Fantasy Premier League GW31 – Differentials

Dusan
12 travnja, 2023
2560 Views
fantasy premier league

Predstojećeg vikenda na programu je 31. kolo. To znači da je ostalo još ukupno 8 šansi do kraja da popravimo ili dodatno učvrstimo naš Fantasy Premier League ranking.

Kada su naši FPL tekstovi u pitanju, ovonedeljnu priču započećemo na uobičajan način – člankom o differentialima. Prošle sedmice smo “namirisali” sjajan performans Jack Grealisha, kao i “klin šit” Tyrona Mingsa.

Za ovo kolo, selektirali smo trojicu igrača, po jednog iz svake linije tima, za koje duboko verujemo da mogu zablistati u narednim rundama.

Guehi (4.4m) vs Southampton (A), 1.1% TSB

Crystal Palace igra kao preporođen od povratka Hodgsona, a upisane su pobede protiv Leicestera (2-1) i Leedsa (5-1). Naredne četiri utakmice Orlovi igraju protiv direktnih konkurenata za ispadanje, a to su redom Soton, Everton, Wolves i West Ham.

Upravo su ovo utakmice i kojima verujemo da će Crystal Palace prvi put pod Hodgsonom ove sezone sačuvati mrežu, a štoper Guehi je najbolja varijanta iz defanzivne linije. U pobedi protiv Leedsa bio je i strelac uz xCG (očekivana uključenost u golove) od 0.31.

Michael Olise (5.4m) vs Southampton (A), 0.8% TSB

Još jedan Orao u ovonedeljnom tekstu o differentialima. Crystal Palace je jednostavno ekipa koju je većina FPL menadžera izbegavala (i to potpuno opravdano) do pre dva kola, no sada su njihovi igrači apsolutno legitimne opcije.

https://twitter.com/OfficialFPL/status/1645788612192276484?s=20

Michael Olise (5.4m) je protiv Leedsa briljirao u upisao “het trik” sa asitencijama uz neverovatan xGI od 1.05. Iako nije imao učinak u prethodnoj utakmici protiv Leicestera, xGI je bio 0.37 i u obe pomenute utakmice je bio statistički ispred svog kolege iz tima Ezea (5.4m), te zbog toga blaga prednost njemu.

No, obojica su vrlo interesantne opcije i zbog svog niskog ownershipa mogu da budu pravo FPL blago u završnici sezone. Ukoliko menjate Rashforda, nekog od veznjaka Brightona ili jednostavno želite da “osvežite” sredinu svog tima, Olise je interesantan izbor.

Gabriel Jesus (8.0m) vs West Ham (A), 27% TSB

Verovatno ste na prvu pomislili “zašto u članku o differentialima pišete igrača koji se nalazi u svakom četvrtom timu u svetu?”. Nalazimo se u specifičnom periodu sezone i gotovo svi timovi među tih 27% su neaktivni.

Jesus je bio povređen poslednjih nekoliko meseci i među aktivnim igračima jeste veliki differential. Samo pogledajte koliko vaših rivala (koji Još uvek igraju) ga trenutno ima u vašim mini-ligama i biće vam jasnije o čemu govorimo.

Iako i dalje izlazi iz povrede, Jesus dobija sve više minuta, te je protiv Liverpoola na terenu proveo 79, a na poslednje dve utakmice je postigao 3 gola uz neverovatan ukupan xGI od čak 2.74. Tragate za napadačem? Menjate Toney-ja ili Watkinsa? Ne palite FreeHit u 32. kolu? Jesus je potencijalni odgovor na sva ova pitanja.

Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko želite da prvi saznate najvažnije vesti iz FPL sveta, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan