Fantasy Premier League GW15 – Dileme i vaša pitanja

Alex
4 studenoga, 2022
1809 Views
Fantasy Premier League GW8

Pretposlednje FPL kolo pre mundijalske pauze startuje u subotu. GW15 donosi nam dva odlična derbija i još nekoliko uzbudljivih utakmica. Vreme je da otklonimo sve dileme uoči 15. runde, tako da ćemo ponovo odgovoriti na pitanja koja smo dobili na društvenim mrežama.

Hoće li Haaland startovati? Šta se dešava sa Fodenom? Koje su najbolje zamene za Toneya? Šta raditi sa Mitrovićem? Ovo su najčešće glavobolje FPL menadžera pred početak naredne runde, a mi ćemo se potruditi da udelimo prave savete.

Da li je Haaland spreman?

Dobili smo desetine poruka sa istim pitanjem. Ovo je definitivno glavna FPL glavobolja u ovom trenutku.

Norveški golgeter već nekoliko dana trenira sa ekipom. Pep Guardiola je izjavio da se njegovo stanje popravlja svakoga dana i da se nada da će biti spreman za duel sa Fulhamom. Španski stručnjak ga je poštedeo napora u duelu sa Sevillom, tako da verujemo da će se naći od prvog minuta u meču protiv Cottagersa.

https://twitter.com/City_Xtra/status/1588222725146943489

Šta raditi sa Fodenom?

Nakon što je bio redovni starter u većini premijerligaških mečeva, Phil Foden je posle meča sa Liverpoolom izgubio taj status. Na poslednje dve utakmice protiv Brightona i Leicestera je dobijao šansu tek u finišu utakmice. Ono što dodatno brine jeste činjenica da je protiv Seville proveo svih 90 minuta na terenu.

Očekujemo da će Foden startovati u bar jednoj od preostale dve utakmice. Građani igraju oba meča kod kuće, protiv Fulhama i Brentforda, tako će to najverovatnije biti dva efikasna izdanja Cityija. Preporučujemo da ga ne prodajete.

Da li menjati Mitrovića zbog lošeg rasporeda?

Fulham u naredna dva kola igra protiv timova iz Mančestera. Građani terorišu sve ekipe na domaćem terenu, dok Đavoli nisu primili gol na tri od poslednje četiri utakmice. Šanse da Aleksandar Mitrović (6.9m) nastavi golgeterski niz su prilično male.

Koga umesto Mitrovića? Dominic Solanke (5.7m), Gianluca Scamacca (6.7m) i Odsonne Edouard (5.4m) su igrači koji su u dobroj formi i nalaze se u istom cenovnom rangu. Napadač Crystal Palacea je zaradio lakšu povredu, a u trenutku pisanja teksta Patrick Vieira još uvek nije imao pres konferenciju.

Koje su najbolje zamene za Toneya?

Ivan Toney (7.4m) je suspendovan zbog pet žutih kartona. Stoga će propustiti duel sa Nottingham Forestom u ovom kolu. S obzirom da Brentford u narednom kolu gostuje Manchester Cityiju, potencijalni engleski reprezentativac je najčešće prodati igrač uoči GW15.

Najbolja zamena za Toneya je definitivno Callum Wilson (7.5m). U sjajnoj je formi i FPL menažeri su prosto poludeli za njim!

https://twitter.com/OfficialFPL/status/1588134028481265666

Takođe treba razmotriti iste opcije kao i za Aleksandra Mitrovića, jer im je cena slična. Eventualno možete analizirati i Taiwo Awoniyia (5.7m) iz Nottinghama, jer Forest obe utakmice igra kod kuće.

Ukoliko imate prostora u budžetu, razmotrite dovođenje Dominica Calverta-Lewina (7.9m). Everton u naredna dva kola igra protiv Leicestera (H) i Bournemoutha (A).

Ko ima najbolji raspored u naredna dva kola?

Najbolji raspored u naredna dva kola imaju:

  • Manchester City – Fulham (H), Brentford (H)
  • West Ham – Crystal Palace (H), Leicester (H)
  • Everton – Leicester (H), Bournemouth (A)

Koga za kapitena?

Ukoliko je zdrav, Erling Haaland (12.1m) je defintivno najbolja opcija. U zasebnom tekstu smo razradili i neke njegove alternative.

Da li se igrači čuvaju za Svetsko prvenstvo?

Mišljenja smo da ne. Štaviše, verujemo da će neki igrači dati sve od sebe kako bi ubedili selektore reprezentacija da su najbolja opcija na svojoj poziciji. Podsetimo, priprema za Mundijal gotovo da neće biti, jer se prvenstva prekidaju 13. novembra, a prvi meč je već sedam dana kasnije.

Podsećamo vas da smo vam i ove nedelje spremili tradiocionale tekstove o najboljim differentialima, kapitenima, kao i idealni tim kola. Sve tekstove možete pronaći na ovom linku.

Takođe, budite u toku sa svim FPL aktuelnostima tako što će pratiti našu Facebook i Instagram stranicu.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.