Estudiantes – Barcelona: Analiza utakmice

Sportske
8 studenoga, 2020
411 Views
košarka tipovi

Danas su na rasporedu utakmice desetog kola španjolske ACB lige. Za analizu smo odabrali utakmicu između Estudiantesa i Barcelone. Utakmica između ekipe koja je projektivana za sredinu tablice i Barcelone koja je prvi favorit u ACB ligi ove sezone.

Estudiantes je ekipa koja već dugi niz godina u najjačoj ligi španjolske. Na početku ovog stoljeća su bili ekipa iz samog vrha tablice ali vođenjem ne baš odlične politike kluba su se polahko udaljavali od najboljih ekipa. Posljednjih deset sezona su proveli u doljnjem dijelu tablice a posljednje dvije sezone su na manje od trećinu pobjeda i jedna su od najlošijih ekipa u ligi. Prošlu sezonu su završili na svega pet pobjeda i bili su najgora ekipa lige. Zbog prekida sezone usljed situacije u Španiji sa virusom ostali su u ACB ligi. Ove sezone su doveli veliki broj igrača, na omjeru su 4-5 i izgleda da neće biti jedna od ekipa koje će se boriti za ostanak.

Barcelona je od dolaska Mirotića najjača ekipa ACB Lige. On je prošle sezone bio MVP regularnog dijela sezone ali to nije bilo dovoljno u finalu sa Baskoniom. Barceloni je to druga uzastopna sezona u kojoj su završili kao viceprvaci ali samo je pitanje vremena kada će ponovo biti prvak Španije. Velike su šanse da u tome uspiju već ove sezone, što bi bilo prvi put još od sezone 2013/14. Barcelona je u ACB ligi na omjeru 6-2, već su pobjedili Reala a u Euroligi su na omjeru 6-1 i imaju veoma dobar početak nove sezone.

Estudiantes se pred početak ove sezone rješio usluga bekovskog dvojca Toney Douglasa i Phila Scrubba. Na toj poziciji su došle zamjene u vidu Aleksandera Cvetkovića, Johna Robertsona i Alessandro Gentilea. Gentile je odigrao već nekoliko fantastičnih utakmica, bilo je tu utakmica i sa 30+ poena i sigurno da su ove godine na bekovskim pozicijama mnogo jači. Nemanja Dangubić se vratio u Srbiju i njegov nedostatak će teško moći nadoknaditi. Kao zamjena je došao njegov imenjak Nemanja Đurišić iz Bešiktaša. Estudiantes je mjenjao i na poziciji centra gdje je Byron Mullens zamjenjen Alecom Brownom a osim njega su stigli i Angel Delgado i Christ Koumadje. Ove sezone imaju veću konkurenciju na poziciji centra. Oni su za ovu sezonu mjenjali igrače na svakoj poziciji što je bilo očekivano nakon očajne sezone.

Barcelona nije mnogo mjenjala pred ovu sezonu. Rješili su se usluga Delaneya, Pangosa, Ribasa i Tomića a doveli su odličnog Nicka Calathesa. Osim njih od ove sezone ekipu vodi Šarunas Jasikevičius koji je radio odličan posao u ekipi Žalgirisa. Barcelona ove sezone nema veliku rotaciju kao prošle ali su i bez toga pod Šarunasom prvi favoriti za osvajanje ACB lige.

Barcelona je prije par dana savladala Albu sa 36 poena razlike dok je Estudiantes na posljednjoj utakmici poražen od Joventuta sa 27 poena razlike. Mirotić, Abrines, Kuric i Calathes igraju vrhunsku košarku ove sezone kao i čitava ekipa Barcelone koja u ovu utakmicu ulazi kao ogromni favorit. Hendikep na Barcelonu (-9.5) u kladionici bet365 je plaćena je po koeficijentu od 1.90. Ovo je sigurno najbolji odabir na ovom susretu.

Kao najbolji izbor klađenja na zbroj poena igrača se nameće Nikola Mirotić koji uz Abrinesa provodi najviše vremena na parketu u ekipi Barcelone. On je igrač koji je dugi niz godina proveo NBA ligi gdje uvijek preuzimao veliku ulogu u napadačkim akcijama. Odličan je šuter i za dva i za tri poena, prošle sezone je bio MVP lige zbog svojih napadačkih mogućnosti a vjerovatno će tako biti i u ovoj sezoni.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske