FIFA World Cup 2022 Fantasy – Počinje osmina finala

Dusan
3 prosinca, 2022
890 Views
FIFA World Cup 2022 Fantasy - Počinje osmina finala

Došli smo do kraja grupne faze Mundijala, a već u subotu startuje eliminaciona faza. Kako nam ova igra donosi uvek mnogo iznenađenja i razočarenja, isto se dešava i na ovom Svetskom prvenstvu.

Ulogu favorita nisu ispunili reprezentacije poput Danske, Nemačke i Belgije, a u dalju fazu takmičenja totalno neočekivano prošli Australija, Japan, Južna Koreja i Maroko.

Parovi osmine finala:

Holandija – SAD

Argentina – Australija

Japan – Hrvatska

Engleska – Senegal

Francuska – Poljska

Maroko – Španija

Brazil – Južna Koreja

Portugal – Švajcarska

Iz priloženih parova, možemo zaključiti da su Holanđani, Argentinci, Hrvati, Englezi, Francuzi, Španci, Portugalci i Brazilci favoriti u ovim duelima, te preporučujemo da igrače ovih reprezentacija stavimo kao nosioce našeg Fantasy tima. Izdvojili smo nekoliko interesantnih opcija u nastavku teksta.

Holandija – SAD

Reprezentacija Holandije kvalifikovala se u osminu finalasa prvog mesta u grupi A i samim tim dobili lakšeg protivnika iz grupe B. Očekujemo pobedu evropske ekipe, pa predlažemo da minimum dva fudbalera narandžastih uvrstite u našu ekipu.

Među defanzivcima, najinteresantnije opcije su golman Andries Noppert (4.5m) i desni bek Denzel Dumfries (6m). Kao najbolje rešenje u napadu ističe se najbolji strelac ove reprezentacije Cody Gakpo (7m).

Argentina – Australija

Južnoamerička reprezentacija nakon debakla od Saudijske Arabije vezali su dve pobede i sa prvog mesta se kvalifikovali na narednu fazu, dok je, s druge strane, Australija kao totalni autsajder uspela da izbori mesto među 16 najboljih ekipa.

Očekuje se da belo-plavi lako reše ovaj meč u svoju korist, pa smo izdvojili nekoliko interesantnih opcija, a to su svakako kapiten i najbolji igrač ove ekipe Leo Messi (10.5m), zatim vezni fudbaler Angel Di Maria (8.5m), a interesantno rešenje na poziciji napadača može biti i Julian Alvarez (6.5m).

Ukoliko želite defanzivnog igrača ove reprezentacije, svakako je to golman Emiliano Martinez (5.5m) jer je selektor Argentine dosta rotirao defanzivne igrače.

Japan – Hrvatska

Japan je pored Nemačke i Španije prošao u dalju fazu takmičenja kao prvi iz grupe, dok su Hrvati otišli dalje kao drugi, iza Maroka. Kockasti su blagi favoriti u ovom duelu, no verujemo da će ovo biti jedan od najneizvesnijih mečeva, jer su Samuraji uspeli da pobede i izrazito moćne reprezentacije kao što su Španija i Nemačka.

Shodno tome, više od jednog igrača Hrvatske ne uzimamo u razmatranje, a kao najinteresantnija opcija izdvajaju se dvojica izvođača prekida Luka Modrić (7m) i Ivan Perišić (7m).

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1598801057165058051

Engleska – Senegal

Gordi Albion zaista dobro deluje na ovom prvenstvu. Postigli su čak devet golova u grupnoj fazi, a za protivnika u osmini finala sastaju se sa Senegalom, koji ovo prvenstvo igra bez svog najboljeg igrača Sadia Manea.

Više puta smo u našim tekstovima spomenuli Harrya Kanea (11m) kao udarnu iglu u napadu, no još se nije upisao u strelce, ali je zabeležio tri asistencije. Mišljenja smo da je ovo idealna prilika za napadača Totenhema da konačno postigne gol na ovom Mundijalu.

Najinteresantnija opcija u defanzivi je svakako Kieren Trippier (5m), a u veznom redu, Bukayo Saka (8m).

Francuska – Poljska

Poljaci su, reklo bi se, skroz nezasluženo i uz mnogo sreće prošli u narednu fazu, dok su Francuzi već u drugom kolu ostvarili obe pobede i zauzeli prvo mesto u grupi.

Sve osim pobede Francuske će biti totalno iznenađenje, pa stoga, savetujemo da minimum dva, a možda i tri igrača budu deo vašeg Fantasy tima.

Kao najzanimljivije opcije su: Kylian Mbappe (11.5m), Theo Hernandez (5m), Antoin Griezmman (10m) i golman Hugo Lloris (5.5m).

Maroko – Španija

Maroko je, uz Japan, definitivno najveće iznenađenje prvenstva. Igraju prelep fudbal, primili su samo jedan gol na tri utakmice u grupnoj fazi i deluje da Španci neće tako lako izaći na kraj sa ovom selekcijom.

No, verujemo da će Crvena furija opravdati ulogu favorita i da neće imati poteškoća i da će se kvalifikovati u četvrtfinale. Iz ove utakmice, izdvojili smo nekoliko opcija iz obe reprezentacije, a to su: Achraf Hakimi (5.5m), Hakim Ziyech (8m), Unai Simon (5.5m), Pau Torres (5.5m), Dani Olmo (8m), Gavi (7m) i Alvaro Morata (8.5m).

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1598916728964009985

Brazil – Južna Koreja

Brazilci imaju možda i najlakši posao u prvoj eliminacionoj rundi, a uz to su možda pokazali i najviše na ovom turniru. Poraz od Kameruna u poslednjem kolu nije mnogo poremetio Karioke, jer su oni u toj utakmici nastupili sa rezervnim sastavom.

Gledajući iz fantazi perspektive, Alex Sandro (5.5m) je najisplativija odbrambena opcija, dok u napadu figuriraju Vinicius Junior (10.5m) i Richarlison (7.5m). Nije poznato da li se Neymar (10.5m) oporavio od povrede, tako da je bolje zaobići najboljeg brazilskog fudbalera.

Portugal – Švajcarska

Portugalci su pretrpeli poraz od Južne Koreje u poslednjem kolu grupne faze, ali je njihovo prvo mesto ostalo netaknuto. Osmina finala im donosi megdan protiv nimalo naivne reprezentacije Švajcarske, koja ima kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima.

Defanziva je bila veliki problem portugalske reprezentacije. Primili su po dva gola od Gane i Južne Koreje, tako da nema potrebe rizikovati sa njihovim defanzivima. Bruno Fernandes (9.5m) je pokazao najviše na ovom takmičenju i on je naša topla preporuka.

Takođe savetujemo da ubacite i jednog švajcarskog igrača za svaki slučaj. Breel Embolo (7.5m) je jeftina napadačka opcija, a bio je zapažen u sve tri utakmice. Osim njega, Xherdan Shaqiri (7.5m) se takođe može uzeti u razmatranje.

Srećno u nastavku Mundijala!

Author Dusan