Srbija vs. Poljska: Tipovi, savjeti i kvote 08.09.2022. 21:00 CET

Ognjen
7 rujna, 2022
1096 Views
Srbija vs Poljska

U poslednjem kolu grupe D, sastaju se neporažena reprezentacija Srbije koja je osigurala prvo mjesto i reprezentacija Poljske koja je takođe sigurna u osmini finala.

Srbija

Košarku kakvu igra Srbija, ne igra niko na prvenstvu. Definitivno, izabranici Svetislava Pešića su do sada prikazali najviše od svih ekipa na turniru. A može se reći da ne igraju ni na 50% svojih mogućnosti, posebno defanzivno.

Srbija je osigurala prvo mjesto u grupi i u meč sa Poljskom ulaze dosta relaksiranije, ali sigurno će tražiti pobjedu i odigrati maksimalno ozbiljno.

Pobjedili su sve svoje protivnike dvocifrenom razlikom. Najteže je nastradala ekipa Finske koju su pobjedili sa 30 razlike.

Poslednje kolo su pobjedili Izraelce sa 11 poena razlike, ali je to moglo ići i na mnogo veću razliku.

Dominirao je Jokić za koga Izraelci nisu imali riješnje. Dvostruki MVP NBA lige je ubacio 29p11sk-5as, uz 11/13 iz igre. Može se reći da se pošteno nije ni zadihao.

Srbija je ovaj meč kontrolisala od prve do zadnje minute. Ima tu oscilacija u igri, i padova, ali nije ni čudo kada se napravi velika razlika na samom početku.

Dosta je Srbiju omela povreda Nemanja Nedovića, koji je povrijedio list i završio učešće na Eurobasketu. U tim se vratio Nikola Milutinov, koji se očekuje da zaigra protiv Poljaka.

https://twitter.com/EuroBasket/status/1567265396998250496

Poljska

Uvjek neugodna Poljska je spremna da napravi malo iznenađenje i pobjedi favorita u ovom meču, selekciju Srbije.

Poljaci igraju u dobroj formi ovaj Eurobasket, na skoru su 3-1 i već su se plasirali u osminu finala.

Glavni motor selekcije Poljske je Mateusz Ponitka. Na obje strane terena Ponitka igra sjajno, a to smo se najbolje mogli uvjeriti i u dresu Zenita, ali ponajviše u dresu reprezentacije Poljske gdje ima poptunu slobodu u napadu.

Pored Ponitke, glavnu napadačku rolu igra naturalizovani amerikanac A.J Slaughter, koji svojom brzinom i šutem sa distance pravi ogromnu prednost za Poljsku.

Poljaci možda nisu najtalentovanija selekcija, niti imaju igrače koji igraju na najvišem nivou, ali igraju veoma borbenu i timsku košarku. Poljska u svom sastavu ima par iskusnih fajtera, koji rade ozbiljan posao u defanzivi, prije svega mislimo na Sokolowskog i Kolendu.

Pod košem je mladi Balcerowski, koji je odličan zaštitnik obruča, i sjajno sarađuje sa Slaughterom, i predstavlja budućnost Poljske košarke.

U prvom kolu su pobjedili Čehe, pa su poraženi od Finaca. Zatim su ubjedljivo pobjedili Izraelce. Zadnje kolo su dosta teško pobjedili neugodne Nizozemce, sa 75:69.

U ovom meču Ponitka i Slaugther su bili samo posmatrači, dok su show preuzeli Sokolowski i Blacerowski. Prvi je ubacio 24 poena, dok je drugi na svoj konto upisao 16. Kombinovano 40 poena! Poljaci su pokazali da su ekipa koja nikada ne odustaje, jer su na poluvremenu imali -13, ali ipak su kraju pobjedili žilave Nizozemce.

Poljaci se idu nadigravati, skroz rasterećeno će pokušati uhvatiti na spavanju Srbiju.

https://twitter.com/EuroBasket/status/1567158452199346176

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

18.08.17 – Poljska : Srbija – 78:85

12.09.09 – Poljska : Srbija – 72:77

Očekivani sastavi

Srbija će ovaj meč igrati bez Nemanje Nedovića dok su Poljaci kompletni.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 08.09.22 21:00h
Tip: Pobjeda Srbije i preko 85.5 poena Srbije.
Kvota: 1.83
Kladionica: 22bet

Srbija je kvalitetnija ekipa i očekujemo relativno laku pobjedu. Iako je utakmica bez velike rezultatske važnosti, očekujemo da to bude duel na veći broj poena, i da se igraju „mekše“ odbrane.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen