Fantasy Premier League GW18 – Dileme i Vaša pitanja

Dusan
30 prosinca, 2022
1134 Views
Fantasy Premier League GW8

Rekordan broj pitanja nam je stigao pred početak 18. kola. Želimo da iskoristimo ovu priliku da vam se zahvalimo na poverenju. Popularnost FPL sadržaja na prostoru Balkana raste velikom brzinom. 

Odlučili smo da odgovorimo na najveće dileme koje muče fantasy menadžere. Šta raditi sa Fodenom? Koje su zamene sa Jamesa? Ovo su samo neka od pitanja na koja smo odgovorili u nastavku…

Da li ostaviti Nuneza u timu?

Savetujemo da ga ostavite u ekipi. Ne postoji dovoljno jak razlog za izbacivanje, štaviše, očekujemo da Nunez bude u poenima. Protivnik je Leicester koji je tanko otvorio sezonu. Darwin je promašio čak 4 velike šanse protiv Aston Ville.

Koga umesto Jamesa?

Verovatno bi tražili rešenje među kolegama iz tima; Cucurella (5.1m) ili Azpiliqueta (4.7m) o kome smo detaljnije pisali u našem članku o differentialima za 18. kolo. Chelsea ima Nottigham, pa “duplo”, te je poželjno imati bar jednog defanzivca Plavaca. 

https://twitter.com/HollyShand/status/1608462920249397252?s=20

Ukoliko želite da zaobiđete Chelsea, onda su White (4.7m) i Botman (4.4m) takođe zanimljivi, a ukoliko imate nešto novca u banci, gledali bi u pravcu Robertsona (6.8m).

Šta raditi sa Fodenom i Walkerom?

Savetujemo da ih ostavite obojicu u timu. Foden (8.3m) ima velike šanse da bude starter nakon što nije bio u startnoj postavi u prethodnom kolu. Sa Walkerom (4.8m) je već situacija manje sigurna, no ne bismo ni za njega trošili. Važno je da spremite sigurnu prvu izmenu. 

Nemam transfer, a James se povredio, izmene su Bueno i Patterson?

U ovoj situaciji se svakako “vadi” James. Bueno (3.9m vs Manchester United) i Patterson (4.0m vs Manchester City) nisu dobre opcije za startera u ovom kolu.

Koga umesto Wilsona?

Mitrović (7.0m), Havertz (7.7m) ili Martial (6.7m). Još uvek se ne zna da li će Wilson (7.4m) igrati protiv Leedsa, ali šanse svakako postoje; bio je bolestan zbog prehlade. 

Haaland ili Salah kapiten?

Prednost Haalandu. Detaljnije smo o kapitenima pisali ovde

Pereira na klupi ili u startnoj?

Sve zavisi od strukture vašeg tima. Pre bismo startovali Pereiru nego npr. Whitea, Botmana, pa čak i Shawa. Brazilac je uz KDB-a kreirao najviše šansi u ligi. No, u formaciji 3-4-3 verovatno nema mesta za Pereiru. Dok u formaciji 3-5-2 jeste odlična opcija za poziciju petog veznjaka.

Srećna Nova godina i puno uspeha u FPL-u želim vam naš tim fantasy analitičara.

Sve naše fantasy članke možete pronaći klikom na ovaj link.

Nadamo se da pratite i našu Facebook i Instagram stranicu.

Author Dusan