EuroLeague Fantasy – Kolo startuje u sredu!

Alex
8 studenoga, 2022
588 Views
EuroLeague Fantasy

Sedmo evroligaško kolo startuje u sredu italijanskim derbijem u Milanu. Stoga je jako važno podeseti EuroLeague Fantasy timove na vreme kako ne bi došlo do nekog neželjenog scenarija.

Mi smo vam tradicionalno izdvojili po dvojicu najboljih igrača sa svake pozicije. Naš izbor baziran je na formi igrača u prethodnom periodu i veri da mogu nastaviti u istom ritmu i u rundi pred nama.

U prošlom kolu smo nanjušili dobra izdanja Evansa, Bakoa i Falla. Najviše nas je pogodio poraz Virtusa od Asvela kod kuće. Selektirali smo Scariola za trenera uvereni da aktuelni prvak Evrokupa lako izađi na kraj sa ekipom iz Vilebrana. Nadamo se da ćemo u rundi pred nama biti podjednako uspešni.

Bekovi (Guards)

Darius Thompson (12.1 cr) – Bek Baskonie bio je drugi najefikasniji igrač na ovoj poziciji u prošlom kolu EuroLeague Fantasyja. U ubedljivoj pobedi svoje ekipe nad Maccabijem ostvario je ukupan indeks korisnosti 24, pa je svakom menadžeru doneo 26.4 fantazi poena.

Ovaj igrač igra dobro u kontinuitetu od starta sezone i prosečno beleži 18.6 poena. Baskonia u predstojećoj rundi gostuje poslednjeplasiranom Panathinaikosu, a Thompson je odmarao u utakmici ACB lige tokom vikenda. To znači da svež i odmoran putuje u Atinu.

Nate Wolters (9.9 cr) – Ukoliko tragate za nešto jeftinijim izborom na bekovskoj poziciji, možda je Nate Wolters pravo rešenje za vaš tim. Projektovan da bude glavni organizator igre Panathinaikosa, ovaj igrač propustio je start sezone, ali je brzo demonstrirao svoje kvalitete.

U prošlom kolu je protiv Partizana zabeležio 17 poena, 3 skoka, 4 asistencije i 2 ukradene lopte, za ukupan indeks korisnosti 20. PAO će dočekati Baskoniu u ovoj rundi, a sudeći po brzom stilu igre koji forsiraju Baskijci biće dosta prostora za EuroLeague Fantasy poene.

Krila (Forwards)

Kevin Punter (12.9 cr) – Kapiten Partizana eksplodirao je u prethodna dva kola. Crno-beli su pobedili Zalgiris i Panathinaikos, a krilni košarkaš je zbirno sakupio 48.4 EuroLeague Fantasy poena u te dve runde.

Partizan će putovati u Pirej na megdan Olympiacosu u oslabljenom sastavu. Povređeni su Koprivica i Exum, dok je Anđušić deo reprezentacije Srbije, tako da će trener Obradović rotirati jako mali broj igrača. Stoga će Punter imati dosta prostora da nastavi sa sjajnim partijama.

https://twitter.com/EBF_Official/status/1589548114503163905

Gabriel Deck (12.0 cr) – Real Madrid je u evidentnom padu forme, ali igra argentinskog košarkaša je konstantno dobro. Valorizacija Gabriela Decka je na poslednje tri utakmice redom bila 14.3, 34 i 25.3, tako da je EuroLeague Fantasy menadžerima u ovom razdoblju prosečno donosio 24.5 poena.

U ovom kolu gledaćemo reprizu evroligaškog finala od prošle sezone, tako da je Los Blancosima neophodan inspirasan argentinski krilni košarkaš.

Centri (Centers)

Mathias Lessort (13.9 cr) – Igranje ove igrice bez Partizanovog Francuza je nedopustivo. Po prosečnom broju osvojenih poena je prvi među centrima. Protiv Panathinaikosa je osvojio 30.8, protiv Zalgirisa 20.9. Nijednom nije sakupio jednocifreni broj bodova, a najslabiji fantazi učinak mu je 14.

Uz to, rezervni centar Koprivica se povredio, tako da je Lessort jedina prava petica u ovom momentu. Nećemo biti iznenađeni ako na parketu provede svih 40 minuta.

https://twitter.com/EBF_Official/status/1589203236728504322

Jonathan Motley (14.0 cr) – Centru Fenerbahcea nije smetalo to što je debitant u elitnom evropskom takmičenju. Nije mu bio potreban nikakav period adaptacije na novu sredinu, niti na Evroligu.

Aklimatizovao se odmah i najefikasniji je igrač turskog tima u ovom takmičenju. Prosečno beleži 18.4 EuroLeague Fantasy poena, a na poslednjem meču protiv Barcelona upisao ih je 26.

Fener u ovom kolu igra protiv Crvene zvezde koje izrazito loše brani protivničke centre. Crveno-beli nemaju dobrog defanzivnog centra u svom rosteru i to će Motley verovatno često eksploatisati.

Trener (Head Coach)

Nekoliko je dobrih opcija među trenerima u ovom kolu. Možda će se ovaj potez okarakterisati ludačkim, ali naš izbor za ovo kolo je Dejan Radonjić (5.3 cr). Najjeftiniji je među trenerima, što daje dodatnu fleksiblinost kod transfera igrača. Uz to, verujemo da može pobediti Baskoniju.

Baskijski klub je na poslednjem gostovanju u ovom takmičenju doživeo katastrofu u Vilebranu od Asvela (61:87).

Ukoliko ne verujete treneru Panathinaikosa, dobre opcije za ovu rundu su Bartzokas (7.8 cr) i Itoudis (9.4 cr). 

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.