Fantasy Premier League GW9 –  Kapiteni

Dusan
29 rujna, 2022
1761 Views
Fantasy Premier League GW9 Kapiteni

Nakon reprezentativne pauze, Premier liga ulazi u prepoznatljiv paklen ritam, te ćemo imati čak 6 kola u oktobru. Vremena za razmišljanje nema još puno s obzirom da naredno kolo počinje za nešto više od 48 sati.

Tradicionalno smo pripremili za vas članak posvećen najboljim opcijama za kapitena u 9. rundi, a kao i uvek pitanje svih pitanja je da li ići sa sigurnom varijantom ili rizikovati? Nakon čitanja ćete imati odgovor…

Erling Haaland (12.0m) – 81.0% TSB

Norveški superstar je brzo pokazao svim FPL menadžerima da se bez njega ne može igrati ove sezone. Još uvek bez “blenka” od početka kampanje, Erling je ostavio već nekoliko puta bez daha svoje vlasnike.

Statistika je neumljiva kada je Haaland u pitanju, no jedan podatak je posebno frapantan – npXG per 90 (očekivani golovi ako se ne računaju penali na 90 minuta) od preko 1, a poređenja radi, sledeći najbolji u ligi su Rodrigo i Kane koji su na oko 0.6. Potpuna dominacija!

https://twitter.com/SkySportsPL/status/1574429136294006785?s=20&t=mqHBIm2ZdIypQyS7Jl93JQ

Protivnik je Manchester United. Crveni Đavoli su pred reprezentativnu pauzu bili u usponu forme (4 uzastopne pobede u ligi), no Građani na Etihadu je svakako najteži meč u sezoni. Haaland ima i najveću šansu da postigne gol od svih igrača u ligi u ovom kolu (61%).

Devetka Cityja je nedavno izjavila da jedva čeka derbi sa Manchester Unitedom za vikend. Sve u svemu, i dalje prvi izbor za kapitena.

Mohamed Salah (12.9m) – 35.1% TSB

Ukoliko imate i Salaha i Haalanda u svom timu, velika je dilema pred ovo kolo za izbor kapitena. Norvežanin je svakako u boljoj formi, ali Egipćanin, makar “na papiru” ima lakši meč – Brighton (bez Pottera) na Anfieldu.

Salah je za razliku od Haalanda (2 meča) odigrao samo jednu utakmicu za svoju reprezentaciju tokom pauze, i to 23. septembra protiv Nigera (2 gola), te će biti svež za nastavak bitke u Premier ligi.

Ono što jeste zabrinjavajuće – Mo je “blenkovao” čak 3 puta u 6 utakmica ove sezone i to jeste previše za igrača takvog FPL renomea. No, jasno je o kakvom se igraču radi i da može da “proradi” u svakom kolu.

Egipćanin je uglavnom veoma raspoložen protiv Brightona – 3 gola i 3 asistencije na poslednjih 6 utakmica.

James Maddison (7.9m) – 6.5% TSB

Umesto tradicionalnog podnaslova “Da li postoji neko treći” odlučili smo se da ovoga puta predložimo samo jedno ime – u pitanju je najproduktivnija Lisica ove sezone, James Maddison.

Odličan raspored ekipe Brandona Rodgersa počinje u ponedeljak, kada na svom King Power Stadionu dočekuju statistički najgoru odbranu lige – Nottingham Forrest.

https://twitter.com/FFH_HQ/status/1575110577009180674?s=20&t=mqHBIm2ZdIypQyS7Jl93JQ

Desetka Leicestera ima 20 šuteva ka golu protivnika, 13 kreiranih šansi i već 4 “returna” od početka kampanje što su i više nego respektabilne brojke, te se izdvojio kao najbolja opcija u svom opsegu c ena. Ukoliko vam je duel protiv Uniteda pretežak za Haalanda, a Salahova forma vam ne uliva poverenje, Maddison je vaš čovek u ovom kolu za kapitena.

Do kraja sedmice pisaćemo i o  timu kola i najvećim dilemama pred narednu rundu. Sve naše najnovnije fantasy tekstove možete pročitati Ovde.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook i Instagram i ostanite u toku sa najnovijim fantasy informacijama.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan