EuroLeague Fantasy – Baldwin menja Browna

Alex
26 siječnja, 2023
562 Views
eurolrague fantasy

Predstojeće evroligaško kolo obeležiće dva derbija. Real Madrid i Barcelona ukrstiće koplja u čuvenom El Classicu, dok će Crvena zvezda i Partizan odigrati drugi “večiti” derbi ikada u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

Podjednako uzbudljiva biće i 21. EuroLeague Fantasy runda, a mi smo, kao po običaju, napravili listu zanimljivih igrača za ovo kolo.

Guards (Bekovi)

Wade Baldwin (12.2 cr) – Lorenzo Brown se povredio na početku utakmice prošlog kola, a ogroman napadački prostor iskoristio je Wade Baldwin. Ovaj polivalentni bek je odigrao fantastično protiv Albe i sa učinkom 33 poena, 3 skoka i 6 asistencija, te ukupnom valorizacijom 35 izabran je za najkorisnijeg igrača prethodne runde.

Gledajući kroz fantazi prizmu, on je ukupno doneo 38.5 poena u prošlom kolu. S obzirom da će Brown odsustvovati 2-3 nedelje, Baldwin je idealna opcija za narednih nekoliko mečeva.

Lukas Lekavicius (5.8 cr) – Kao drugu opciju na beku za ovo kolo izabrali smo organizatora igre Zalgirisa. U odsustvu povređenih Keenana Evansa i Isaiahe Taylora, litvanski reprezentativac će provesti dosta vremena na poziciji jedan.

Možda njegov učinak neće biti impresivan, ali u odnosu na cenu, smatramo da on ima potencijal da u narednom periodu donese finu bodovnu zalihu.

Krila (Forwards)

Achille Polonara (7.8 cr) – Još jedan igrač Zalgirisa se našao na našoj listi. Achille Polonara je protiv Crvene zvezde pokazao da će biti veliko pojačanje ekipe iz Kaunasa. Za 14 minuta na parketu je sakupio 15.6 EuroLeague Fantasy bodova i najavio da će sa Ulanovasom činiti ubitačan tandem krilnih igrača.

Pred litvanskim sastavom je gostovanje posrnulom Panathinaikosu koji je pobedio samo jednom u poslednjih osam mečeva. Odbrana Zelenih nije na visokom nivou u poslednje vreme tako da postoji šansa da italijanski reprezentativac donose novi dvocifreni broj poena.

Tadas Sedekerskis (9.3 cr) – Još jedna jeftinija opcija za ovo kolo među krilnim igrača je talentovani Litvanac iz redova Baskonie. Sedekerskis je eksplodirao u poslednje vreme i trener Penarroya mu daje sve više prostora.

Na tri od poslednje četiri utakmice je doneo više od 14 EL Fantasy bodova, a naročito je bio dobar u poslednje dve. Protiv Partizana je zabeležio 17, a protiv Barcelone 23 boda. Za njegovu cenu to je sjajan učinak.

Centri (Centers)

Othello Hunter (9.3 cr) – Centar Bayerna je jedan od visokih igrača koji su u najboljoj formi. U prošlom kolu protiv Anadolu Efesa je zbirno doneo 24.2 fantazi poena, što je bila njegova četvrta 18+ partija u poslednjih pet utakmica.

Pre tog meča donosio je 18.7, 20.9 i 19 poena, a imao je samo jednu veoma lošu utakmicu kada je čak imao negativan saldo -1. Bavarci će u ovom kolu igrati protiv neubedljivog Virtusa, tako da iskusni centar ponovo može biti dominantna figura u reketu.

Mathias Lessort (16.3 cr) – Nećemo izmisliti toplu vodu time što ćemo predložiti centra Partizana, ali ako bismo morali da selektujemo jednog igrača, onda bi to bio Francuz. On je naročito inspirisan kada sa druge strane vidi Crvenu zvezdu, tako da nema sumnje da će dati sve od sebe da njegova partija bude na optimalnom nivou.

U prvom meču protiv crveno-belih je imao double-double učinak, 11 poena i 10 skokova, a prikupio je 24 EL Fantasy boda. Na sličnom uzorku ga očekujemo i u petak.

Trener (Head Coach)

Georgios Bartzokas (9.4 cr) – Ovog puta smo se odlučili za nešto skuplju varijantu. Olympiacos igra fantastično kod kuće u poslednje vreme. Poraženi su samo jednom u prethodnih pet utakmica, tako da su veliki favoriti za trijumf protiv Maccabija.

Izraelski tim dolazi u Pirej bez najboljeg igrača Lorenzo Browna, tako da očekujemo dominantnu partiju izabranika Georigosa Bartzokasa.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.