Baskonia – Obradoiro CAB: Analiza utakmice

Sportske
15 studenoga, 2020
540 Views
košarka tipovi

Danas su na rasporedu utakmice jedanaestog kola španjolske ACB lige. Za analizu smo odabrali utakmicu između Baskonie i Obradoiroa. Utakmica između ekipe koja je projektivana za sredinu tablice i Baskonie prošlogodišnjeg šampiona ACB Lige.

Baskonia je prošle sezone po četvrti put u svojoj historiji postala prvak Španjolske. Oni su u finalu košem Luke Vildoze tri sekunde prije kraja utakmice pobjedili favorizovanu Barcelonu i na taj način napravili ogroman uspjeh. U sezonu su ušli sa pobjedama nad Valenciom, Fuenlabradom i Estudiantesom u ACB ligi a u Euroligi su savladali Real. Nakon toga su uslijedila tri poraza od Murcie, Zvezde i San Pabla. Na posljednjih devet utakmica su na omjeru 5-4 i igraju nešto kvalitetniju košarku ali su uz tri uzastopna poraza u Euroligi na skromnom omjeru od 2-4. U ACB ligi su na omjeru 7-3 uz tri vezane pobjede u ovom takmičenju.

Baskonia je pred ovu sezonu izgubila dvojicu najboljih igrača, Shavon Shieldsa i Tornike Shengeliu. Shields je otišao u Milano a Shengelia je svoju karijeru nastavio u moskovskom CSKA. Osim njih ekipu su napustili i Michael Eric, Sergi Garcia, Patrico Garino, Semaj Christon i Ajdin Penava. Baskoniu su pred ovu sezonu pojačali Rokas Giedraitis, odlični Alec Peters, Sander Raieste i Tonye Frank Jekiri. Baskonia je pred ovu sezonu izgubila na kvalitetu što se već osjeti na rezultatima ali i dalje su vrhunska ekipa i mogu se nositi sa najjačim ekipa što su pokazali u utakmicama sa Realom i Barcelonom na početku nove sezone i sigurno će i ove sezone biti konkurentni za osvajanje lige.

Obradoiro je posljednjih sedam sezona završavao uz negativan omjer pobjeda i poraza. Svaku od tih sezona su završili u drugoj polovini tabele i u tih sedam sezona nisu igrali play off. Oni su od ulaska u ACB ligu samo jednom završili u top osam ekipa, većinu sezona su završavali sigurno iznad zone ispadanja ali nisu uradili ništa više od toga. Prošlu sezonu su završili na omjeru 9-14, u ovu sezonu su ušli nešto bolje sa pet pobjeda uz četiri poraza ali je za očekivati da vrlo brzo ispadnu iz 10 najboljih ekipa Španije.

Obradoiro je za nijansu jača ekipa u odnosu na prethodnu sezonu. Sigurno su sa Albertom Oliverom i Kassius Robertsonom kvalitetniji na vanjskim pozicijama. Na krilnim pozicijama su izgubili Nicholasa Spiresa i Vladimira Brodzianskyog a kao zamjena za njih je stigao Alex Suarez iz Tenerifea. Dejan Kravetić je karijeru nastavio u San Pablu dok je kao njegova zamjena stigao Laurynas Birutis iz Žalgirisa.

Baskonia je pred ovu sezonu izgubila dva bitna igrača ali su doveli i odlične zamjene i ponovo su jedan od prvih favorita za osvajanje ACB Lige. U ovoj utakmici igraju protiv ekipe iz sredine tabele koju su u oba navrata prošle sezone pobjeđivali sa dvocifrenom razlikom i takav scenarij treba očekivati i danas. Hendikep na Baskoniu od -8.5 u kladionici bet365 je plaćen je po koeficijentu od 1.90. Ovo je sigurno najbolji odabir na ovom susretu.

Kao najbolji izbor klađenja na zbroj poena igrača se nameće Luca Vildoza. On je igrač koji u ekipi Baskonie provodi više od 25 minuta na parketu. Na posljednjih šest utakmica ACB lige je dvocifren, igrač je za kojeg se gradi veliki broj napada. Prva je napadačka opcija u ekipi, može napadati koš, može šutem sa distance rješavati napad i sigurno se klađenjem na njegov zbroj poena ne može pogriješiti.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske