Slovenija vs. Poljska: Tipovi, savjeti i kvote 14.09.2022. 20:30 CET

Ognjen
13 rujna, 2022
1903 Views
Slovenija vs. Poljska

Borbe za polufinale se nastavljaju, a selekcija Slovenije je apsolutni favorit protiv selekcije Poljske, ali Poljaci se neće predati, i pokušati da ostvare jedan od najvećih uspjeha u svojoj istoriji.

Slovenija

Selekcija Slovenije nastavlja svoj pohod ka odbrani Euro titule. U osmini finala su pobjedili Belgiju, ali uz mnogo poteškoća.

Prelomili su Slovenci u 4/4 i pobjedili sa 13 razlike taj kvartal. I na kraju je bilo za Slovence 88:72.

Luka Dončić je opet pokazao kako se igra za svoju reprezentaciju. Posle fantastične utakmice protiv Francuske, odigrao je još jednu brutalnu utakmicu protiv Belgije. Ubacio im je 35 poena, uz 5 skokova i 5 asistencija.

Slovenija se mučila dosta u napadu, ali je na kraju šut proradio i pobjeda došla glatko. Prepelič koji igra ne tako dobar turnir probudio se u ovoj utakmici i ubacio 13 poena, dok je Tobey dodao 12.

Dok je Goran Dragić pravi lider van terena, ali i kada treba uzme loptu i riješi utakmicu. Kada šut za tri krene Sloveniju, tada su nemilosrdni, a produkcija Dončića još više raste, jer se ne može igrati na njemu double-team.

U meču protiv Poljske, Slovenija je aposlutni favorit, i može se reći da im baš stil Poljske odgovara, i da bi trebali vez većih problema da pobjede ovaj meč.

Ali, trebaju biti na oprezu, jer ofanzivni skok Poljske radi ozbiljan problem svima. Slovenci su iskusni, namazani i iskusniji te očekujemo sigurnu pobjedu.

Poljska

Selekcija koju predvodi Igor Miličić je odradila odličan posao u dosadašnjem dijelu prvenstva. U grupi su Poljaci poraženi teško od selekcije Finske i Srbije, sa skoro 30 razlike oba meča, ali su prošli u osminu finala sa trećeg mjesta i pobjedili veoma nezgodnu selekciju Ukrajine.

U tom meču dominirao je duo Slaugther – Ponitka, koji je kombinovano ubacio 46 poena. Ponitka je apsolutni lider ove ekipe, koji dominira na obje stane terena.

Protiv Ukrajine pored 22 poena, uhvatio još 9 skokova i podjelio 6 asistencija. Njegov duel protiv Dončića može odlučiti ovaj meč, ako Mateusz uspije da uspori Dončića i isporuči u napadu, Poljska se ima čemu nadati.

Poljaci su dosta čvrsta ekipa, pored ofanzivnog skoka, igraju mnogo na svog centra, mladog Balcerowskog, koji odlično kupi lob pasove svojih bekova.

Selekcija Poljske nema šta da izgubi, ući će rasterećeno, i ako uvedu Sloveniju i Dončića u nervozu, mogu se nadati čudu i prolazu u polufinale.

https://twitter.com/EuroBasket/status/1568940798229585920

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

01.07.21 – Slovenija : Poljska – 112:77

31.08.17 – Slovenija : Poljska – 90:81

13.08.16 – Slovenija : Poljska – 81:76

08.08.15 – Poljska : Slovenija – 97:98

Očekivani sastavi

Obje ekipe ovaj meč dočekuju u najjačem sastavu, bez povrijeđenih i suspendovanih igrača.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 14.09.22 20:30h
Tip: Slovenija (-12.5)
Kvota: 1.75
Kladionica: 22bet

Slovenija je apsolutni favorit, i ovo je jedna od najvažnijih utakmica na Euru, pa očekujemo maksimalnu minutažu za Dončića i Dragića, te i dvocifrenu pobjedu Slovenije.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen