Roanne vs Monaco: Tipovi, savjeti i kvote 12.03.2023. 17:00

Ognjen
11 ožujka, 2023
984 Views
Roanne vs Monaco

Jedan od derbija LNB francuske košarkaške lige igra se između Roannea i euroligaša Monaca. Obje ekipe igraju u odličnoj formi i očekuje nas fantastičan meč.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Naš nedeljni Podcast: Dva i po kladioničara

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj na stranici, onda ćete sigurno obožavati ovaj podcast. Srba331 i MilosNS analiziraju najpopularnije nogometne utakmice vikenda samo za vas. Saznajte koja je sigurica danas, a gdje se nalazi potencijalna mina. Top 5 tipovi za danas, samo na našem YouTube kanalu Sportske Kladionice.

Roanne

Ekipa Roannea je jedno od najvećih iznenađenja u francuskom prvenstvu ove sezone. Nalaze se na odličnom sedmom mjestu sa skorom 12-10. Posebno su opasni kao domaćin gdje imaju skor 7-3, što je posebno upozorenje za ekipu Monaca. Radi se o jednoj veoma mladoj i poletnoj ekipi gdje najstariji igrač ima 29 godina.

Veliko pojačanje su dobili u sjajnom Stefan Moodyju koji je prošle sezone briljirao u grčkoj ligi i bio jedan od najboljih igrača prvenstva. Svoj pravi ritam je pronašao u poslednje vrijeme gdje sem što razigrava saigrače doprinosi i poenterski. Pored Moodya tu su i sjajni Ronald March koji je poenterski najbolji igrač ekipe te Yannis Morin koji uz Sousu je glavna opcija pod košem.

Roanne igra na koš više. Mnogo se uzdaju u šut za tri poena i ne igraju sa klasičnim centrom, već sa atletski pokretnim četvorkama. Uvjek su neugodna ekipa za Monaco, posebno na domaćem terenu, te će poušati iskoristiti trošenje igrača Monaca u duplom kolu Eurolige i doći do pobjede.

https://twitter.com/ChoraleRoanne/status/1634207984548220930

Monaco

U veoma lošem trenutnki Monaco mora da ide na jedno od najtežih gostovanja u ligi. Nakon duplog kola i velike potrošnje i bez Mike Jamesa, Monaco gostuje Roannu, koji igra u sjajnoj formi, te je u Kupu bio samo na jednu loptu da izbaci ASVEL iz Kupa. Ipak i Monaco je u odličnoj formi, i vjerujemo da će ovaj meč shvatiti maksimalno ozbiljno i dati sve od sebe da nastave niz dobrih rezultata.

Monaco je pobjedio obje utakmice u ovom duplom kolu. Prvo je pao Panathinaikos, a zatim u jednom fantastičnom meču savladali su i Baskoniju te im ubacili 100+ poena. Zadnji meč su igrali bez Mike Jamesa i pokazali koliko su timski ubitačniji bez njega u sastavu. Iako je James jedan od najboljih igrača u Europi, njegovo ponašanje i soliranje uvede Monaco u kontra ritam. To sa Loydom i Okobom nije slučaj, oni su mnogo racionalniji i igraju više za tim. Protiv Baskonije imali su čak 5 dvocifrenih igrača, a Moneke je dominirao sa 14 poena i 13 skokova.

Monaco ima jedan od najjačih i najširih rostera u ligi, i aposlutni su favoriti su ovom meču. Ali moraće od prvog napada Roanne shvatiti ozbiljno, i umiriti dvoranu ali i igrače Roanne uvesti u kontra ritam.

https://twitter.com/Be_BasketFr/status/1634532371767898113

H2H

02.10.22 – Monaco : Roanne – 109:85

13.03.22 – Monaco : Roanne – 86:80

02.10.21 – Roanne : Monaco – 75:80

03.06.21 – Roanne : Monaco – 84:78

Povrede i izostanci:

Roanne: Niko.

Monaco: James(?)

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 12.03.23 17:00h
Tip: Monaco -3.5
Kvota: 1.68
Kladionica: 22bet

Monaco jeste favorit u ovome meču, ali im sigurno neće biti nimalo lako. Mnogo toga zavisi od uvodnih minuta meča, ako Monaco uđe jako u meč mogu prelomiti meč na samom početku i meč će ići u jednom smjeru.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen