Valencia – Milano: Analiza utakmice

Sportske
6 studenoga, 2020
409 Views
tipovi i analize

Danas su na rasporedu utakmice sedmog kola Eurolige. Nakon duge pauze ekipe koje igraju Euroligu su imale veliki broj utakmica tokom svake sedmice i zbog toga su utakmice u Euroligi ovog tjedna na većoj razini. Za analizu smo odabrali utakmicu između Valencie i Milanoa, ekipa koje su dovele veliki broj igrača za ovu sezonu. Ove ekipe su igrale i prošle godine jedna protiv druge u sklopu Eurolige ali su pred ovu sezonu mjenjale veliki broj igrača i daleko od toga da nas očekuje slična utakmica prošlogodišnjim.

Valencia je u novu sezonu ACB lige ušla sa skromnih 4-4. Već su pretrpili nekoliko neočekivanih poraza u ACB ligi, od Betisa i Unicaje. U ACB Ligi su poraženi i od Reala i od Barcelone, jedinih ekipa iz vrha tablice sa kojim su se susreli. Sigurno su mogli i morali daleko bolje na početku nove sezone u španjolskoj. U Euroligi pak stoje nešto bolje, za sada su na omjeru 3-2. Upisali su pobjede nad Žalgirisom, Realom i ASVELom. Gubili su mečeve od Barcelone i CSKA. Valencia posljednjih nekoliko sedmica ne pruža kvalitetne partije, u Euroligi su od posljednje tri utakmice izgubili dvije a gledajući i ACB ligu u posljednjih sedam dana su igrali dvije utakmice i obje izgubili.

Milano je u ovoj sezoni već osvojio super cup Italije, upisao nekoliko visokih pobjeda u ligi gdje su sada na omjeru 6-0. U Euroligi također stoje odlično, za sada su na omjeru 3-1. Zaista fenomenalan početak sezone za ekipu Ettorea Messine. Njegovi novi igrači su igrali nešto više utakmica zajedno i njihov nivo košarke je veći iz utakmice u utakmicu.

Valencia je pred ovu sezonu izgubila nekoliko igrača koji su imali veliku ulogu u prethodnim sezonama što se odrazilo i na rezultate u novoj sezoni. Brock Motum je otišao u Galatasaray, Jordan Loyd u Crvenu Zvezdu, Alberto Abalde u Real, Aaron Doornekamp u Tenerife i Maurice Ndour u Rytas. U Valenciu je za ovu sezonu došlo nekoliko odličnih igrača koji nekoliko godina igraju kvalitetnu košarku u Evropi. Oni su se rješili usluga nekoliko krilnih igrača pa je dovođenje nekoliko igrača na toj pozciji bilo primarno. Nikola Kalinić, Derrick Williams i Jaime Pradilla su stigli kao pojačanja na krilnoj poziciji i sigurno Valencia nije izgubila mnogo na individualnom kvalitetu. Osim njih došli su Klemon Prepelič iz Joventuta i Martin Hermannson koji će pojačati konkurenciju na bekovskim pozicijama.

Olimpia Milano se također znantno pojačao pred ovu sezonu. Veliki su favoriti za osvajanje italijanske lige a mogli bi igrati veliku ulogu i u Euroligi. Oni su se pred ovu sezonu rješili usluga Nemanje Nedovića, Luisa Scole, Arturasa Gudaitisa, Burnsa, Sykesa, Della Vallea i Crawforda. Sve su to igrači koji su imali veliku ulogu u klubu ali su pred ovu sezonu doveli nekoliko velikih imena i sigurno će biti još jača ekipa. Kyle Hines koji je posljednjih nekoliko godina proveo u CSKA je novi član Milanoa. Luigi Datome je igrač koji je jedan od obilježja evropske košarke u posljednjem desetljeću i on je novi član Milanoa. Iako je u godinama sigurno će sa klupe praviti razliku u minutama kada bude na parketu. Osim njih tu su fenomenalni Malcom Delaney koji godinama igra u Evropi vrhunsku košarku te Shavon Shields, koji je već igrao u Italiji za ekipu Trenta . Shields je nakon toga igrao u Baskoniji a u svakom klubu je bio jedna od glavnih napadačkih opcija i nema sumjne da će tako biti i u Milanou protiv koga je prije dvije sezone vodio velike bitke. On je tada sa Trentom izgubio finale upravo od Milanoa sa 4-2 ali je bio jedan od najboljih igrača svoje ekipe čitave sezone. Osim njih su došli još i Zach LeDay te Kevin Punter.

Novi igrači Milanoa za sada izgledaju odlično i oni su razlog što je Milano već upisao devet pobjeda u ovoj sezoni od čega tri u Euroligi. Valencia nije na najbolji način ušla u sezonu i vidljivo je da će igračima trebati još neko vrijeme da se uigraju. Milano je za ovu sezonu doveo nekoliko vrhunskih igrača i igraju bolju košarku od Valencie. Hendikep na Milano (+3) u kladionici bet365 je plaćena je po koeficijentu od 1.90. Ovo je sigurno najbolji odabir na ovom susretu a tip je dobitni sa pobjedom domaćih do tri poena razlike kao i sa svakom pobjedom gostiju.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Kao najbolji izbor klađenja na zbroj poena igrača se nameće Shavon Shields koji je u prve četiri utakmice za Milano u Euroligi proveo 126 minuta na parketu i postigao 50 poena. On provodi tri četvrtine utakmice na parketu i prva je napadačka opcija. U posljednje dvije utakmice je bio najbolji poenter ekipe iz Milanoa, Trentu je ubacio 24 a Fortitudu 17 poena. Shields je igrač koji se nikada u karijeri nije libio uzeti šut i obožava završavati akcije sam. Odlično je počeo sezonu i sigurno će provesti više od 25 minuta na parketu i za očekivati je da postigne bar 15 poena.

Osim ove analize, o ostalim mečevima koji se igraju u oviru evropskih takmičenja možete čitati na odličnom portalu košarkaške analize.

Author Sportske