Leicester – Fulham: Analiza utakmice

Sportske
29 studenoga, 2020
461 Views
nogomet tipovi

Iza nas je jedan fudbalski vikend sa pregršt odličnih susreta. Kada je reč o ligama petica danas su na programu preostali susreti ovog kola Italijanske Serie A, Engleske Premier Lige, te Španske La Lige, dok već od sutra počinju susreti petog kola Lige Šampiona. Za današnji najbolji tip smo odabrali susret u kome će Leicester na King Poweru dočekati ekipu Fulhama.

Leicester

Leicester je nakon nekoliko izuzetno promenjivih partija pronašao pravu formu i trenutno izgledaju sjajno. Niz od šest pobeda u svim takmičenjima je prekinut prošlog vikenda na Anfieldu. Nakon toga su remizirali u Europa Ligi sa Bragom, što je i dalje jako povoljan rezultat, jer su obezbedili drugu rundu takmičenja, a imaju tri boda prednosti u odnosu na Bragu, bolji međusobni skor i sa još jednom pobedom u preostala dva kola će biti prvoplasirana ekipa svoje grupe. U tom susretu sa Bragom je Rodgers odmarao Vardya, Tielemansa, Pereza, Maddisona i Mendya, te naravno da danas sa daleko kvalitetnijom sredinom terena treba očekivati bolju partiju Leicestera. U Engleskoj su već tukli Arsenala i City-a, te će sigurno i ove sezone biti konkurentni za mesta koja vode u Ligu Šampiona. Leicester ima odlične igrače na svakoj poziciji, te su sigurno kvalitetom u top 6 ekipa u Engleskoj. Kada je reč o povredama igrača u Leicesteru, Amartey, Ndidi, Soyuncu su van stroja već neko vrijeme dok je Castagne propustio posljednjih šest susreta i novi je igrač na toj listi. Castagneov oporavak se očekuje jako brzo i mogao bi nastupiti već danas, a odlične vijesti su da bi se i Pereira nakon više od osam mjeseci pauze vratio treninzima i mogao bi nastupiti danas.

Fulham

Fulham je nakon očajnog starta u povratničkoj sezoni u Premeir Ligi i četiri poraza u prva četiri kola napokon počeo davati znakove života. U prva četiri kola su izgledali zaista kao ekipa iz Championshipa i mnogi su bili mišljenja da će već za božić polako početi razmišljati o novoj sezoni u drugom ranku engleskog fudbala. Ipak, Scott Parker je u posljednji čas doveo Ademolu Lookmana i Rubena Loftus Cheeka na pozajmicu i od tog trenutka Fulham igra nešto bolji nogomet. Istina, i dalje ne izgledaju kao neka ozbiljna ekipa koja će biti čvrsto na sredini tabele, ali je igra na terenu uz nove igrače mnogo kvalitetnija u odnosu na prvih nekoliko kola. Oni od dolaska ovih igrača imaju jednu pobedu, jedan remi te tri poraza. Scott Parker za današnji susret nema velikih problema sa ozljeđenim igračima. Van stroja su Joshua Onomah, Kenny Tete i Terence Kongolo ali oni su van stroja već duže od mjesec dana. Sigurno da je Scottu Parkeru svaki bod zlata vrijedan u borbi za ostanak u ligi ali po prikazanim igrama Leicestera teško da na King Poweru mogu tražiti te bodove.

Međusobni omjer

  • Leicester i Fulham su posljednji put igrali međusobno u sezoni 2018/19 kada je Fulham ispao iz lige. Tada je King Poweru Leicester bio bolji sa 3-1 dok je na Cottageu bilo 1-1.

Prijedlozi za tipovanje

Leicester je trenutno četvrtoplasirana ekipa lige. Ekipa na čelu sa Vardyem i Barnesom izgleda furiozno a također i Maddison iz kola u kolo igra sve bolje. Sigurno je Rodgersov cilj ove sezone završiti među prve četiri ekipe i plasirati se u Ligu Prvaka. Ekipa sa takvim ambicijama jednostavno ne smije gubiti bodove protiv jedne od najlošijih ekipa lige. Leicester je odmarao cijelu sredinu terena u Europa Ligi u kojoj su već u drugoj rundi te će sigurno danas izaći sa najjačim sastavom i napasti od prvog minuta. Naš tip dana je azijski hendikep (-1) na Leicester. Kladionica je bet365, a tečaj 1.91. Ukoliko želite znati više o klađenju na azijski hendikep to možete pronaći na ovom linku.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske