EuroLeague Fantasy – Startuje Top 8

Alex
24 travnja, 2023
574 Views
Evroliga Fantasy

Od utorka do petka biće odigrana prva dva meča svake četvrtfinalne serije Evrolige. To znači da smo ušli u period najkvalitetnijeg i najuzbudljivijeg dela sezone.

Isto važi i za EuroLeague Fantasy. U naredne dve sedmice odlični menadžeri će se izdvojiti od prosečnih, tako da su pred nama odlučujuće bitke.

U poređenju sa regularnim delom sezone, promenjena su određena pravila. Njih ćemo podrobnije objasniti u nastavku teksta, a izdvojićemo i neke od najinteresantnijih opcija.

Promena pravila

Najvažnija informacija jeste da je broj trejdova pred početak svake runde neograničen. To znači da ćete moći da skrojite najjači tim po vašem mišljenju bez restrikcija sa aspekta broja transfera.

Drugo bitno pravilo jeste broj igrača iz iste ekipe unutar jednog EuroLeague Fantasy tima. U ligaškom delu svaki tim je mogao da ima po trojicu, a sada je ovaj broj dupliran, tako da je moguće selektirati šestoricu košarkaša iz jednog tima.

I na kraju, ukoliko se neka četvrtfinalna serija završi pre ostalih, moraćete da promenite igrače iz ekipa koje su ispale ili su se plasirale u polufinale. To znači da ako Monaco pobedi Maccabi 3-0, a ostale tri serije odu u četvrtu utakmicu, morate trejdovati sve košarkaše iz ova dva tima.

Najvažniji igrači

Kroz čitavu sezonu smo pisali o skorom svim relevantnim EuroLeague Fantasy opcijama na svim pozicijama. Svako ko je posvećeno igrao tokom sezone je upoznat sa proverenim akvizicijama, tako da ih nećemo ponavljati. Probaćemo da izdvojimo igrače koji su zastupljeni u manje od 10% timova, a koji bi mogli da donesu dobru zalihu bodova.

Bekovi (Guards)

Elie Okobo (12.3 cr) – Jordan Loyd nije nastupio za Monaco na poslednje četiri utakmice zbog privatnih razloga. Nije ga bilo u poslednjem evroligaškom kolu protiv Anadolu Efesa, kao i u dve utakmice prvenstva Francuske. Naposletku, propustio je meč finala Kupa Francuske protiv Asvela minulog vikenda, pa su male šanse da zaigra u utorak.

Stoga je naš pik Elie Okobo. Nema sumnje da će Mike James i on biti skoro sve vreme na parketu. Budući da je James skuplja i popularnija opcija, odlučili smo se za nekadašnjeg NBA igrača i člana francuske reprezentacije. Mnogo puta je ove sezone pokazao da može biti Monacov lider u napadu.

https://twitter.com/EBF_Official/status/1649468588040790019

Thomas Walkup (12.2 cr) – Ovaj polivalentni bek je dugo važio za defanzivnog specijalistu. Postepeno i tiho je gradio svoje ime kao svestrani organizator igre, koji je sposoban da podjednako kvalitetno razigrava saigrače i poentira.

U poslednjih nekoliko mečeva Evrolige je provodio više vremena na parketu od Kostasa Sloukasa, što je pokazatelj koliko mu zapravo trener Georgios Bartzokas veruje. Smatramo da će i seriji protiv Fenerbahcea Walkup biti važan faktor.

Krila (Forwards)

Nigel Hayes-Davis (13.2 cr) – Krilni košarkaš Fenerbahcea bio je jedan od najraspoloženijih krilnih košarkaša u završnici ligaškog dela sezone. Na četiri od poslednjih pet mečeva je donosio 21 ili više EL Fantasy bodova. U nekim mečevima je igrao i po 40 minuta, tako da ga u sličnoj ulozi vidimo i u Top 8 fazi.

Arnas Butkevicius (8.0 cr) – Zalgiris jeste totalni autsajder u seriji protiv Barcelone, ali ova ekipa nudi nekoliko zanimljivih fantazi opcija. Jedna od njih je svakako krilo Arnas Butkevicius, koji je zablistao u poslednjih nekoliko mečeva.

Upisao je dvocifreni broj bodova na svakoj od poslednje četiri utakmice, pa mu je cena prilično porasla zbog odličnih brojki. No, i dalje je jeftin za ovaj deo sezone, pa može novim sjajnim partijama napraviti razliku u mini ligama.

Centri (Centers)

Josh Nebo (12.1 cr) – Tavares, Lessort i Motley su tokom čitave sezone bili dominantni među centrima. Toliko su bili bolji od ostalih da smo imali poteškoća da pronađemo neku dobru opciju na centarskoj poziciji.

Ali, u finišu sezone se pojavio Josh Nebo. On je eksplodirao kao i većina igrača Maccabija i bio važan faktor na putu izraelskog tima ka nokaut fazi. Stoga očekujemo da u istom ritmu bude igrao i četvrtfinalnu seriju.

Trener (Head Coach)

Saša Obradović (7.8 cr) – Tri od četiri trenerska imena čije ekipe imaju prednost domaćeg terena koštaju 10.3 cr ili više. Mi smo se vodili time da ne bi bilo loše uštedeti na ovoj poziciji i selektirali smo trenera Monaca.

Po ceni od 7.8 cr je dobra opcija jer smatramo da će Monaco trijumfovati u oba meča na domaćem terenu.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.