Fantasy Premier League GW15 – Kapiteni

Dusan
3 studenoga, 2022
2125 Views
Fantasy Premier League GW15 - Kapiteni

Prethodna runda u kojoj nismo imali Haalanda kao opciju za kapitena je bila zanimljiva za sve FPL menadžere kojima je dosadilo da im Norvežanin “nosi traku” u svakom kolu.

No, kao i uvek, brzo sve ostavljamo iza nas i okrećemo se narednim izazovima i izboru kapitena za 15. kolo.

Erling Haaland (12.1m) vs Fulham (H), 80.6% TSB

Nećemo previše trošiti reči o tome zašto je Haaland najbolja opcija za kapitena protiv Fulhama na Etihadu; i više je nego očigledno. Međutim, njegovo zdrastveno stanje nije idealno i to je jedini razlog zbog koga možemo da razmatramo i druge opcije. Šta dosad znamo?

Pep je izjavio da Norvežanin neće biti u sastavu za utakmicu protiv Seville u Ligi Šampiona, no City je obezbedio prvo mesto u grupi i pre tog meča, te Španac verovatno ne želi da rizikuje svog golgetera. Uz to, Guardiola je dodao i da “veruje da će Erling biti na raspolaganju za Fulham”.

Što se FPL menadžera tiče, situacija je prilično jasna, čekati Pepovu konferenciju u petak i ukoliko:

  • Kaze da je 100% spreman – kapiten je!
  • Kaže da je trenirao, ali videćemo do početka utakmice – pogledati mu gestikulaciju tela (npr. na prošloj konferenciji je bio dosta zabrinut kad je pričao o Haalandu što je mogla da bude indikacija da su male šanse da igra). U ovoj varijanti, odluka o kapitenu prelazi u čist osećaj i predviđanje da li će biti starter.
  • Kaže da nije spreman, tražimo drugog kapitena, a potencijalne opcije su u nastavku članka.

Kevin De Bruyne (12.5m) vs Fulham (H), 34.0% TSB

Ukoliko Norvežanin ne bude spreman, njegov kolega iz tima, De Bruyne, je druga najbolja opcija. Predlažemo Kevina za kapitena samo u ove dve situacije:

  1. Dobijemo informaciju da Haaland sigurno ne igra
  2. Imate (veliki) zaostatak u vašim mini-ligama i potreban vam je differential kapiten

No, šta ukoliko nemate De Bruynea u timu? Izbacivanjem Haalanda ćete verovatno doći do potrebnih sredstava da ga dovedete. Ukoliko imate Sona (Korejac je zadobio u povredu u Ligi Šampiona u utorak) ili Salaha, verujemo da De Bruyne može u naredna dva kola doneti više od pomenute dvojice.

Belgijanac ima 9 asistencija od početka sezone i u ovoj kategoriji je prvi u ligi. Jedino su Haaland (117) i Kane (83) doneli više poena od Kevina (81). Pep ga je odmarao u meču Lige Šampiona u sredu što čini De Bruynea sigurnim starterom za vikend.

Da li postoji neko treći?

Harry Kane (11.6m) i Mo Salah (12.7m) igraju međusobno u ovom kolu i njih bismo izbegli kada je kapitenska traka u pitanju. Ni jedna ni druga ekipa nisu u preterano dobroj formi, te je teško prognozirati ishod utakmice.

Popularni ofanzivci Arsenala (Saka, Jesus, Martinelli) igraju veliki londonski derbi protiv Plavaca, pa smo mišljenja da i oni otpadaju kao opcije.

Takozvani “potez ludaka” može da bude Marcus Rashford (6.6m) koji je nedavno postigao svoj 100. gol u dresu Manchester Uniteda, a naredni protivnik je Aston Villa – tim koji ima samo jedan “klin šit” u prethodnih 5 kola.

https://twitter.com/premierleague/status/1587893443338309632?s=20&t=v7rGaVwzW871rAlY5zwNeg

Callum Wilson (7.5m) je protiv Aston Ville doneo neverovatnih 19 poena, a naredna utakmica protiv Southatemptona deluje kao idealna prilika za nastavak odlične forme. Ukoliko mislite da Fulham može da pruži otpor Cityju, te da će se Đavoli mučiti protiv Ville, Wilson je sledeća najbolja opcija.

Ovde možete pročitati sve naše najnovije Fantasy Premier League članke.

Zapratite naše Facebook i Instagram profile kako bi ostali u toku sa najnovijim fantasy informacijama.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan