Cedevita Olimpija vs. Helios Domžale: Tipovi, savjeti i kvote 23.09.2022. 20:15 CET

Ognjen
22 rujna, 2022
818 Views
Cedevita Olimpija vs. Helios Domžale

U finalu slovenačkog Super kupa se sastaju najbolja ekipa prvenstva i jedan od favorta za osvajanje ABA lige Cedevita Olimpija, kao i učesnik ABA 2 lige Helios iz Domžala.

Cedevita Olimpija

Cedevita i ove sezone u sezonu ulazi sa najvišim ambicijama, a to je da osvajanjem ABA lige ili Eurokupa uđu u Euroligu. A kapaciteta za obje te titule imaju, samo treba mnogo stvari da im se poklopi.

Trener Jurica Golemac je tu već par godina, i vrijeme je da napravi neki veći iskorak. Iza sebe će imati vrhunsku napdačku ekipu.

Za razliku od prethodnih sezona u timu neće biti glavnog igrača Jake Blažiča, koji će karijeru nastaviti u Turskoj. Pored Blažiča, tim su napustili i Pullen, Ejim, kao i Auguste. Četiri igrača od kojih je mnogo toga zavisli lani. Ali Cedevita je bila aktivna tokom ovog prelaznog roka.

Tim je pojačao iskusni skorer Josh Adams, koji će u tandemu sa Yogi Ferrelom biti prava prijetnja za protivničke odbrane. Pojačali su spoljnu liniju sa šuterima Markom Jeremićem i Aaronom Harrisonom.

I ove godine su uložili u podmladak. Došao je Karlo Matković je jedan od najvećih prospekata na ovim prostorima. Takođe tu je i Lovro Gnjdić iz Cibone. Velika snaga Cedevite su domaći igrači, Dragić,Omić, Murić koji imaju pregršt iskustva iza sebe.

Cedevita je ekipa koja igra uvjek za koš više, koja pokušava simulirati stil igre reprezentacije Slovenije.

Helios Domžale

Helios je prošle sezone uspio da obezbjedi učešće i ove sezone u ABA 2 ligi, ali su se i u ligi Slovenije pokazali kao sjajna i kompaktna ekipa. Poraženi su u finalu slovenskog prvenstva upravo od Cedevite koja ih je savladala rezultatom 3:0 u seriji.

Alfa i omega ekipe iz Domžala je Blaž Mahkovič, koji ima iskustvo igranja u ABA1 i inostrastvu, i sigurno je jedan od najboljih ABA 2 igrača. Helios je napustio jedan od najboljih igrača od prošle sezone Ervin.

Trener ekipe Dejan Jakara daje šansu mladim igračima poput Babiča, Siriča, Martiča. Pored njih je doveo i iskusnog centra Lovru Buljevića, te amerikance Austina Lukea i Dennisa Tunstalla!

Helios i ove godine je sposoban da napravi velike probleme Cedeviti, ali i svima koji im se nađu na putu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

31.05.22 – Helios Domžale : Cedevita Olimpija – 81:101

28.05.22 – Cedevita Olimpija : Helios Domžale – 87:75

25.05.22 – Helios Domžale : Cedevita Olimpija – 66:81

25.04.22 – Cedevita Olimpija : Helios Domžale – 53:87

Očekivani sastavi

Obje ekipe ovaj meč dočekuju u najjačem sastavu, bez povrijeđenih i suspendovanih igrača.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 23.09.22 20:15h
Tip: Cedevita Olimpija (preko 87.5 poena)
Kvota: 1.72
Kladionica: 22bet

Cedevita i ove sezone će forsirati napadačku košarku. U odnosu na prošlu sezonu dodali su još par iskusnih napdača koji mogu da probiju i rašire odbranu.

Očekujemo i da u ovom meču pokažu svoj napadački arsenal.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen