Litva vs. Bosna i Hercegovina: Tipovi, savjeti i kvote 07.09.2022. 14:30 CET

Ognjen
7 rujna, 2022
1091 Views
Litva vs. Bosna i Hercegovina

Vrijeme je raspleta u grupi D, u grupi smrti. U odlučujućoj utakmici za prolaz dalje, sastaju se selekcije Litva i Bosna i Hercegovine.

Obje ekipe su zaslužile prolaz u drugi krug, ali mjesta ima samo za jednu reprezentaciju. Sve staje u ovih 40 minuta.

Litva

Litavci su tek juče ostvarili prvu pobjedu na ovom Eurobasketu, i to pobjedivši već otpisanu ekipu Madjarske. Na ovaj Eurobasket su došli sa epitet jednih od najvećih favorita turnira, ali su sada na jednu utakmicu od eliminacije.

Litva je tri puta poražena, i to sva tri puta veoma tijesno. Niko ih nije nadigrao. Protiv Slovenaca su dugo bili u prednosti, ali je onda Dončić odlučio meč na stranu Slovenije.

Slično je uradio i Evan Forunier, u 4/4 za Francuze, i odveo Francusku do pobjede. Poslije produžetaka su poraženi od Njemačke. Tri veoma teške utakmice za sve navijače Litve.

Juče su veoma lako savladali Madjarsku, na kraju je bilo 87:64 za Litvu. Litvu je predvodio NBA duo, Valanciunas-Sabonis koji su ubacili kombinovano 40 poena, 21 poen Jonas i 19 poena Domantas.

Baš taj duo je najveća snaga Litve kako u skoku, tako i u odbrani. Litvanci mnogo zavise i od šuta za tri. Ako im i on krene biće u velikoj prednosti. Sjajno prvenstvo igra iskusni Mindaugas Kuzminskas.

Prednost Litve u odnosu na Bosnu i Hercegovinu je svakako iskustvo i širina u rosteru.

https://twitter.com/EuroBasket/status/1567198028129357830

Bosna i Hercegovina

Ako neko nije zaslužio ispasti u grupnoj fazi to je svakako reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je odigrala četiri lavovske partije. Ali uprkos skoru od 2-2, u teškoj su situaciji jer moraju pobjediti Litvaniju za prolaz dalje.

Da su u bilo kojoj drugoj grupi, vjerovatno bi već osigurali prolaz dalje. Ali nisu imali sreće na žrijebu.

BiH je u poslednjih desetak dana napravila dva velika iznenadjenja. Prvo su pobjedili Francusku u Skenderiji, a zatim su pobjedili i Evropskog prvaka Sloveniju!

Taj meč protiv Slovenije je posebno ostao upečatljiv, pošto je Bosna i Hercegovina pobjedila Sloveniju njihovim oružjem, šutem i na veliki broj poena.

Na njihovu žalost, nisu uspjeli pobjediti Francusku dva puta, u deset dana, pošto su ih Fracuzi pobjedili juče sa 13 poena razlike. BiH je u prvom poluvremenu izgledala jako dobro, do sredine 2/4, kada su naglo pali. To su Francuzi iskoristili i kontrolisali meč do samog kraja.

Podbacio je malo jedan od najboljih igrača BiH Jusuf Nurkić, koga je ovaj put Gobert i društvo dosta dobro čuvali.

Protiv Litve će im trebati najbolja utakmica i Muse i Nurkića, ali i pomoć pomoćmog osoblja, i poeni Halilovića i Robersona. Bosna fizički svima može parirati, pa čak i da uspori tandem Valanciunas-Sabonis.

Spremni su da naprave iznenadjenje!

https://twitter.com/EuroBasket/status/1567158958946754563

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

27.02.22 – Litva : Bosna i Hercegovina – 77:56

24.02.22 – Bosna i Hercegovina – Litva – 77:78

09.09.13 – Litva – Bosna i Hercegovina – 72:78

29.08.13 – Bosna i Hercegovina – Litva – 73:74

Očekivani sastavi

Obje ekipe će igrati u najjačim sastavima. U obje ekipe nema povrijedjenih igrača.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 07.09.22 14:30h
Tip: Litva (-4.5)
Kvota: 1.83
Kladionica: 22bet

Litva sve ima u svojim rukama. Imaju i kvalitet i iskustvo da pobjede BiH, koja nije ni malo naivna ekipa. Očekuje se rovovska  bitka, ali da će Litavci slomiti ovu utakmicu i pobjediti pet ili više poena razlike.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen