UFC 279: Diaz vs. Ferguson – Tipovi, savjeti i kvote 11.09.2022. 06:00 CET

Ognjen
9 rujna, 2022
1091 Views
UFC 279 Diaz vs. Ferguson

Nate Diaz vs Tony Ferguson 11.09.22. 06:00h CET

Nate Diaz

Borac sa ulica Stocktona je opet u UFC oktagonu. Nakon više od godinu dana UFC je našao protivnika mlađem bratu Diaz. Što se Nateu nije posebno dopalo. Po njegovim riječima, UFC je izbjegavao da ga upari sa nekim borcima koji su mu više stilski odogvaraju. Situacija koja se desila proteklu noć je možda i najkontroverznija izmjena koja se desila možda u istoriji UFC-a. Naime, Nate je trebao da se bori protiv Chimaeva, ali samo prije par sati je javljeno da je UFC upario Chimaeva sa Hollandom, a kao glavni meč je upario dva veterana Diaza i Fergusona. Tri glavne borbe su totalno izmiksane.

Nate je poslednja dva meča poražen, i to Leona Edwardsa, trenutnog šampiona welter kategorije i Jorgea Masvidala. U svojoj karijeri Nate ima čak 13 poraza, ali je samo tri puta završen prekidom. Najveći uspjeh i pobjeda u karijeri mu je kada je submitao Connora McGregora.

Borac koji se bori iz kontra (lijevog) garda, te ima jedan od najjboljih „dirty boxing“ tehnika u čitavoj organizaciji. Radi dosta prednjom rukom i koristi svoj  veliki reach i pogadja sa distance. Uz to je majstor BJJ-a, i kada se nađe u gornjoj poziciji, veoma lako završava svoje protivnike. Ali je jako opasan i iz donje pozicije gdje lako pakuje triangle na vrat i ruku protivnika. Dugo se vremena bavio i triatlonm, te to dosta govori o njegovom cardiu.

Protiv opasnog El Cucuya ga očekuje totalno drugačiji meč nego protiv Chimaeva. Ferguson je fizički dosta slabiji borac od Chimaeva, i sa tog aspekta Diaz će imati manje problema. Ali Tony je u lošem nizu, i vraća se posle teškog nokauta od Chandlera.

Očekuje nas pravi rat u oktagonu, gdje će dvije legende slobodne borbe ostaviti srce u oktagonu.

Tony Ferguson

Popularni „El Cucuy“ želi da prekine niz poraza, i da se vrati na pobjednički kolosjek. Kao i Nate, i Tony je trebao da se bori protiv opasnog Kineza Li Jinglianga, ali UFC je osjetio „lovu“ i upario ga sa Diazom.

Ovaj meč će svakako biti više zanimljiv nego i Nate sa Khamzatom i Tony sa Jingliangom. Svojevremno Ferguson je smatran kao jedini borac koji može da pobjedi Khabiba. Ali taj meč se nikada nije održao, iako je ugovaran više puta. Neki su ga proglasili „ukletim“. Ali oko Tonya se kroz čitavu karijeru provlače neke kontroverze. Sistem treninga, ponašanja, borbe sa nevidljivim protivnicima i slično. Ali i načini na koje je pobjedjivao borbe. Kao da ima potpisan pakt sa đavolom i da ga ne možeš. Imao je 12 pobjeda u nizu. Ali izgleda da je taj pakt prestao i da je Tonyeva brada počela da slabi.

Zadnji meč je teško nokautiran od Michaela Chandlera. I to mu je bio četvrti poraz u nizu. Ferguson je borac koji ima odličnu napdačku stojku, ali defanzino lošu, u parteru je pravi „udav“ baš kao i Nate.

Očekuje nas duel dva slična borca po skilu i temperamentu.

https://twitter.com/ufc/status/1568367657858265089

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Diaz: 37 godina, 20W-13L, visina 183cm, reach 193cm.

Ferguson: 38 godina, 25W-7L, visina 183cm, reach 194cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 11.09.22 06:00h
Tip: Preko 2.5 runde
Kvota: 1.73
Kladionica: 22bet

Očekuje nas meč na pet rundi, gdje vjerujemo da oba borca neće ići na sve ili ništa, već čekati grešku protivnika. Radi se o dva vrlo kondiciono spremna i izdržljiva borca uprkos godinama, te nas ne bi iznenadilo da ovaj meč ode na odluku sudija. A pobjednika je teško prognozirati.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

Jailton Almeida vs  Anton Turkalj 11.09. 03:30h CET

Jailton Almeida

Opasni brazilac je ostao u zadnji čas bez protivnika. Naime, Shamil Abdurakhimov je nije uspio dobiti vizu pa je kao short notice priliku dobio Anton Trukalj. Zbog te činjenice je ovaj meč organizovan do 100kg, kao catchweight.

Ali ova težinska kategorija možda i najviše odgovara Almeidi, koji je prevelik za polutešku a prelagan za tešku. Radi se o borcu koji je veoma eksplozivan i brz. Sve svoje mečeve u UFC-u je završio prekidom. Zadnji meč je radio u maju mjesecu, i ekspresno završio Parkera Portera. Almeida je vrhunski grapler. Ako uspije da sruši protivnika i dođe u gornju poziciju svi su protivnici u problemu.

Almeida u stojci nije toliko dobar, ali opet ima veoma veliki reach i jake udarce, pa svaki udarac koji pošalje potencijalni nokaut.

