Fantasy Premier League GW37 – Differentials

Dusan
17 svibnja, 2023
2648 Views
Fantasy Premier league gw37

FPL menadžeri ponovo nemaju puno vremena za analizu dok ulazimo u sam kraj sezone. Svega 40 časova će ostati između završetka poslednjeg meča 36. kola i početka 37, te moramo ekspresno da reagujemo i napravimo transfere.

Naredna runda je poslednja ”dupla” u ovoj sezoni, a mi smo pronašli 3 igrača sa niskim procentom vlasništva koji imaju još tri meča do kraja kampanje…

Antony Matheus dos Santos (7.3m) vs Bour (A)/Chelsea (H), 3.4% TSB

Posle dužeg vremena, ofanzivac Đavola postao je legitimna opcija. Brazilac je protiv Wolvesa u prethodnoj rundi bio maestralan, a evo nekih statističkih parametara:

  • 1 asistencija
  • 0.75 xG
  • 10 dodira u šesnaestercu protivnika
  • 6 šuteva u gol od čega 4 iz šesnaesterca
  • 3 kreirane šanse

Impresivne brojke i s obzirom na dobar raspored i u poslednjem kolu (Fulham kod kuće). Antony je dobra opcija ukoliko jurite u svojim mini-ligama, te je on naš prvi pik kao differential ove sedmice.

Phil Foden (8.0m), vs Chelsea (H)/Brighton (A) 8.5% TSB

Foden neće pamtiti sezonu 2022/2023 po mnogočemu lepom – dugo odsustvo zbog povrede i nikako da uđe u pravi ritam. No, u poslednja dva kola, Englez je odigrao po 90 minuta što je indikacija da Pep želi da mu da minute u završnici, makar u ligi. Ukoliko protiv Reala u sredu veče ne bude starter (velike su šanse za tako nešto), Foden postaje legitimna opcija za “duplo” kolo.

U prethodnoj utakmici protiv Evertona za vikend, Foden je upisao asistenciju što je bio njegov drugi “return” u tri kola. Sve u svemu, Phil ima lepu priliku da sezonu ipak završi u “pozitivnom tonu”.

https://twitter.com/PhilFoden/status/1657787318936248320?cxt=HHwWgIC9pZCy0oEuAAAA

Julio Enciso (4.6m) vs Soton (H)/Manchester City (H) 1.8% TSB

Za sve one FPL menadžere koji još uvek nemaju trojicu iz Brightona, a tragaju za jefitnim napadačem koji ima “duplo” kolo, Enciso može da bude odgovor.

Julio provodi dosta vremena na terenu u poslednje vreme, štaviše u prethodnih šest kola provodi prosečno 70 minuta na terenu, što indikuje da mu De Zerbi veruje.

A Enciso svom treneru vraća učinkom na terenu – 2 gola i 2 asistencije u pomenutom periodu su zaista impresivan učinak za nekog ko košta samo 4.6. Posebno se istakao u poslednjoj utakmici protiv Arsenala kada je pored asistencije imao xGI od čak 0.92.

Do početka 37. runde pisaćemo još o najvećim dilemama koje muče FPL menadžere, kao i najboljim opcijama za kapitena. Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko želite da prvi saznate najvažnije vesti iz FPL sveta, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan