Fantasy Premier League GW20 – Kapiteni

Alex
12 siječnja, 2023
1786 Views
Fantasy Premier League kapiteni

Pred nama je jako interesantano 20. premijerligaško kolo. Četiri tima imaće duplo kolo, što znači da je u igri mnogo više FPL bodova nego inače. Još ako se u obzir uzme da su među timovima koji će odigrati dva meča Manchester City, Manchester United i Tottenham.

Postoji nekoliko interesantnih kapitenskih opcija za ovu rundu. I Građani, i Đavoli, i Pevci u svojim redovima imaju legitimne kandidate za traku, a možda i za triple captain, zašto da ne?

Erling Haaland (12.2m) vs. Manchester United (A) and Tottenham (H), 85% TSB

Svaki naš tekst o kapitenima kreće od norveškog čudotvorca i verovatno će tako biti u većini slučaja dok traje sezona. Bio je miran protiv Chelseaja u prethodnom kolu, nije postigao gol, a trener Pep Guardiola ga je poštedeo napora u Kup utakmicama. Duel sa Plavcima je odgledao sa klupe, dok je protiv Southamptona igrao 35 minuta i bez učinka.

Manchester City ima dva teška meča u ovoj rundi. Dueli protiv zahuhtalih Đavola i uvek nezgodnih Pevaca mogu predstavljati određeni problem. No, mnogi se pitaju da li je možda pravo vreme za aktivaciju triple captaina?

Argumenata koji idu u prilog aktiviranju ima nekoliko:

  • Erling Haaland (12.2m) svež i odmoran ulazi u ove mečeve
  • Razmak između dva meča je dovoljan da se norveški napadač refrešuje
  • Nema opasnosti od rotacije
  • Period godine je takav da je PL primarni fokus i ne razmišlja se o Ligi šampiona
  • Norvežanin je svoj najbolji meč odigrao upravo protiv Uniteda i doneo zbirno 23 FPL poena

Sve su ovo legitmini razlozi zbog kojih je realno triplirati FPL bodove Erlingu Haalandu. Sa druge strane, uvek postoji bojazan da se možda i najvredniji čip iskoristi na polovini sezone, ali zaista vredi rizikovati.

Marcus Rashford (7m) vs. Manchester City (H) and Crystal Palace (A), 39.6% TSB

Igrač koji je možda u najboljoj formi u postmundijalskom delu sezone. Manchester United je odigrao sedam zvaničnih utakmica od 21. decembra i Marcus Rashford (7m) je na svakoj postigao bar jedan gol, a ukupno sedam.

Ruku na srce, kvalitet svih rivala je upitan i moglo bi se reći jako skroman, ali upravo protiv takvih protivnika se pumpa samopouzdanje i igrači se samomotivišu. Verujemo da motiva neće manjkati u gradskom derbiju, naročito zbog debakla koji su Đavoli doživeli u prvom delu sezone na Etihadu (3:6).

https://twitter.com/ESPNFC/status/1613211636365500417

Interesantno je da je Rashford možda postao primarni izvođač penala. U Kup utakmici protiv Evertona engleski napadač je izveo najstrožu kaznu, a Bruno Fernandes je bio na terenu, tako da ovo dodatno pojačava Marcusovu FPL vrednost.

Da li postoji neko treći?

Kevin De Bruyne (12.5m) i Harry Kane (11.6m) su takođe dvojica igrača koje bi trebalo uzeti u razmatranje.

Popularni KDB je navukao gnev mnogih FPL menadžera zbog tri uzastopna blanka, ali nema sumnje da će igrati svih 180 minuta u ova dva derbija. To znači da su šanse za prvi return nakon Svetskog prvenstva izgledne.

Sa druge strane, vedeta Tottenhama ima dva teška meča. Ekipa iz severnog Londona igra protiv dve najbolje ekipe u ligi, Arsenala kod kuće i Manchester Cityja u gostima, i verovatno će biti donekle u podređenom položaju. Obe ekipe drže loptu u svom posedu dosta vremena, ali je to stil fudbala kojem Antonio Conte zna da se prilagodi.

Izlišno je ponavljati koliko je Kane dobra FPL opcija. Na poslednje četiri utakmice dva puta je beležio dvocifreni učinak, a zablistao je punim sjajem u prethodnom kolu protiv Crystal Palacea. Tada je postigao dva gola, upisao jednu asistenciju i svoje FPL menadžere obradovao sa 16 poena.

Ranije ove sedmice smo se bavili tradicionalnim tekstom o najboljim differentialima za GW20. izabrali smo trojicu zanimljivih igrača, a sve naše tekstove možete pronaći klikom na ovaj link.

Apelujemo da zapratite našu Facebook i Instagram stranicu i prvi saznate sve FPL novitete.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.