Zadnjih 11 mečeva je završio pobjedama i svih 11 je završio prekidom. Protiv Turkalja će pokušati nastaviti taj niz.

https://twitter.com/btsportufc/status/1490083148272652299

Anton Turkalj

Turkalj je borac koji se bori pod zastavom Švedske, ali je porijeklo sa ovih prostora. Radi se o momku koji je tek došao u UFC preko DWSC i ovo mu je debi u najjačoj svjetskoj organizaciji.

Pristao je na ova „short notice“ ali on ovdje nema šta da izgubi, ako pobjedi Almeidu ima priliku da rapidno napreduje kroz kategoriju, i da preskoči par stepenica i protivnika koji su kao i on tek došli u organizaciju.

Na DWSC je izdominirao Acacio dos Santosa i pobjedio ga jednoglasnom odlukom. Radi se o veoma snažnom i borcu, kome je osnovna baza rvanje odnosno parter. Prije UFC-a je nastupao za Brave FC, gdje se pokazao kao i solidan udarač, gdje je sjajnim spinnig back fistom poslao na spavanje Konstantina Soldatova.

Almeidi je Turkalj mnogo teži stilski protivnik, i moraće biti mnogo pažljiviji nego inače.

https://twitter.com/BigMarcel24/status/1565418087289167872

H2H

Almeida: 31 godina, 16W-2L, visina 193cm, reach  205cm, težina 93kg.

Turkalj: 26 godina, 8W-0L, visina 193cm, reach 191cm, težina 93kg.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 11.09.22 03:30h
Tip: Almeida pobjeda prekidom.
Kvota: 1.90
Kladionica: 22bet

Almeida je u nizu od 11 pobjeda prekidom i mislimo da će taj niz nastaviti, posebno što je dobio protivnika samo par dana prije samog meča. A kvota na ovu igru je odlična.

Khamzat Chimaev vs Kevin Holland 11.09.22. 05:00 CET

Khamzat Chimaev

Popularni Borz je u prošlom meču dokazao da čitav hype i mitovi boraca koji su trenirali sa njim istiniti, i da je riječ o rijetkoj zvijeri koja će vrlo vjerovatno biti šampion welter kategorije, ali po svojim gabaritima i srednja će kategorija biti ugrožena.

Chimaev je kontroverzan lik. I ta kontroverza je u proteklih 24 sata došla do vrhunca. Prvo se u hodniku hotela „zakačio“ sa Kevinom Hollandom, koji mu nije ostao dužan, a zatim nije uspio da skine kila za welter kategoriju i meč protiv Natea Diaza. Pa je UFC morao da izbalanisira i zamjeni protivnike. Te je samo par sati prije borbe upario Chimaeva i Hollanda.

Borac koji ima skor 11-0! Od tih 11 pobjeda čak 10 ih je dobio prekidom. Jedini meč koji je pobjedio na odluku je ovaj poslednji, kada je pružio sjajnu borbu i pobjedio Gilberta Burnsa, sudijiskom odlukom. Radi se o borcu koji je odličan u svakom segmentu borbe, od rvanja, boksa, fizičke snage, čvrstine i atlecizma.  U UFC je sve svoje protivnike ekspresno završavao na različite načine i pokazao kolika je sila. Protiv Burnsa je pokazao neke nedostatke, posebno sa aspekta kondicije i nediscipline u borbi. Bio je u jednom trenutnku blizu i da izgubi meč, ali je preživio i zasluženo pobjedio meč.

Protiv Hollanda ga očekuje dosta veći rat nego protiv Natea.

https://twitter.com/ufc/status/1568382218103566336

Kevin Holland

U UFC-ov oktagon se vraća jedan od najatraktivnijih boraca. Riječ je o Kevinu Hollandu, koji se možda i najčešće bori od svih UFC-ovaca. Ovo mu je već 18ti meč u UFC-u, u poslednjih 4 godine. Prvi meč u UFC-u je radio 4. Avgusta. 2018-te! Fascinantan niz.

Radi se o borcu koji je ogroman za srednju kategoriju. Holland je pobjedio poslednja dva meča veoma efektno. Završio je Tima Meansa, svojom specijalkom D’arce chokem. A meč prije je završio je Alex Oliveru sjajnim nokautom.

Trebao boriti sa opasnim Dani Rodriguezom, ali UFC ga je spojio sa Chimaevim. Ovaj meč za Hollanda je meč karijere. Ako uspije da pobjedi Chimaeva ide u napad po titulu. Čitav hype koji su napravili Holland i Chimaev je McGregorovski. I očekuje nas luda noć.

Holland je opasan u svim segmentima borbe. Podjednako opasan i u stojci i u parteru. Majstor je BJJ-a, gdje ima crni pojas. I taj crni pojas dokazuje iz borbe u borbu. U ovom meču ima prednost u visini i reachu, te će moći Chimaeva da kontroliše sa distance. Ono u čemu je posebno dobar je odbrana od rušenja, ali i Chimaev je snažan lik i vrhusnki tehničar što se tehnika rvanja tiče.

Sigurno nas očekuje pravi rat u oktagonu!

https://twitter.com/MMAJunkie/status/1568401385892323328

H2H

Chimaev: 28 godina, 11W-0L, visina 188cm , reach 190cm.

Holland: 29 godine, 23W-7L-1NC, visina 191cm , reach 201cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 11.09.22 05:00h
Tip: Preko 1.5 runde
Kvota: 1.73
Kladionica: 22bet

Chimaev je favorit u ovome meču, i vjerujemo da će obojica boraca krenuti veoma žestoko. Ali mislimo da će Holland uspjeti u prvoj rundi da odbije napade Chimaeva. I da ovaj meč ulazi i u treću rundu.

Ukoliko još nemate račun kod 22betkladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen