Fantasy Premier League GW17 – Ko ima najbolji raspored?

Dusan
19 prosinca, 2022
1827 Views
Fantasy Premier League GW17

Svetsko prvenstvo u Kataru je završeno i sada se konačno možemo maksimalno posvetiti onome što najviše volimo, (Fantasy) Premier League-i!

Svi menadžeri “u džepu” imaju Wild Card, te neograničeni broj izmena pred nastavak sezone. U seriju članaka pred početak 17. kola krećemo sa ovim u kojim ćemo vam prikazati spisak ekipa koji imaju najbolji raspored.

Stiče se utisak da ćemo u timu morati da imamo bar jednog Plavca, Đavola, Čekićara

Chelsea: Favoriti u 4 od prvih 5 kola

Raspored: Bournamuth (H), Nottingham Forrest (A), Manchester City (H), Fulham (A), Crystal Palace (H)

Plavci sigurno žele da se uključe u borbu za mesto koje vodi u Ligu Šampiona (trenutno zaostaju 8 bodova uz utakmicu manje), a da bi bili u toj konverzaciji, moraju da vežu nekoliko pobeda u prvih 5 kola. Veliki su favoriti u duelima pre i posle utakmice 19. kola protiv Manchester City-ja.

Chilwell (5.8m) ima povredu zadnje lože, te će u prvih nekoliko utakmica verovatno na poziciji levog wing-backa delovati Cucurella (5.1m) i po toj ceni, deluje kao primamljiva opcija.

Reece James (5.8m) nudi veći potencijal za poenima na suprotnoj strani terena, ali s obzirom koliko je sklon povredama, procenite sami koliko se isplati ubaciti ga u tim. (a i trenutno je “žut” u igrici zbog povrede kolena).

U ofanzivnom delu tima je nezahvalno predlagati bilo koga jer se ne zna ko je dočekao pauzu u lošijoj formi (Sterling, Auba, Mount, Havertz…). “Wait and see”.

Manchester United: Pobede imperativ u prve dve utakmice kod kuće

Raspored: Nottingham Forrest (H), Wolves (A), Bournemouth (H), Manchester City (H), Arsenal (A)

Ekipa Erica Ten Haga se konačno oslobodila cele drame oko Cristiana Ronalda, a utakmica protiv Nothghama Forresta na Old Traffordu deluje kao idealna prilika za Đavole da pobedom otvore nastavak kampanje. Ništa manji nisu ciljevi i u utakmicama protiv Wovlesa i Bournamutha u kolima nakon toga.

Bruno Fernandes (9.8m) će sigurno preuzeti i penale u odsustvu Ronalda, a ostaje da se vidi da li može da povrati onaj stari “sjaj”, radi se o igraču koji je pretprošle sezone doneo čak 244 Fantasy poena.

Ukoliko vam je Portugalac preskup, Rashford (6.7m) može da bude interesantan (iza sebe ima solidno Svetsko prvenstvo na kojem je postigao 3 gola iako nije bio deo startne postave).

https://twitter.com/OfficialFPL/status/1604485701252571138?s=20&t=69FWWPqDLfPmNYolU8XCNQ

Što se odbrane tiče, ne bi gledali dalje od Dalota (4.8m) koji ima iza sebe i dobre utakmice na Svetskom prvenstvu, te očekujemo da zadrži mesto u startnoj postavi.

Southampton: Raspored koji obezbeđuje opstanak

Raspored: Brighton (H), Fulham (A), Nottingham Forrest (H), Everton (A), Aston Villa (H)

Sveci će se verovatno do kraja sezone grčevito boriti za opstanak i za njih će svaka utakmica biti od velike važnosti, pogotovo one utakmice u kojima imaju realnu šansu da skupe bodove, a prvih 5 utakmica deluju baš kao takve.

Romain Perraud (4.4m) je najbolja akvizicija u odbrambenom delu ekipe – dobra cena uz već 2 gola ove sezone. Od ofanzivaca, jedino je Adams (6.4m) vredan pomena (4 gola dosad) i može da bude opcija na poziciji trećeg napadača ukoliko se odlučite za taktiku 3-4-3 ili 4-3-3.

West Ham: Livada posle Arsenala

Raspored: Arsenal (A), Brentford (H), Leeds (A), Wolves (A), Everton (H)

Čekićari imaju težak prvi meč (gostovanje lideru), ali nakon toga slede utakmice u kojima realno imaju čemu da se nadaju.

Tim David Moyesa je u vreme pisanja članka već odigrao 3 prijateljske utakmice u kojima su bili prilično efikasni (8 golova), a najviše su se istakli Benrahma (5.6m) i Bowen (8.0m) sa po 2 gola, te verovatno u tom smeru treba gledati ukoliko želimo nekog iz West Hema.

https://twitter.com/WestHam_fl/status/1604442602878664704?s=20&t=69FWWPqDLfPmNYolU8XCNQ

Iz defanzivnog dela tima verovatno je najbolja opcija Zouma (4.5m), no mi ćemo zaobići ovaj  deo tima Ćekićara za nastavak sezone s obzirom na bolje i sigurnije opcije među ostalim timovima.

Liverpool: Kloppova šansa za Evropu

Raspored: Aston Villa (A), Leicester (H), Brentford (A), Brighton (A), Chelsea (H)

Redsi će kao i Chelsea, morati da znatno podignu nivo igre ukoliko žele da igraju Ligu Šampiona sledeće sezone. Uvodnih nekoliko utakmica nude Kloppu i njegovom timu šansu da serijom pobeda otvore nastavak sezone.

Prvi protivnik Aston Villa će na uvodnoj utakmici verovatno biti bez svog prvog čuvara mreže (Martinez) koji će kasniti sa povratka iz Katara gde je osvojio titulu šampiona Sveta.

Glavna dilemma većine fantasy menadžera biće kod pozicije preimum veznjaka – Salah (12.8m) ili KDB (12.6m). Mi smo trenutno bliži Egipćaninu koji je nedavno postigao i gol protiv Milana u prijateljskoj utakmici.

TAA (7.2m) je uvek opcija broj 1 u defanzivnom delu tima. No, da li vredi uložiti u njega pored ostalih opcija koji donose redovno poene ove sezone (Cancelo, Trippier…)?

Napomena: Aktuelni šampion Manchester City je veliki favorit u prva 2 kola (Leeds i Everton), no nakon toga im sledi serija teških utakmica i zbog toga nisu deo liste koje smo sastavili za ovaj članak.

Do početka kola objavićemo još i članke o najlošijem rasporedu, igračima bez kojih ne smete da nastavite sezonu, uticaju Svetskog prvenstva na FPL, kao i naše standardne članke o differentialima, kapitenima, timu kola i dilemama koje vas najviše muče.

Trudimo se da sve najvažnije vesti objavimo i na našem Facebook i Instagram profilu, tako da vam je topla preporuka da nas zapratite, ukoliko već niste.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan