Fantasy Premier League GW17 – Bez ovih 5 igrača ne startujte!

Dusan
21 prosinca, 2022
3168 Views
Fantasy Premier League GW17 - Bez ovih 5 igrača ne startujte!

Brojimo sitno do nastavka Premier lige. FPL menadžeri polako prave planove za svoj tim, a naša ekipa analitičara savetuje da se najpre odlučimo za “kostur” tima; igrači koji sigurno neće napustiti tim do dedlajna, ni po koju cenu (osim naravno povrede). 

Kvintet koji smo sastavili se sastoji od igrača koji su provereni i oko kojih ne bi trebalo da bude nedoumice… 

Petorica bez kojih ne smete da nastavite! 

Danny Ward (4.1m) vs. Newcastle (H), 29.1% TSB

Raspored: Newcastle (H), Liverpool (A), Fulham (H), Nottingham Forrest (A), Brighton (H)

Golman Lisica je na ovoj listi iz dva razloga:

  • Fenomenalan učinak pred pauzu: na poslednjih 6 utakmica, upisao je 5 klin šitova
  • Cena: nema jeftinijeg golmana koji je starter

Ne vidimo nijedan razlog zašto Ward ne bi bio deo tima kada se ova dva faktora uzmu u obzir. Naš plan je da prva dva kola, koja jesu “na papiru” teža, presedi na klupi, a u kolima nakon toga može da bude i starter. 

Erling Haaland (12.2m) vs. Leeds (A), 83.0% TSB

Raspored: Leeds (A), Everton (H), Chelsea (A), Manchester United (A), Tottenham (H)

Nećemo previše trošiti reči o igrači koji je obeležio prvi deo sezone. Brutalne brojke – čak 18 golova i 3 asistencije na prvih 13 utakmica u Premier ligi (?!). 

https://twitter.com/ErlingHaaland/status/1605288091803176968?s=20&t=_1r2A9A7IHLoVfDUQQyanQ

City će sigurno u uvodne dve utakmice protiv Leedsa i Evertona tražiti pobedu na najlakši mogući način s obzirom da im nakon toga sledi teži raspored, ali i “duplo” 20. kolo u kojem će odmeriti snage sa Đavolima i Pevcima

Kada se u obzir uzme i Norvežaninov ownership koji je i dalje preko 80%, savetujemo da se bez njega ne kreće u nastavak sezone.

Kieran Trippier (5.8m) vs. Leicester (A), 65.1% TSB

Raspored: Leicester (A), Leeds (H), Arsenal (A), Fulham (H), Crystal Palace (A)

Još jedan igrač na listi koji je svojim igrama u prvom delu sezone zaslužio da se naže na listi u ovom članku. Retko vidimo defanzivca u ligi koji je zadužen za sve prekide, a da uz to nastupa za ekipu koja defanzivno jedna od najboljih u ligi. 

Raspored je takođe po meri, te eto prilike za Svrake da nastave sa klin šitovima. Trippier je čak dva puta ove sezone izlazio iz igre pre nego što njegov tim primi gol i tako sačuvao poene za svoje vlasnike.

João Cancelo (7.4m) vs Leeds (A), 53.5% TSB

Raspored: Leeds (A), Everton (H), Chelsea (A), Manchester United (A), Tottenham (H)

Bek Građana nije puno igrao na Svetskom prvenstvu, te će svež dočekati nastavak sezone. Jedan od miljenika FPL menadžera nije previše blistao u dosadašnjem delu kampanje, pogotovo u zadnjih 5 utakmica (samo jedan klin šit). No, i pored toga, jedino su gorepomenuti Trippier i dvojac Arsenala (Saliba i Gabriel) doneli više poena od Portugalca među defanzivcima.

https://twitter.com/FantasyFootyFix/status/1604929562579587073?s=20&t=_1r2A9A7IHLoVfDUQQyanQ

Manchester City će se verovatno “juriti” sa Arsenalom do kraja sezone i Cancelo će biti starter na većini utakmica što je za nas dovoljno da bude jedan od “must” igrača. 

Mohamed Salah (12.8m) vs. Aston Villa (A), 32.7% TSB

Raspored: Aston Villa (A), Leicester (H), Brentford (A), Brighton (A), Chelsea (H) 

U FPL svetu je trenutno najveća dilema – Salah ili KDB? Teško je uklopiti obojicu (zajedno sa Haalandom), a da se ne “ošteti” ostatak tima, te mi savetujemo da izaberete jednog, a naš glas ide Salahu – Egipćanin će sigurno biti deo naše postave za 17. kolo. Kod njega dugoročno vidimo veći broj poena, a videćemo da li ćemo biti u pravu.

Aston Villa će na uvodnoj utakmici verovatno biti bez svog prvog čuvara mreže Martineza (koji u vreme pisanja članka još uvek slavi u Argentini titulu prvaka Sveta) i mišljenja smo da to može uticati na odbranu Ville i omogućiti Salahu da lakše dođe do poena.

Liverpool-u je svaka utakmica finale do kraja sezone i Klopp će sigurno pokušati da motiviše ekipu i pobedom otvori nastavak sezone.

Podsećamo vas da zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

Sve naše FPL čanke pročitajte ovde, a do početka 17. kola očekujte još puno korisnog sadržaja!

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan