samim UFC počecima karijere oba borca. Taj meč je pobjedio Usman jednoglasnom odlukom.

Radi se o dva borca koji su mnogo napredovala u svakom segmentu borbe. Taj prvi meč je bio duel dva dijametralno suprotna borca koji su tada bili jednodimenzionalni. Usman je bio čisti rvač dok je Edwards bio udarač. Danas, oba borca su svoje vještine razvile na mnogo veći nivo. 

Usman je svoj boks podigao na visok nivo, ima bombe u svojim rukama, sa kojim je počeo da uspavljuje ljude. Najbolje su to osjetili Mavidal i Covington, koje je teško povrijedio. Usman je borac koji ako pobjedi ovaj meč izjednačiti broj odbrana titula kao i čuveni Anderson Silva. 

„Noćna mora“ je definitivno uz Volkanovskog najbolji P4P borac današnjice, te će Edwardsu biti jako teško da parira fizičkoj snazi moćnog Usmana.

Možda i veći napredak od Usmana napravio je Edwards, posebno u aspektu odbane od rušenja. U nizu je od 10 borbi bez poraza. Zadnji meč je  premlatio Natea Diaza. U zadnjih 5 mečeva je lagano kontrolisao svoje protivnike u stojici. 

Očekuje nas pravi rat na 5 rundi, i postavlja se pitanje, da li će moći Edwards da šokira svijet i skine Usmana? Najbolje ponudu kladionica i kvote možete pogledati ovde.

Paulo Costa  vs Luke Rockhold

Popularni „Borrachinho“ se vraća u oktagon i traži prekid loše serije. Njegov protivnik je iskusni Luke Rockhold, koji se nije borio pune tri godine.

Oba borca su u lošem nizu rezultata, ali realno je da je Luke u težoj situaciji i lošijoj formi.

Costa je borac koji najviše skida kila da bi se spustio u srednju kategoriju. To ga je koštalo poslednjeg poraza protiv Marvina Vettorija. Borac koji sa svojim fizičkim izgledom podsjeća na nekog super heroja a ne na običnog čovjeka.

Njegov meč protiv Adesanye je izgledao kao sudar Davida i Golijata. Adesanya koji je „skinny“ lik protiv Coste koji više izgleda kao reptil i koji ima topove u rukama. Adesanya je non stop tvrdio da će tehnički izdominirati i prebiti mišićavog Costu.

To je na kraju i ispunio. Izmlativši i nokautiravši Costu. Taj poraz je ostavio trag psihički na Costu, te se nije uspio ni oporaviti za meč protiv Vetorija. 

Sada ulazi u ovaj meč, i fizički i psihički spreman. Neće morati mnogo da skida kila i neće imati problema sa iscprljenosti.

Rockhold je napustio na kratko svijet mode i vratio se u MMA svijet. Nakon što je napustio AKA Academy njegova forma je naglo počela da opada. Trenutno je u Sanford MMA timu, ali njegovi rezultati poslednjih godina ne obećavaju. U zadnja četiri meča doživio je tri teška nokauta. 

Da li je uspio da se opravi ili je Borrachinho pretežak izazov za njega?

Jose Aldo vs Merab Dvailshvili

Jedna od najvećih MMA legendi Jose Aldo doživljava novu mladost! Nakon što je doživio tri poraza, vratio se sa tri pobjede, i to protiv respektabilnih boraca. Zadnji u nizu koga je Aldo pobjedio je opasni Rob Font.

Njegov protivnik je dominantni rvač iz Gruzije, Merab Dvalishvili, koji je je u nizu od sedam pobjeda. Gruzijac se nikada u svojoj MMA karijeri nije susreo sa kalibrom borca kao što je Aldo, i pitanje je da li će moći da odgovri na njegov tempo. 

Aldo je poznat kao borac koji ima izrazito efikasnu odbranu od rušenja, te sa svojim razornim kikovima usporava svakog borca koji forsira rvanje, nanosiši štetu po prednjoj nozi.

Ovaj meč je potencijalna borba večeri, i prilika da vidimo da li će Aldo opet napasti pojas ili je Merab spreman za velika dijela.

Marcin Tybura vs Alexander Romanov

Na glavnom dijelu eventa očekuje nas duel u teškoj kategoriji, i to nas očekuje evropski derbi, izmedju Poljaka Marcina Tybure i neporaženog Moldavca, Alexandera Romanova.

Oba borca karakteriše izrazito dobro i efikasno rvanje. Iskustvo je na strani Tybure, dok se tehničko – fizička prednost može dati na stranu Romanova. 

Tybura je poslednji meč izgubio od Volkova, gdje ga je Rus kontrolisao veoma lako u stojci i kažnjavao prednjim direktima. Sada ga očekuje rvač, ali fizički mnogo bolji od njega.

Romanov je borac koji je počistio „nižu ligu“ teške kategorije, veoma lako. U UFC-u ima skor 5-0, i meč protiv Tybure mu je ulaznica u top 10 teške kategorije.

Udarački je Tybura je tehnički bolji, ali ovo je teška kategorija, jedan udarac mijenja sve i završava priču. 

Tyson Pedro vs Harry Hunsucker

Glavni dio ovog eventa otvara borba u poluteškoj kategoriji izmedju australca Tysona Pedra i Harry  Hunsuckera. 

UFC je odlučio da isforsira Hunsuckera sa borcima iz Australije, pošto je Pedro treći borac u nizu koji se bori protiv Hunsuckera, a da je iz Australije. Prva dva meča Harry neće pamtiti po dobrom, jer su Tuivasa i Tafa teško nokautirali Hunsuckera.

Hunsucker se u svojoj karijeri do sada borio u teškoj kategoriji, ali posle ova dva poraza odlučio je da se spusti u kategoriju niže.

Njegov protivnik je opasni udarač, koji je takodje par mečeva radio u teškoj kategoriji, ali je u UFC-u uvjek u poluteškoj. Zadnji meč je pobjedio Ikea Villanuevu, niskim nožnim udarcima. Radi se o veoma eksplozivnim i jakom borcu.

Očekuje nas veoma uzbudljiv meč, gdje ne vjerujemo da će borba otići na odluku sudija.

Main card
Weight classMethodRoundTimeNotes
WelterweightKamaru Usman (c)vs.Leon Edwards[a]
MiddleweightPaulo Costavs.Luke Rockhold
BantamweightJosé Aldovs.Merab Dvalishvili
HeavyweightMarcin Tyburavs.Alexander Romanov
Light HeavyweightTyson Pedrovs.Harry Hunsucker
Preliminary card (ESPN / ABC / ESPN+)
LightweightLeonardo Santosvs.Jared Gordon
Women’s BantamweightWu Yananvs.Lucie Pudilová
FeatherweightSean Woodsonvs.Luis Saldaña
Women’s FlyweightMiranda Maverickvs.Shanna Young
Early preliminary card (ESPN / ESPN+ / UFC Fight Pass)
WelterweightA.J. Fletchervs.Ange Loosa
FlyweightFrancisco Figueiredovs.Amir Albazi
BantamweightAori Qilengvs.Jay Perrin
FlyweightDaniel Lacerdavs.Victor Altamirano
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan